• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PHOW_SAATCHDragon's Dogma: Dark Arisen
    rozbalit záhlaví
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    OMNISLASH: Já v tom zahučel zatim na 54 hod :)
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    PHOW_SAATCH: Ja uz takticky nosim vzdycky ty harpy smokery.. na jejichz smysl jsem prisel uplnou nahodou :D Ale funny thing - kdybych neprisel, tak mi to ted od jiste chvile zacal popisovat jeden z pawnu.. po 100 hodinach hry :D
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Toulam se kolem elfiho města na severu a ta příroda je parádní.. akorát teď jsem se nemoh někam dostat, tak jsem si tam chytře dones hromadu kamení, abych zjistil, že ee po něm nedá vylézt, postava z něj sjíždí..chjo
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Tak už mam taky archera a je to pohoda :)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    PHOW_SAATCH: Protože to je jediná classa, která může smysluplně mířit :-)
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    OMNISLASH: V jedničce jsem měl taky nejradši archera, i když je jinak nehraju :)
    AIAX
    AIAX --- ---
    OMNISLASH: "Jen 4070" haha. Já mám jen 5700XT a v lesích mi hra jede na pohodových 60-70 ve 2K. Ale ve městě to prostě spadne na 25. A jo, ten bottleneck je určitě CPU, ne karta.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    AIAX: Jeste bych tedy dodal, ze to chtelo aktivovat nejaky GPU scheduling, coz jsem ale neudelal, protoze jsem z ruznych komentaru naznal, ze je to celkem kontroverzni a ne stopro safe feature. Ale samotneho by me odpoved zajimala. Asi to bude dle toho, jak to dopocitavani funguje. Moje grafika se totiz v DD2 rozhodne nezapoti. A to ani ve mestech. FPS mi pada na tom, ze ta hra jede jen ve trech ci ctyrech vlaknech, ktera v techhle situacich dovede vytizit na 100% a pak uz tomu nepomuze nic. Ani kotel dalsich vlaken, ani grafika s notnou rezervou. A to mam jen 4070.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    PHOW_SAATCH: Mam to dost podobne, jen s prechodem na archera. Grifiny si ted uz mazu na chleba. S warem by to nebylo mozne. Nebyl jsem schopny davat efektivne damage a permanentne jsem byl bez staminy. Vylezt nekam, abych zranil citlive misto, to byl u me porod :D A vesmes jsem u toho (i s augmenten) prisel o velkou cast staminy (a pak se to misto zmeni, jako treba u golema, a muzu stejne zase prelezat). S archerem je to uplne jiny pribeh. Jakmile je jen trochu videt slabe misto, zapinam kulometny mod a davam enemakovi hroznou sadu. Nemusim pred tim nikam lezt, ten damage je okamzity a brutalni. A jeste mi zbyde kopec staminy, abych si to klidne rovnou zopakoval. Navic muzu palit ohnive sipy, takze se nemusim spolehat na to, ze kouzelnik bude mit dobrou naladu, aby mi dal elemental affliction, kdyz to potrebuji, nebo treba zrovna u toho grifina tajne doufat, ze ho teda nekdo zapali, nez odleti.

    Jinak tedy obecne musim rict, ze si tu hru extremne uzivam (asi z nemale miry i kvuli tomu archerovi, coz je paradox, protoze za ty nikdy nikde nehraju). Ten svet je proste super, ta atmosfera je uchvatna. Kvesty, ktere jsou opak Starfieldoveho "staci behat za sipkami, dokud nejake mas", hrozne pomahaji atmosce. To odmenovani za prozkoumavani obriho otevreneho sveta, to je taky super. Z toho mam silne Gothic 2 vibes. Aktualne odkrouceno 85 hodin a jedeme dal :)
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Tak jsem switchnul z namaxovanýho warriora na thiefa a problém se staminou vyřešen :)
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    Mno predevsim nejak zmenili stavajici nastaveni. Hned po zapnuti si rikam WTF, protoze to najednou vypadalo jak z prdele. Nastesti byl jen zmenen rendering mode na interlaced z nejakeho duvodu. Nevim, zda to nepomenilo i neco jineho.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    AIAX: hraju přes GeForce Now s raytracingem a běhá jim to v pohodě :)
    AIAX
    AIAX --- ---
    Kdo to hrajete, zlepšil se trochu framerate ve městech?
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    A new update for Dragon’s Dogma 2 is available now on all platforms.
    This update includes changes to the maximum number of items in storage, fixes to various issues, and more.
    Dragon's Dogma 2 official web page|CAPCOM
    https://www.dragonsdogma.com/2/en-us/topics/update/

    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Tak jsem se těšil, že se proletim na gryfovi do jeho hnízda, až jsem tam omylem došel pěšky :D
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    protože jeho hra není tvoje hra.
    Opět, hry jako D&D 2, Starfield, dokonce i řada netradičních her s náhodnými eventy, nebo prostě reakcí na rozhodování a chování hráče, jsou prostě u každýho jiný. Když si herní novinář dává bodíky jen do kulometů a pohybuje se jen po planetárních systémech na hlavních cestách do levelu 5, v rámci jedné kolonizace, bude si stěžovat, že to má furt dokola a že za první dvě hodiny viděl všechny základny a dungy a nic víc tam není. Když ale začne dávat i do skenování, mapování, vědy, inženýringu, výzkumu a rozjede se po jednotlivých frakcích po celé mapě, tak i po 550 hodinách neustále objevuje novou přírodu, nový typ kolonií, nové pevnosti, i třeba skryté frankce. V prvním D&D málokdo uměl zachránit princeznu a extrémně málo lidí vůbec vědělo, že v hlavním městě je gilda zlodějů a že lze za jejich pomocí odehrát poměrně efektivně i hlavní linii...

    Další věc je jak se nastaví generování lootu, kde část je daná po mapě jak to chtěl designer, ale pak je část co se generuje. A u D&D2 se čím víc bojujete, tím víc se objevujou u obchodníků i extrémně vzácný kusy (a po pár dnech zase mizej, tak bacha).
    Proto jsem na začátku radil, dávejte NPCčkům kytky a maso, dárky, zvedněte sem tam něčího příbuznýho, to má pak dopady.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    mezi hlavním městem a těma dvěma menšíma využíváš povoz, mezi hranicí a Batahlem využíváš povoz, pak ti otevřou i další zkratky a současně na zbytek pro emergency máš možnost využít cestování přes krystaly.
    Při pokroku v příběhu a vyšším levelu současně se zvýší %, že se občas ferrystone obejvěj v nabídkách i úplně těch nejobyčejnějších obchodníků a současně – stejně jako v jedničce – se občas některý z nich někde náhodně objevuje.

    Kecy na youtube jsou tady v těhle případech propracovaných RPG, kde se mění prostředí a transformují celý mapy, jen jedna paní povidala.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    VIRIK: já se podival na tohle jedno a stejně podle toho nejedu, zajímalo mě jen, jestli je tam nekonečnej ferrystone a evidentně neni :) jinak se mi už párkrát stalo, že mě AI pawnů mile překvapila, chce to jen přepnout trochu vlastní myšlení a nejet to jako ostatní hry... občas to vypadá, že opravdu chápou, co po nich chci :D
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    pokud chceš mít víc stanimy, leveluj si vocantion, který leveluje hlavně stanimu. S ním se odemkne i perk, kde se rychle obnovuje stamina. Ten si pak nech vybavenej i u bojovníka.

    Já jsem se nijak nesnažil a mám 4 portcrystaly (nebo možná i pět). Je jich tam víc, než potřebujete. Nemusíte ani furt čumět na youtube, dostávaj se i za hotový questový linie, když se nechováte k obyvatelům jako čůráci.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    btw: vykřičníky na mapě mi taky občas dávaj docela zabrat :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam