úvod
témata
události
tržiště
události
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
účastníci
Seznam se: tvůj hlas hlasová dílna Ridiny Ahmed
Bojíš se zpívat? Přijď.
Nebojíš se zpívat? Taky přijď.
Hlas používáme denně, ale co o něm vlastně víme? Hlasová dílna vytváří prostor pro sebepoznáv
Proč?
Pozvolným posouváním se od ticha, dýchání přes poslouchání svého hlasu, hry a cvičení účastníci dojdou často i k překvapivým informacím, které se skrze práci s hlasem můžeme dozvídat.
Hlas je nástroj, který máme vždy nablízku; když zníme společně, spontánně spolu začínáme spolupracovat a vytváříme dílo založené na vzájemných vztazích. Můžeme při tom také zkoumat, jak naše znějící skupina vlastně vypadá a funguje: Jaká role nám vyhovuje více – být sólistou? Anebo spolehlivým a sloužícím článkem funkčního organismu? Potřebujeme bezpečný řád anebo nás naopak motivuje chaos a možnost vybočení ze zaběhlých pravidel?
Co ti kurz může dát?
Seznámíš se se svým hlasem.
Zjistíš, že hlas není jen zpěv nebo mluvená řeč, ale má mnohem více možností.
Vyzkoušíš si různé hlasové techniky a cvičení. (bude sranda a radost)
Zjistíš, jak unikátním klíčem k sobě samému může hlas být.
O lektorce – Ridina Ahmedová
Zpívám, skládám hudbu, vedu hlasové dílny.
Hlasové dílny mě baví, protože pro mě je hudba a zpěv o možnosti vzájemně se nablízko potkat. Mám radost, že svoje objevování hlasu můžu s účastníky sdílet. A věřím že to má smysl oboustranně.
Absolvovala jsem FHS UK a taky studia muzikoterapie při Západočeské Univerzitě, dlouho jsem i studovala zpěv soukromě. Nikdy jsem se nenaučila pořádně hrát na žádný nástroj, což je dost nevýhoda, ale současně se tato okolnost stala i hybnou silou, která mě velkou intenzitou vrhla do hlubin objevování hlasu.
V minulosti jsem se věnovala řadu let jazzu, protože mě bavilo, že mi dovoloval improvizovat a skrze jeho složitost jsem se pořád učila novému. Poté jsem se ale z potřeby hledat svůj vlastní výraz a zvuk vydala do méně probádaných zvukových krajin. Spolupracovala jsem s Tomášem Dvořákem/Floexem na CD Pocustone a na živé podobě projektu Floex, v roce 2003 jsem se odhodlala k tomu, o čem jsem už dlouho snila: zkusit obstát na jevišti sama a tak vznikl koncert s projekcí Hlasokraj.
V roce 2006 vyšlo sólové CD Hlasem, v současné době vystupuju občas sama, především ale v duu s basistou Petrem Tichým jako HLAS kontra BAS – naše autorské CD vyjde v listopadu. Založila jsem a vedu Hlasohled - centrum pro práci s lidským hlasem a zveme do Čech skvělé hlasové lektory z celého světa. Vymyslela jsem si Zpěvomat – kouzelný pouliční nástroj znějící na přání kolemjdoucích.
Co říkají účastníci?
Boží! Hlas je mocný nástroj a je moc fajn ho nechat znít společně s jinými v bezpečném prostředí..Ridina nás vedla moc hezky, jemně, bez nátlaku, cítila jsem se dobře.
— Olga —
Bylo to moc prijemne, zajimave, sebezkumave. Odpocila jsem, nacitila silu sveho hlasu a chut' ke hlasove improvizace. Zpevam casteji nez pred tym a rada se posloucham, cestuju za svojim hlasem.
— Polina —
Osvobozující, povznášející, uvědomění svých bloků a jejich částečné uvlonění. Terapeutické.
— Petr —
20.1.2018
1400 Kč později 1600 Kč
termín /// 20. leden 2018
čas /// celodenní dílna, od 10 do 17.30
místo /// centrum Prahy, místo upřesníme
cena /// 1400 Kč (platí pouze do 1.1., později 1600 Kč)
https://www.skola21.com/seznam-se-tvuj-hlas
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam