• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATASHAKDY, KAM A NA CO aneb Natashin kulturní našeptávač
    MINIBUBBLE
    MINIBUBBLE --- ---
    KING_JOHN_KILL
    KING_JOHN_KILL --- ---
    11.1. klub EXIT CHMELNICE (Koněvova 219, Praha 3)
    DJs
    Black Mesa sound -DNB
    Maccino -tekk/happycore
    Matek -Tekk :)
    King-John-Kill -raggajungle/tekk
    Start 21:00
    Vstup do 22:00 za 30,- dál 50,-

    BOLDRIK23
    BOLDRIK23 --- ---
    TZ o.s. Yettey - HuLiDi č. 16
    klub Cross, 25.12.2007, od 20.30

    Občanské sdružení Yettey a klub Cross vás zvou na komponovaný večer hudby, literatury a divadla HuLiDi.

    Poslední úterý v letošním posledním měsíci připadlo na 1. svátek vánoční. HuLiDi budou, jako obvykle, vrtochům času zarputile vzdorovat. A připravili jsme nezapomenutelný večírek Že je v kalendáři prozinec? Tu máš hromadu poesie! Vánoce v rodinném kruhu? Tu máš divadlo o trablích teenage roztleskávaček! Svátky klidu a míru? Tu máš Tour de Bars a legendárního DJe Mucha!

    Večer již tradičně zahájí literární sekce. Tentokrát se snažíme vytvořit protizávaží několika uplynulým dílům HuLiDí, kdy bylo literatury celkem málo a když už, tak dominovala próza. Na vánoční HuLiDi jsme proto přichystali štědrou nadílku básnířek a básníků. Nečekejte ale koledy nebo nějakou selanku.

    Účast přislíbili dva členové pražské avantgardní a anarchoobskurní skupiny Fronta na Banán, kytarista Kocour v Botách a frontman Honza Dědič. Tvorba jich obou je různorodá, často stejně jako FnB angažovaná, někdy zas zábavná. Těšte se na rozkrytí sociálně-politického kontextu narození Páně : - ).

    Pavla Fridrichová už na scéně HuLiDí vystoupila několikrát, pokaždé však v jiné roli. Jednou jako prostá básnířka (červenec 07), jindy jako členka poeticko-tanečního dua Roztroušená symbióza (26.12.06), naposledy se svou vlastní performance Mrtvá romance (září 07).

    Trio Lehce intimních 20 minut uvede dvě dramatické miniatury Denisy Dubničové. Obě zhruba 10minutová čísla se jmenují Nejlepší kámošky a Pojď se mnou domů, brouku. Prvně jmenovaná rozverná jednoaktovka o rozleskávačkách vznikala pod pracovním názvem Těžkej život krásnejch holek. Druhé číslo pak koketuje s dekonstrukcí schematických představ diváků o dívkách na pódiích i s vlastním obecenstvem jako takovým.

    Tour de Bars je novým vlasem na řídké hřívě české reggae scény, jehož kořínek se probudil k životu v únoru roku 2007. Tehdy čtyřčlenné torzo Brand New Second Hand, reggae/dub kapely hrající v období mezi rokem 2002 a červnem 2006, znovu spojilo své síly. a tak se Tour de Bars na pódiu objevili poprvé až na začátku listopadu 2007. Svědkem jejich debutového koncertu byli (kromě návštěvníků) zdi útulné pražské hospody Škabetka. Tam kapela vystoupila ještě bez názvu. Rozhodla se nechat jeho výběr na publiku, avšak výsledky hlasování byli nejasné, a tak si nakonec sami zvolili jméno „Tour de bars“, což se může chápat dvěma způsoby: Buď jako „Cesta po barech“,anebo „Cesta po hudebních taktech“. Čas teprve ukáže, který z významů je vystihne lépe. Hudba je všemocná. One love.


    Když jsem ještě ani skoro nevěděl co je to hudba, natož večírek tak Petr Hošek už rozjížděl punkovou dráhu v Plexis, později když se hudba přerodila a punkový mejdany v divokosti překonali párty změnil se i Hošek a na scéně se, po návratu z mexika, vyrojil Mucho! Dlouhou dobu, aspoň pro mě, jeho zjevení se na večírku jak barometr ukazoval, že už jsem moc, že bych měl už jít spát. A Mucho se jak mýtická postava přicházel v okamžicích které mám zamlžené. Později se stal symbolem Maradona jazz , míchající elektro beaty s živelností latinský ameriky. Mucho reprezentuje jak taneční hravost tak punkovou přímočarost, co víc si přát o svátku vánočním

    . Na závěr citát:
    „Mucho je legendou pražského mejdanového života; vzhledem k množství vypitých alkoholických nápojů (a spolykaných látek způsobujících změněné stavy vědomí) je stejnou medicínskou záhadou jako třeba Keith Richards. „
    SWEIK
    SWEIK --- ---
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Rád bych upozornil na své nové auditko: [ Blues starejch kolejí ]

    Každého, kdo má o tuto tématiku zájem, vřele vítám...
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    vánoční relax
    VINNEE
    VINNEE --- ---
    NIKITAA: super...urcite jdu!
    NIKITAA
    NIKITAA --- ---
    Mako!Mako (www.makomako.cz) v Blues sklepě - neděle 16.12. 2008 od 21:00
    Nejlepší český beatboxer a jeho fantastická kapela poprvé v Praze!!!!

    Nenechte si ují historicky první samostatný koncert brněnské kapely Mako Mako a jejich unikátní styl Run 'n' be - fúze vokálů, beatboxu a nástrojů.

    Run 'n' be se míchá podle přiloženého receptu:

    Do 20ti gramů nadrcenného funku přimícháme 60 ml dobře proleženého hip-hopu a 5 gramů nastrouhaného popu. Za stálého míchání celou směs přelejeme do tzv. krabice (angl. boxu) a 84 minut do této krabice tlučeme (angl. beatujeme) basovou kytarou (tuto techniku nazýváme beatbox-pozn. překladatele). Když je směs pořádně rozšmelcovaná, necháme polotovar odstát, dokud nezačne vydávat podivné rytmické zvuky. Když už je beat slušně rozjetý, přidáme tři usušené chill-outy a špetku latiny a směs důkladně promícháme houslema.


    k poslechu a ke stažení na www.makomako.cz
    ELECTRICFRET
    ELECTRICFRET --- ---
    HEAVY MENTAL 4 - BRNO - FLÉDA - 17/12/07

    http://www.last.fm/event/431367
    DSILVER
    DSILVER --- ---
    mám otázku, mám psát referát o zavírání galerii v praze, nevíte někdo něco otom že by se v preze měli zavírat galerie? kdyžtak do pošty díky moc
    BOLDRIK23
    BOLDRIK23 --- ---
    tisková správa hulidi 27.11:

    Jako každé poslední úterý v měsíci i v listopadu club Cross přivítá komponovaný večer Hudby literatury a divadla, dobře známý pod jménem Hulidi. Na tento pochmurný večer jsme se pokusili vytvořit zábavný palmell, který zažene podzimní chmury...

    začneme literaturou

    Po určitém čase se na scénu Hulidí vrací Básník Ticho. My si toho neskutečně vážíme, protože před nedávnem prohlásil, že končí s veřejným čtením poezie, ale Hulidem neodolal. Básník Ticho je extravagantní snílek s pohledem zastřeleného srnce. V poezii tíhne spíše k revoluci a to jak formální, tak myšlenkové. Jeho tvorba obsahuje však nejen poezii, ale i filmové scénáře, eseje etc.

    První premiérou tohoto večera bude další autorská hra spolku Misionáři, tajemný spolek, který nikdy neprozradí předem co nás čeká, bude li následovat hra či jen trailer... sami to komentují: Potěšit duše zarmoucené podzimními depresemi se pokusí legendární literárně-divadelní sdružení Misionáři. A o čem že to tentokrát bude? Kdo ví…jisté je jenom to, že původně zamýšlené představení pohádky O Sněhové královně se neuskuteční, protože Misionářům chybí důležitý herec Mireček. O zábavu v dobře známém stylu ovšem nebude nouze, tím si můžeme být jisti. Sněhová královna vás ovšem také nemine! Příští rok…možná na Mighty sounds…


    Básník Jan Mordechaj Whittmann Toman řečený Boldrik vám předloží ku poslechu poezii, jejíž atmosféra vás vtáhne mezi svícny a pouliční lampy. Slova dýchají či klopýtají po kočičích hlavách, setmělých šantánech noční ulice. Svou opileckou romantikou narazí na formu japonské haiku či vymaluje báseň po vzoru starodávného obrazu. V poezii tíhne spíše k evoluci a anekdotickému rázu barových mouder.

    následuje divadlo...

    Spolek ZTRACENÁ EXISTENCE připravil žhavou vzrušující novinku -
    necudný discoskeč "SEXIDRYNK" jako podobu jednoho míchaného nápoje, která
    může narušit váš mravní vývoj...;
    Krom toho uvidíte i osvědčenou klasiku "ZMALUJEM SE!", důslednou dramatizaci
    všech slok jedné ožralecké písně od VDP;
    celkem 40 minut setkávání nechutného s povznášejícím a fyziologického s
    vysoce kulturním; režie: Alexandr Guha

    na konec hudba

    : "Budulínek je veselá tram & busová skupina z dnes již zaniklé vesnice Borek u Rokycan. Při jejím vystoupení si přijdou na své vyznavači zvuku přebuzených kytar, hřmotných dechů, uhrančivých bubnů, snivých kláves a syrového neškoleného hlasu. Potěchou pro oko jsou pak ladné pohyby urostlého tanečníka, které dotváří koncert ve strhující celek."


    Reggae DJ, selektor, MC a zpěvák, organizátor, spoluzakladatel jahmusic.net, který se nebojí říct svoje názory do mikrofonu. To je Ras Lomesh, stále usměvavý milovník čaje, jehož kvalitní reggae sety jsou prošpikovány vlastními písněmi. Ty můžete znát i z repertoáru kapely Urban Bushman, se kterou Lomesh pravidelně vystupuje.

    DJ Herbyboy je stále respektovanějším reggae selektorem, jehož kvality potvrzuje titul šampióna 45clashe (http://www.topaditop.net/pravidla.php) z loňského roku. Tento mladý DJ je specialista na klasické one drop reggae, ale v jeho setech se objevuje i moderní dancehall a ragga. Svoje desky servíruje i jakožto člen ambiciózních Roccaflex crew na jejich nekompromisních parties.


    Jako vždycky pořádá Os Yettey, club cross, za podpory mighty sounds festivalu a hlavního města Praha.



    http://www.yettey.cz
    http://www.myspace.com/crossclub
    http://www.myspace.com/raslomesh
    http://www.roccaflex.net
    http://squat.net/praha/ticho/squat.php
    http://www.ztracenaexistence.cz


    ZUZU
    ZUZU --- ---
    přijďte se zítra, na neděli mrtvých, podívat, máme nějak málo diváků...

    [ Ledový hrot / Kaltes Land / divadlo / Praha - Divadlo DISK ]
    „Světlo je to.“ „Za dva týdny už to budou dva roky.“ „Chci ji slyšet zpívat.“ „Nejhezčí hrob široko daleko.“ „Máme se starat o živé.“ „Musím odsud pryč.“ „To by se pánu bohu nelíbilo.“ „Ona je jako divoký zvíře. Ta se nenechá chytit.“
    FITH
    FITH --- ---
    POLYDOR JAZZ SEXTET Vás zve

    na SWINGOVOU TANČÍRNU NA OŘECHOVCE!

    v pondělí, 26. listopadu 2007 ve 20.00 hod.

    v sále restaurace Na Ořechovce
    Východní 7, Praha 6
    (tramvaj č 1, 2, a 18 zastávka Ořechovka)
    (autobus 216 zastávka Macharovo nám., odjezd z Hradčanské 19:38)
    Účinkují:
    EVA EMINGEROVÁ zpěv

    JAN ŠTOLBA saxofon JIŘÍ POLYDOR klavír
    LADISLAV KOUCKÝ trubka JAN GREIFONER kontrabas
    TOMÁŠ VELÍNSKÝ trombón TOMÁŠ PROCHÁZKA bicí

    Občerstvení podáváno v sále http://pswing.wz.cz
    Rezervace stolu na tel. č. 777 305 204, 242485913 vstupné 100 Kč
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    NATASHA
    NATASHA --- ---


    MADELEINE
    MADELEINE --- ---
    DNES :: klub Vagon, Národní, pasáž Metro od 21:00 IRISH DEW a Barry McCabe. Přijďte, kdo můžete i kdo nemůžete :o)
    http://www.vagon.cz/
    http://www.myspace.com/irishdewcz
    http://www.barrymccabe.com/news/
    BURAK
    BURAK --- ---
    Tvorbu jednoho z průkopníků výtvarného směru op-art (optické umění) diváci uvidí v reprezentativním průřezu. Z pécského Vasarelyho muzea se podařilo zapůjčit kolekci čítající 79 děl – obrazů, grafik, soch, tapisérií a multiplů. Olomoucká výstava je první profilovou prezentací Vasarelyho tvorby v českých zemích po roce 1989...


    Victor Vasarely / Ze sbírek Janus Pannonius Múzea v Pécsi
    15. 11. 2007 – 27. 1. 2008
    Vernisáž: 15. 11. 2007, 18.30 hodin
    Muzeum moderního umění / Olomouc

    http://www.olmuart.cz/?detail=426
    LUKASN
    LUKASN --- ---
    HC_
    HC_ --- ---
    Dovolujeme si Vás srdečně pozvat představení divadla Kunsthaus-SANANIM

    Václav Havel: Žebrácká opera

    18.a 19. 11. v 19:30 A studio Rubín – Malostranské nám. 9, Praha 1 http://kunsthaus.sananim.cz

    projekt: Havel pod hradem - připomínáme
    koncepce: Miroslav Drábek
    hrají: Miroslav Chmelíček, Milan Diviš, Lucie Štěpánková, Jitka Valášková, Martina Tesařová, Jiří Volný, Miroslav Drábek, Zdeněk Kolařík, Jan Linda
    film: Karel Koula
    hudební spolupráce: Michal Brabec
    režijní spolupráce: Volný, Juráček, Drábek

    Hra o těch, kteří musí být za každou cenu v televizi, aneb nikoli válka, nýbrž cesta k moci v přímém přenosu. Manipulace, manipulace, manipulace, láska. Idea - zpocené divadlo... Hrají výhradně bývalí klienti o.s. SANANIM a s nimi, pro ně, nikoli na ně, vždy jeden, dva spřízněnci na jejich cestě směrem k abstinenci.
    "Slíbit můžeš cokoli. Důležité je, že to pak nebudeš dělat!"
    Inscenace vzniká za podpory sponzorů o. s. SANANIM.

    Lístky v pokladně divadla (a 100 Kč)

    Leták
    http://m-w-a.net/lulu/opera.pdf
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam