• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATASHAKDY, KAM A NA CO aneb Natashin kulturní našeptávač
    _JITUSHE_
    _JITUSHE_ --- ---
    Výstava studentských prací katedry výtvarné výchovy Pedf UK, 23.4. 2009 od 18:00 vernisáž, kapely, módní přehlídka, dj´s, pivo za symboolickou cenu, vegefood, vizualizace
    [ Výstava Na schodech / vystava / 23.4.2009 / CR - Praha - M. D. Rettigové, Praha 1 ]
    GABRI
    GABRI --- ---
    UŽ ZÍTRA!!!

    Noc Kabaretu Caligula na Dnech evropského filmu - 18. 4. 2009

    Sobotní noc v kině Světozor přinese v rámci doprovodného programu přehlídky Dny evropského filmu trojitou porci velmi nonkonformní zábavy, kterou pro vás sestavil Kabaret Caligula jakožto hrdý moderátor tohoto festivalu.

    Špičkoví improvizátoři RADIO IVO změní ve svém neopakovatelném představení Život nedoceníš návštěvníky kina v divadelní diváky rozhlasové hry.

    KABARET CALIGULA představí své tři zbrusu nové revuální písně inspirované pokleslými filmovými žánry.

    A nakonec speciální projekce prokazatelně nejkultovnějšího filmu všech dob ROCKY HORROR PICTURE SHOW, který je jedním z klíčových inspiračních zdrojů Kabaretu Caligula. Sledovat jej pospolu v kině s číší v ruce bude jedinečný zážitek!

    To vše za pouhopouhých 100 Kč.

    ČASOVÝ HARMONOGRAM

    23:00 RADIO IVO: ŽIVOT NEDOCENÍŠ
    00:30 PŮLNOČNÍ PÍSNĚ KABARETU CALIGULA
    IHNED POTÉ ROCKY HORROR PICTURE SHOW
    GABRI
    GABRI --- ---
    Premiéra nového představení! Kabaret Caligula konečně kabaretní!

    ZLÝ VEČER KABARETU CALIGULA

    Neděle 5. a pondělí 6. dubna od 20:00, Palác Akropolis.



    Smrtící smršť našich nejlepších skečů doplníme surovou sérií zbrusu nových sexy songů v podání našich velmi smyslných girls a živého hudebného doprovodu!

    Není žádným tajemstvím, že tvorba Kabaretu Caligula sklidila úspěch už i v celosvětovém měřítku. Amatérští i profesionální divadelní kolegové z Německa, Japonska, Vysočiny, Ostravy i Hudebního divadla v Karlíně nás svého času požádali o inscenační práva k našim krátkometrážním skečům. Vědomi si výjimečnosti těchto textů, rádi jsme pomohli méně nadaným kolegům ze zahraničí a se zájmem pak sledovali jejich originální nastudování našich kusů. V některých případech jsou tyto inscenační přístupy natolik zajímavé, že jsme se je rozhodli zprostředkovat i našim divákům. Skeče Kabaretu Caligula tedy uvidíte tak, jak je zpracovala slovutná divadelní tělesa Nó Kimono Bukkake z Tokia, Das Schauspielhaus des Expressionismus und Exhibitionismus z Berlína, ostravská hiphopová skupina Poruba tě vyrubá!, či ochotnický spolek Zeman a jeho prkna z Vysočiny. Nebudete věřit vlastním očím a uším.

    V nevídaném nastudování uvidíte tyto pecky:

    Hodný zlý a meloun – noirový masakr v operetním podání
    Hra o hovně – šrapnelový blitzkrieg v přímém přenosu
    Zbojník zabiják – oslava sociálního darwinismu ve čtyřech podobách
    Válka kmetů – demografický sci-fi horror – údernější než kdy dřív

    POZOR! JEN ČTYŘI PŘEDSTAVENÍ V ROCE 2009!
    Pokud propásnete premiéru, budete mít letos šanci už jen 21. a 22. června!


    Na představení bude také možné stát se železným, zlatým nebo diamantovým členem Kabaretu Caligula a získat řadu luxusních dárků (nová trička, CD Libido, DVD Hamlet, zapalovače, placky, volné vstupy...)

    Poslechněte si nejnovější rozhlasové interview s Kabaretem Caligula na Radiu Wave.

    Těšíme se na Vás jako svině!
    www.kabaretcaligula.com
    RIMSAK
    RIMSAK --- ---
    dneska je zadarmo od 15,30 varhanní koncert (bach a tak) v kostele svaté kateřiny tady v kateřinské. já jsem hlavně zvědavá na vnitřke toho kostela
    GABRI
    GABRI --- ---
    13 LET KABARETU CALIGULA
    Přijďte oslavit narozeniny nejkrvavějšího divadelního souboru v ČR!
    Pátek 13. března, Palác Akropolis



    PROGRAM VEČERA:

    20:00 - Jan Hus: Vzkříšení
    Poslední představení kultovního fláku v tomto kalendářním roce a pak...

    21:30 - MONSTERPARTY - velkolepá party v zombie-upír-démon stylu!
    DJs Zombielord a Monstermutant
    Křest soundtracku Zkáza vesmírné lodi Libido a DVD Hamlet: Přání zabít
    Nová kolekce šokujícího KC merchandisingu
    Taneční rej, obludné party atrakce and more!

    UNIKÁTNÍ SYSTÉM ZOMBIE SLEV:

    1) Každý, kdo přijde na představení Jan Hus: Vzkříšení, má vstup na Monsterparty zdarma.

    2) Každý, kdo příjde na představení Jan Hus: Vzkříšení přestrojen za zombíka, upíra, démona či jiné monstrum, dostane speciální zlevněné zombievstupné (130 Kč oproti standarním 200/150 Kč (študácí)) a na Monsterparty má vstup zdarma.

    3) Každý, kdo přijde přestrojen za zombíka, upíra, démona či jiné monstrum jenom na party, má na ni tím pádem vstup zdarma (bude mu uhrazen regulační poplatek 30 Kč).

    www.kabaretcaligula.com
    _JITUSHE_
    _JITUSHE_ --- ---
    [ Toys for boys / festival / 8.3.2009 / CR - Praha - squat Milada ]
    zde přikládam pozvánku na neděli 8.3. kdy se v prostorech squatu Milada uskuteční festival nefestival na věčné a nejlepší téma žena;) (vernisáž, diskuse, filmy, divadlo, módní přehlídka, kapala, dj)...tak se přijďte podívat
    BOLDRIK23
    BOLDRIK23 --- ---
    Únorový hulidi 24.2. 09 S

    Tak jak se blíží poslední úterý tohoto měsíce, tak se pomalu probouzejí všichni hulidi, aby se vypravili mrazivou Prahou do uhrančivě příjemného prostředí clubu Cross! Kde je očekává večírek Huby literatury a divadla! Tentokrát bude balancovat mezi veselou taškařicí divadel a pochmurnější atmosférou poezie, následovanými basovými tóny dubové produkce projektu Nattyflow z Brna při jeho premiérové návštěvě Crossu! Večer zakončí selektoři z Periferi sound syndicate, pro tentokrát nezvykle oděni do dubového hávu! A jako vždy zdarma!

    Hudba

    Opravdovou lahůdkou bude koncert projektu Nattyfow v crossu, ideální pro milovníky hutných basových linek a dubových skanků. Ale nechme mluvit samotného Dubotvůrce:
    O projektu Nattyflow se vyjadřuji jako o určité fůzi tanečních rytmů s originálním rytmem dubu - vzniklé spojení se snažím usměrnit do jistého nádechu šamanských rituálů, proto občasně přidávám i originální perkusní nastroje (Darbouka, Djembe) a nejen je, ale i orientální nástroje (Tampur, Catar, Ti, Hsuin), záleží co je zrovna k dispozici. Inspirací jsou mi pochopitelně původní orientální skladby různých nástrojových žánrů. Dodržuji jistých zásad, např. snažím se řídit minimalismem obsaženým v dubu, a do něj implementovat "nový" zvuk, jiný rytmus. Díky tomu mohu vytvořit „dubplate“ jehož strana A bude energická, divoká, nenechá tě klidným, roztančí tě a strana B bude příjemnou relaxací chill-out minimal dubu, přičemž půjde o ten samý track.
    Nattyflow se orientuje výhradně na hraní "live" a vydávání vlastní tvorby na vinylu. Má za sebou několik releace na Thre_lab recordings, jehož distro budou na místě k dispozici.

    Divadlo

    Pro tentokrát se dočkáme setkání dvou divadlelních spolků DS Misionáři a DS Výhodná Kráva vystoupí jako bratři a sestry na život a na smrt ve dvojbloku svých představení na téma Láska, Sex a Něžnosti. - Zvolejtež Bravó! Nebo Kosmó...

    Výhodná kráva se svou divadelní koláží „50-70-90 aneb Všechno už tu bylo“. Kam spěje masová kultura? Všechno jsou už jen intelektuální reprízy, a proto je ukáží znovu! Divák se však bát nemusí. Nebudou servírovat skutečnost nebo snad pravdu. To už dnes přece nikoho nezajímá!
    Ukáží zvrácenou fascinaci několika různými a přesto stejnými příšernostmi. Tři vhledy do vývoje většinové oficiální kultury – v neskrývaně populárním vydání. Laciná prvoplánovost! Banální bulvarizace! Triviální masová zábava!

    Představovat divadelní spolek Misionáři je jako házet zlaté zuby na zdi krematoria...tedy zbytečné. Tím spíš, že předvedou hru, kterou už pravidelní návštěvníci Crossu mohli vidět někdy před rokem. Láska, sex a lajničky je hlubokou sondou do duše dospívajících dívek, jejich pocitů, vnitřních dramat a hlavně tužeb. Ponořte se společně s Misionáři do míst, která jsou jinak zapovězená, natáhněte ruku a polaskejte ono rašící tajemství pubertálních samiček, jejich líhnoucí se osobnost...

    Motto: „Seru na díru, podívej se na hodiny!“

    Literatura

    Hulidi se dočkají i svého básníka. Petr Machan je pochmurným bardem betonové periferie, špatně osvětlených zákoutí, příhod a setkání v hromadné dopravě. Na místo činu se vrací přesně rok od vydání své poslední knihy Šilelis 401D vyzbrojen novými básněmi

    Přináší os Yettey ve spolupráci s clubem Cross!
    http://www.3lab.cz/nattyflow
    http://www.myspace.com/nattyflow
    http://www.3lab.cz
    http://www.myspace.com/periferisoundsyndicate
    http://www.misionari.cz
    http://www.yettey.cz
    http://www.crossclub.cz
    LENKA0064
    LENKA0064 --- ---
    Koukam zase ja :)
    Pozvanka na dvoudenni nonstop party do Styxu - 12 years DBS

    NIKKI_ENGL
    NIKKI_ENGL --- ---
    Zítra, 10.2.2009 od 19:30 v Minoru (Vodičkova 6, Praha 1) představí soubor LISTOVÁNÍ (unikátní úchvatné scénické čtení ) nové představení a to tentokrát knihu MEREKVICE. Všichni kdo rádi čtete se přijďte podívat na to, jak knihy mohou dostat nový divadelní rozměr. Všem doporučuji, je to opravdu obohacující zážitek. Více info naleznete na www.listování.cz
    LENKA0064
    LENKA0064 --- ---



    GABRI
    GABRI --- ---
    Kabaret Caligula uvádí

    HAMLET: PŘÁNÍ ZABÍT
    Neděle 8. února 2008, 20:00
    Palác Akropolis

    Je starý Hamlet skutečně mrtev?
    Je mladý Hamlet akční hrdina nebo emo cápek?
    Je Ofélie opravdu tak ctnostná a počestná, nebo je to svině křivá a děvka prodejná?
    A co Gertruda? Jak to doopravdy bylo s nejslavnější nevěrou v historii divadla?
    Je Claudius jen zbabělý alkoholik, nebo je to moudrý muž s kontemplativní povahou, který předběhl svou dobu?
    A Polonius? Jaké má plány? O co mu ve skutečnosti jde?

    Nová verze elsinorského krváku s úplně novým dějem, novým textem a zcela šokující pointou.

    VSTUPENKY

    http://www.kabaretcaligula.com


    FUNLOCO
    FUNLOCO --- ---
    Freeze Re-Kreace
    28.2.2009 (19:00) - 1.3.2009 (6:00) CR - Praha - Abaton - Praha 8
    http://www.freezefest.cz

    Událost - [ Freeze Re-Kreace / party / 28.2.2009 / CR - Praha - Abaton - Praha 8 ]

    Freeze fest je opět tady!!! Nejen pro ty komu chybí atmosféra loňského „zmrzlého festivalu“ je připravena Re-Kreace.

    Vzpomeňme si na Milovice, kde se Freeze fest aneb kultura jinak loni v říjnu odehrál a hlavně na prostor bývalého vojenského areálu Boží dar – město sovětských armádních duchů. Spousty budov s rozpadlým schodištěm a vytrhanými zvonky, kde sedí soudruh plukovník Myškin, usrkává vodku a tvrdě cvičí své poddůstojníky. Takových přízraků jsou Milovice plné. My jsme však soudruhy na jeden víkend vyhnali a jejich útočiště přetvořili na místo plné svobody a tvůrčí svéráznosti. A kam soudruzi duchové zmizeli? Možná se pravě vydali do Prahy za kulturou - na Re-Kreaci..... I když ani zde, v pražském Abatonu, 28. února 2009, nebudou mít klid. Rozhodli jsme se i takový prostor zajímavě přetvořit a ukázat, že originalitě se nikde meze nekladou. Jednoduše, jak o Freeze festu bylo řečeno - zavedl novou kulturní tradici.

    A proč vlastně Re-Kreace? Protože to bude jednodenní kolektivní zábavná dovolená za skutečně výhodný členský příspěvek. Kulturní činnost bude rozvíjena na speciální ROH stagi. Večerem bude provázet kdo jiný než kulturní referent, který sebejistě nadiktuje řád a tempo uvítací části večírku. Program bude skutečně bohatý. Uvidíte Neomluvené divadlo, pyžamovou konferenci – onemanshow nebo budete moci ukázat své znalosti při filmovém kvízu. Dále se odehraje spousta her a soutěží o zajímavé dobové ceny a připravena bude i dobrodružná detektivní hra "DRUŽBA". Program poběží přibližně do půlnoci, ale nebojte, po té nenastane obávaná večerka, ale začne vytoužené osobní volno, kdy se můžete bavit při rytmech diska, funky a netradiční dechovky! Připraveni na vás budou vybraní „diskžokejové“ jako Meyham, Ganboy, Kel+Vopicak, Electrom, Gulaz a Symaq, která v průběhu večera vysublimuje do role „videožokejky“.

    Na main stagi necháme smísit živé produkce kapel a dj´s. Bude to crossover žánrů a stylů. Vystoupí kapely: Maledivy / reggae - world music /, Larika /reggae, ska /, New kids underground /underground/ a našlaplí uprchlíci - All stars refjúdží band /etno dechovka/. Poté se strhne hudební masakr v podání djs - ChongX + Mad4ce, Aztek a SgF vám naservírují pořádnou porci breaků. Sekundovat jim budou VJs z Oko3, CycleBallGang, TrippleKripple, Kel, Berry a další.

    V chilloutu vystoupí djs z Kaliyuga sound, dále pak ANS, Crome, Subsidecrosser, Bica a LionDon. Můžete se těšit na pestrou hudební směs - od různých poloh hip-hopu přez world music a dubstep až k expernimentálnější elektronice a ambientu. Vše samozřejmě doplněno videoprojekcí.

    A to stále není vše po celém prostoru budou světelné instalace, Mirror TV od Oko3, výstavy fotek z Freeze festu 08 a děl z workshopu Freeze Turbulence z Haly C. Nebude chybět ani fireshow, žonglování, Djs-kool s vinyl shopem, sítotisková dílna, Lomography aterliér, čajovna, Spacebar, Food not Bombs, NNO sektor a Footbagová exhibice.

    Takže oblečte tesilky, najděte stranický knížky, nažhavte žigulíka a přijeďte se bavit do Abatonu. (tj. dobové oblečení vítano!)

    TRISTRAM
    TRISTRAM --- ---
    Koncert Daily News, Waklaf & GAPfruit
    Večer našlapanej muzikou v pražském klubu XT3

    Začíná:
    24. Leden 2009 v 20:00
    Končí:
    25. Leden 2009 v 3:00

    Klub XT3
    Rokycanova 29
    Praha, Czech Republic

    Přijďte zapařit do XT3, kde se o zábavu postarají hned tři kapely + DJ Soul Sensation na dojezd ;-)

    http://www.daily-news.cz/
    http://www.waklaf.com/
    http://www.gapfruit.wz.cz/

    http://www.xt3.cz/
    GABRI
    GABRI --- ---
    Pondělí 26. ledna, 20:00, Palác Akropolis
    JAN HUS: VZKŘÍŠENÍ




    Info o vstupenkách

    Myslíte si, že znáte českou historii? Opravdu?

    A věděli jste, že Jan Hus byl ve skutečnosti temný mág,
    který si tajně budoval armádu zombií, aby ovládl svět?

    A že ke svým záměrům zneužil i lehce naivního českého barbara Conana,
    tj. Jana Žižku z Trocnova?

    Tušili jste, že Václav IV., král český, jehož lidové balady oslavují
    jako sympatického milovníka vína a empatického ochránce chudiny,
    byl ve skutečnosti úchylná bestie vyžívající se v nejbizarnějších formách mučení?

    A že jeho ctnostná a oddaná manželka Žofie souložila
    s každým druhým chlapem v království?

    Měli jste ponětí o tom, že kouzelníka Žita můžeme směle pokládat
    za největšího čaroděje českých dějin, jehož úkolem je odvrátit hrozící apokalypsu a vládu nemrtvých?

    A dokázali jste si vůbec představit, jak celým tím koktejlem může zamíchat
    cestovatel v čase zvaný Chronošlap?

    Pokud jsou tohle všechno pro vás naprosté novinky, pak je hra
    Jan Hus: Vzkříšení, apokalyptické drama plné zombií, obouručních mečů, ňader a sci-fi technologie, přesně pro vás.

    Krev, sex, mučení a cestování v čase - a ve verších!

    Další info...

    www.kabaretcaligula.com
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    LUCIASW
    LUCIASW --- ---
    koncert kapel: Bob Sain´t Claire a Holomraz v klubu D.N.A. (Modletická 1401)
    9.1.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam