• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JEZINKABusking ::::::: Pouliční hraní
    Klub o hraní na ulici (ať už jde o hudbu, nebo divadlo, nebo třeba žonglování), o zkušenostech jednotlivých buskerů, o situaci v ČR (nic moc, že?) , o tom jak nejúspěšněji buskovat v různých zemích a místech, o filmech a literatuře tématizující pouliční hraní atakdále atakdále ... Jakékoliv agresivní příspěvky typu: "buskeři jsou žebráci a nemají na ulici co dělat" nebo nějaké nesmyslné trollování si vyslouží RO.
    prostě busking- http://en.wikipedia.org/wiki/Busking


    Iniciativa Buskerville!
    http://www.facebook.com/group.php?gid=127249963976085&ref=ts

    rozbalit záhlaví
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    GDY: Ne, věk v Praze (a pokud vím ani nikde jinde v ČR) vůbec nikdo neřeší, zaplaťpánbu. Nejlepší by podle mě bylo, kdybys vystupoval s ním. Takhle jsem třeba na ulici viděl občas hrávat toho mladýho gypsyjazz kytaristu, tuším že se jmenuje "Tchavolo" Vlasák, když byl ještě malej kluk a hrával s tátou. Bylo to super. Každopádně busking není práce, takže si myslím, že utavit tě na organizaci dětské práce by bylo pro cajty mimořádně obtížný a asi by se na to vybodli.
    GDY
    GDY --- ---
    JARDAK: Díky
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    GDY: je nejaka platna vyhlaska v Praze, ktera se tyka hlavne hluku. je sice debilni, ale platna :) precti si to. jinak co se tyce veku tam snad neni nic. kdyz budes s nim, tak je to urcite v pohode.
    GDY
    GDY --- ---
    Ahoj, žije tu ještě někdo? :) mám dotaz: busking a nezletilci? má to nějakou regulerní právní/vyhláškovou formu? (hledal jsem a kolem věku jsem nic nedohledal), nebo je to prostě jedno, postaví se na ulici a hraje se? roste mi synek, je mu 9 a už 2 roky chodí na housle a není vůbec marnej. Krom hraní poměrně velkejch koncertů se ZUŠkou se už nezáměrně povedlo, že si zahrál před ldima na veřejnosti a spontánně mu pak lidi naházeli nějaký drobný (na jeho poměry to byl už docela ranec). No ale vzhledem k tomu, že je to pořád normální kluk, co pořád něco chce, napadlo mě to spojit, ať si prostě na ty svý přání sám vydělává a ať pěkně pozná, jak to na světě chodí :) Máte s tím někdo nějaký poznatky? Jako nerad bych úplně skončil někde u cajtů za organizaci dětský práce, nebo takněco :D
    VITEX
    VITEX --- ---
    Stálo to za to ...

    VITEX
    VITEX --- ---
    Rok se s rokem sešel a zas tu budou osmého (tj ve středu příštího týdne) umřeniny u zdi na Velkopřevorském náměstí v Praze. Přijďte. Zazpíváme si a zpumprdlíkujem se do zmatlana na počest památky J.W.Lennona

    OLI__VA
    OLI__VA --- ---
    Jaro je tady ! Nenajdou se tu muzikanti, se kterými by se v Praze dalo zatančit? Není důležité co, prostě jen tančit.. nic konkrétního, jen plout, nechat se vést... Pište, kdyžtak..a hlavně, hrajte!
    BICA
    BICA --- ---
    JARDAK: mělo to bejt v rámci zahájení a nikdo se mi dlouho neozval.. no a pak ze zahájení sešlo, protože nám vypad partner a město dalo naprostou almužnu na letošní tročník :(
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    Přátelé, změnil jsem na FB diskusi iniciativy buskerville, která už dlouho neexistuje na diskusi Busking Praha a ČR a rozjel tam debatu jestli by neměla vzniknout nová skupina "buskerské odbory" a jak by měla asi vypadat a fungovat. Tady se o něčem podobném debatovalo, ale pak jsme to nějak nechali vyšumět (za to se omlouvám, nemám na to moc času), každopádně se do diskuse můžete zapojit, vyvolat debatu a případně i naplánovat nějakou první schůzku a vymyslet, co dál. Podle mě je to vzhledem k chystané nové podobě vyhlášky docela potřeba, aby tam zazněl i hlas buskerů. Chce to ale nějakého aktivního tahouna. Případně tedy ZDE: https://www.facebook.com/groups/BUSKING.PRAHA/
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    JEZINKA: ja chtel pomoct prave Bicovi za Tribo Fuego na Praha žije hudbou, ale neodepsal mi na FB a pak mi to uz vypadlo. k reseni neceho budu pouzitelnej az tak v pulce cervence.

    prave se ke me nedoneslo, ze se chce vyhlaska opravovat prave v ramci Praha zije hudbou
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    Nějak to tu usnulo koukám. Budete někdo činný na Praha žije hudbou?
    BICA
    BICA --- ---
    Ahoj, urgentně sháním buskera na hodinové vystoupení tento pátek 17.5. na Andělu od 16h, výdělek zaručen a cesťák to jistí Zájemci volejte/piště ihned (spěchá to:) na 602292851, díky!
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    Poslal jsem vám pozvánky, tak to na FB potvrďte. A bude fajn, když tu stránku zkusíte trochu oživit, pokud s ní chcete pracovat.

    Jinak psal mi tam teď Nick Broad, kterej vede The Busking Project: https://busk.co/
    Dřív jsme s ním byli trochu ve spojení.
    Mám s ním nějakej pokec po Skype dneska večer, tak zkusím zjistit, co by pro nás mohl udělat.
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    JEZINKA: poslal jsem ti to do posty
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    Tak co, nějak to usnulo ne? :)
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    Napište mi do pošty na FB dám vám správcování
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    TSKA_RESETKA: Facebook skupina buskerville normálně funguje. Je zde: https://www.facebook.com/groups/buskerville/
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    Čau, sorry, chvíli jsem tu nebyl.

    JAZZZ: Ano, jsem to já, ten harmonikář. :)

    Upřímně, jak jsem psal, mám kvůli práci a rodině atd. absolutní minimum času (stejně jako všichni bývalí členi BuskerVille). Rád se s váma třeba i na chviličku potkám a pokud bude zájem, zkusím třeba s něčím poradit, ale bohužel nemůžu nic pravidelně sepisovat, dělat research mezi buskery jinak než online (k tomu mě napadá, že na stránky na FB můžu hodit nějakou zase anketu o tom, co teda buskeři chcou a nechou - btw, chcete oba na FB spolusprávcování stránky Busking- pouliční umění a skupiny BuskerVille? napište mi na FB (Dalibor Zíta)! Docela to pomáhá komunikaci.

    Bohužel nestihunu ale ani chodit jednat na magistrát a podobně. Musí prostě vzniknout něco nového, kontinuita je hezká věc, ale před BuskerVille tu byl Klub pouličních umělců a taky zanikl, navazovali jsme pouze ideově.

    TSKA_RESETKA
    TSKA_RESETKA --- ---
    JAZZZ: Bud v klidu, na to vsechno se ptam... A hlavne, uz se stalo, tak pred tejdnem, a dele. :-) Ale jinak dobry. ***** SUPER Cely koncept presne. OK ... Je smazana, ne, uz spis, resp. oficialne zrusena proste a tedy nepristupna
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam