• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHNovodobí poustevníci, samotáři a lidé žijící dobrovolně na okraji spoelčnosti
    Články z medií, osobní zkušenosti/setkání s lidmi, kteří si zvolili svůj život vyčleněním se ze společnosti.
    rozbalit záhlaví
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    Vytah jsem neco z veci od puvodniho majitele. Fotku k basni pridal on, basen se jmenuje ''My Hypocrisy''. Tony Walton. Ani titul z Cambridge, ani milion euro, ani desitky az stovky hura kamaradu nestacili, aby se z jeho celozivotni tvorby stalo neco jineho nez vyber v igelitce dalsiho blazna, co je v jeste vetsi brynde nez byl on, a co dnes a denne zapasi o to, aby jeho prace nedopadla uplne stejne. Bylo to brutalni, vyhazovat do popelnice 70ti letej tvorivej a snici zivot a jeho vzpominky, jakoby to nic nebylo.

    SAGUS
    SAGUS --- ---
    IOM_NUKSO: nezdedil, ja si to proste vzal a drzi me tady ciste moralni sila. Puvodni majitel tady chtel mit komunitni misto, postavili tady podium, boudu pro zvukare a aparat a venkovni bar na akce.. tehdy jsem ja jeste jezdil kazdy dva tydny vydelavat do UK, kde jsem se staral o vozickare.. moc jsem se s nima neznal, a s nim vubec. Pak me nekdo pozval na koncert, kde jsem se predstavil panu sefovi poprve a chtel mu nabidnout, ze jsem malir a ze mu to tady klidne pomuzu udelat hezky.. tehdy uz mu ale ze vsech vyzirku co se mu tady shlukli dochazeli nervy a rozhod se si to vybit vsecko na mne.. ani jsem mu nedorekl, ze za to nechci penize a ze to je moje snaha je poznat a skamaradit se. Narval na mne ze neni milionar, a at jdou vsichni doprdele, a at mu dam pokoj pze on se chysta na vecerni vystoupeni a nema cas.... ale mel.. pze jel okamzite na podium, vzal si mikrofon, a prede vsema jim rekl jak je vdecnej ze je ma, jaka jsou skvela rodina co dela neco ze srdce, a jak je nasranej na srace jako jsem ja, co se jen snazi z nekoho vytahat penize. Dotklo se me to, tak jsem skocil na stage za nim a dali jsme si nadhernej standup 2 magori na sebe rvou jeden cez druhyho kdo je vetsi kokot. Takhle jsem se predstavil cely skupine tady :).. jel jsem pryc, zatimco na mne z toho podia rval ''vem si svych 5 euro a fuck off''.

    Za 2 mesice byl mrtvej, resp. nevi se to.. nechal dopis o sebevrazde, nechal tady vsecky veci, doklady, i nejakej cash, a zmizel beze stopy.. coz tady neni tak tezky. Jeho rodina srdcaru a hipiku rozkradla vsecko co se dalo odnest a melo nakou cenu, lidi kterym v zaveti odkazal celej dum a projekt od toho dali ruce pryc, a nechali to tady zpustnout. Pak dostal Sagus sen s vizi tohodle domu a infem ze je muj, tak jsem se tam proste nastehoval. Udelal jsem co se dalo, abych se nekomu nenasral do zameru.. obehal jsem vsecky ty hipiky, a kazdyho se zeptal jestli maji v umyslu neco tady s tim delat.. nikdo nic. Ale ja se dovedel jak to skutecne bylo s jejich ''rodinkou''... temer kazdej mi rekl ''Jo ja byl jeho nejlepsi kamos tady, ale ti ostatni... kazdej z nej jen tahal a bral co se dalo''... a to si dokolecka mysli vsichni o vsech :). Nakonec jsem zjistil, ze typek ma v Irsku bratra, a sehnal na nej kontakt... abych zjistil, ze jsem prvni clovek z La Palmy, co s nim komunikuje o tom co se tady stalo. Bratrovi je pres 80 let, je bohatej a zarizenej, a nikdo jinej v rodine nezbyl koho by zajimala nejaka chatrc na La Palme.. mam od nej papir kde mne jmenuje spravcem domu, dokud se neuzavre pripad ztracenyho sebevraha, a preje mi at to pak dopadne tak, ze dum a vsecko bude moje. Mistni policie a urady me tady tolerujou i kdyz oficialne je to crime zone, mam papiry s potvrzenim o rezidenci na tuhle adresu, co jsem vykoumal oklikou v jejich polamanym systemu, a platim ucty za elektrinu ktera je na moje jmeno.. plus jsem zaplatil dluhy za energie a dane za dum co nebyli zaplaceny od 2014. Plus, to tady ted, kdyz tady zije jeden nezamestnanej chudobnej ja, vypada milionkrat lip, hezci, cistejsi a funkcnejsi, nez kdyz se tady motalo 50 hipiku s pul milionem eur. Takze dokud nezdechnu, tak me odsud nedostane uz nikdo a nic.. za 4 roky si zajdu na mestskej urad a pres squatersky zakony si to necham napsat laskave cely na sebe... tenle dum mi dal buh, pze vedel ze od lidi dostanu jen hovna.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    SAGUS: takze to si nejak "zdedil"? V tomhle zijes "zadarmo"? Nejak si to neumim predstavit. Tu vodu a elektrinu z obecni site asi nejak platis ne?
    TSOH
    TSOH --- ---
    William Pester
    William Pester - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/William_Pester
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    K tem zakladnim dotazum.. voda a elektrina je tady normalne z obecni site. Plus je tady sit nadrzi a trubek co sbiraji destovku, tank ve ktery se zadrzuje je normalni betonova ''budova'' velikosti obyvaku s vysokym stropem.

    Hajlz vypada jak normalni splachovaci hajzl, ale misto do potrubi to jede proste do jamy pod barakem, jako latrina. Kdyz se tam nehazi papir a bordel, tak to neprotece teoreticky nikdy.. kuchyn jede na plynovou bombu, ale je udelana ve starym stylu ''cerna kuchyn''.. velkej komin pod kterym je misto na rozdelani ohne.. nepouzivam to, ale ani to nedemoluju pze se to jeste muze hodit. Na strese jsou solarni panely na vodu, co ji posilaji do 200l bojleru. Kamna, pracka, a internet pres kerej uz rok kazdou noc hraju dark souls na steamu. V ty hre na rozdil od reality nevadi a nikoho nesere, kdyz to nekdo zna zepredu zezadu a vraci se porad zpatky, aby nekomu pomoh, poradil, posunul na jinej level, nebo treba nekoho ve sportovnim spiritu nasral :)). Charaktery to ma taky napsany lip nez 21. stoleti.

    Borec co se tady zabil predemnou tady mel i solarni panely a z nich napajel radiatory napojeny na boiler, nebo v nem ohrival vodu kdyz nesvitilo slunce. To ale ukradli jeho ''kamosi'', kuli kterym skocil ze skaly, rozdelili si to hipizaci ve vesnici kde me vsichni tihle vykukove kolektivne nesnasi, protoze vim co provedli a mam na to postoj a nazor. Radiatory bez solaru nepouzivam, pze je to silene neefektivni. Je tady silena vlhkost a na to je nejlepsi normalni ohen.

    fota: komin cerny kuchyne zevnitr, zvenci, a pak schody ze zahrady smerem ke zdi baraku co se diva na nadrz s vodou a dilnu.

    XARGH
    XARGH --- ---
    ROARCK001: to sis vybral divnej citát kamo 😂

    Btw tohle psal o Sobě

    Dvoří se vznešeným, které nenávidí, a boháčům, jimiž pohrdá“ (1753 - Rousseau, Rozprava o původu nerovnosti mezi lidmi, s. 98).
    ROARCK001
    ROARCK001 --- ---
    Postuju kvuli vypichnuti rozdilu mezi zivotem pro sebe a zivotem v odrazu mineni druhych, Roussoauv charakter a podstata divocha tady neni to dulezity
    XARGH
    XARGH --- ---
    ROARCK001:
    TSOH:

    Rousseaua si strcme nekam, ten chlápek byl full of shit typ narcistniho parazita :D

    typickej rozpor mezi tim, co tvrdil a co doopravdy dělal :)
    Emil čili o výchově vs (NE) výchova vlastních DETI atd

    Ušlechtilý divoch byl myšlenkový konstrukt bez souvislosti s realitou. U potomků původních narodu to není moc oblíbené :D
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    TSOH: jako, jses moderator a jestli fakt chces, ja se klidne o ty veci cos vypsal podelim. Fakt jakoby nemam moc do ceho pichnout, casu spoustu, veci se mi o sebe staraji samy, a storek je tady tolik ze muzu psat romany, at uz tenhle dum a jeho historie, nebo celej ostrov ma toho tolik ze to radsi nebudu otevirat. Mam par kamosu na fb co se semnou furt bavi a vetsinou otravuju jen je :)) Ja vim proc tady na mne neznamy IDcka machaji svym spodnim pradlem, a celkem se tim i bavim, ale fakt to neni zamerna provokace, a nechci z toho tady delat muj flame war koutecek. Obavam se ze muzu napsat a sdilet cokoli a tyhle lidi stejne vylezou, mam s tim celozivotni zkusenosti. Ted rozjizdim vcely a vsazim se s vesmirem, ze se lidi budou bat i toho medu. Protoze ja jsem proste strasnej :))

    TSOH
    TSOH --- ---
    SAGUS: Ty jo, díky.. Nic mazat rozhodně nebudu... patří to sem.. užívej..
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    TSOH: "Dle toho co sem vkládá v podstatě trochu volá o pomoc.. Život je mnohdy boj." kamo jses frajer a normalne si mne ted dojal. jeden co vidi neco jineho nez konec svyho poblityho nosu, fakt si to cenim... a klidne vsecko co jsem sem hodil smaz, mne se z toho vesmir fakt nezesype :) dobrou
    TSOH
    TSOH --- ---
    Od teď vás poprosím, aby jste se drželi tématu diskuze.
    Chápu, že je to složitá sutiace, ale SAGUSe chápu, že fakt žije stylem, který je k tématu skupiny a pravdou je, že to zde nemusí zanášet jeho všemožnými vejšplechty. Dle toho co sem vkládá v podstatě trochu volá o pomoc.. Život je mnohdy boj.
    SAGUS: poděl se s námi třeba nějakýma vychytávkama ohledně života bokem a v ústraní. Máš elekriku? Jak řešíš hajzl? Voda? Praní prádla? Jak v zimě? Máš kamna? Nějaké fotky místa kde žiješ? Historie daného místa? Nějaké zajímavosti v okolí? Pověsti, příběhy, fajn lidi, ženský...
    -----
    A nějaké nadávání lidí, kteří se maximálně dovalí do Crossu na brko do Holešovic jsou skutečně mimo mísu...
    AIDA12
    AIDA12 --- ---
    SAGUS: Ty vole tobě to dobře jede, nechceš takhle náhodou jít blejt někam do prdele ??
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    (ja vim, utrafena husa :).. to byla jen recnicka otazka, pokracujte dal ve vyplachu vlastnich zaludku je to uchvatny .)
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    INDIAN: aha, a ty jses kdo? :)

    Aiwass - Diliny
    https://www.youtube.com/watch?v=edkPp2CfRzk
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TSOH: onzije v domeni, ze realita je internetovej circlejerk a vztahy fungujou jak jeho zrovna napadne. jinak nevim co psal ^_^
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    SAGUS: Hele ja sem asi lopata a holt tem tvejm interpretacim z hury nerozumim, nicmene jediny co na me ze tvejch prispevku dejcha je to, ze postradas jakkoli sebekriticky mysleni a jakejkoli jinej nazor okamzite polarizujes na opacnou stranu, viz tlaceni svyho tvrzeni jako nemennej fakt ci kohokoli kdo ti odporuje oznacovat za korporatni krysu z kanclu.
    Jinejma slovama tvuj zjevne despotickej charakter nezapres ani tim zes mel stesti vyrustat jinde nez na intru 3.letyho ucnaku kde hlavni zabavou je tuneni vejfuku u 30 let staryho golfa a neni z tebe teda primitiv kterej denne leje lahvace u bedny a mlati manzelku a deti ob den, jenom protoze tenhle svet je zkurvenej.
    Vono totiz to neustaly hledani vinika doprovazeny pseudointelektualnim eterickym projevem znaci to, ze ses jenom v podstate zamindrakovanej sebestrednej narcis.
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    SAGUS: ty jsi tak zbytečná existence, že nejlíp ti bude v ignorlistu. Pápá ty dementní nedomrlče
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    JARDABEREZA: tohle je taky dobry :)) . zaklad projekci je, ze to co ma nekdo v sobe predpoklada i v jinejch lidech. Obcas je to tak, a obcas je to vedle jak ta jedle. Ja si napriklad dlouho myslel, ze kazdej ma srdce a dusi.. a taky si to obcas mylne promitnu do nekoho kdo je ve skutecnosti uplne prazdnej. Stane se. To s Xchatem... takovyhle vzorce chovani mi nic nerikaji, ani nerikali... ani na prvnim stupni zakladky, ani ve skolce, a uz vubec ne ted. Ja mam dokonce problem verit ze jsou lidi co takhle skutecne mysli a chovaji se.. a hele.. Jarda Bereza to ma uz od utlyho detstvi. Neni divu, ze musi verit ze to urcite ma v sobe i nekdo jinej :-*

    Jeste mi to ujasnete, protoze tohle byl muj prvni post na nyxu snad po mesici nebo dvou.. to si jako predstavujete, ze celou tu dobu premejslim a resim, s cim se zas vytasim tady, na nyxu, abych si doplnil davku pet a pul minusek od neznamejch lidi, a poslal vlnu skodolibe flamewar napric vasima kancelarskyma zidlema, ponevadz bez toho nemuzu zit? Je to fascinujici.
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    SAGUS: 😘

    id. Jardabereza tě vystihl naprosto dokonale.
    k ubožáčkovi jakým se tu presentuješ už netřeba nic dodávat.

    ani tu narážku na piko vibe jsi nepochopil. Prostě víš ještě úplný hovno a je to na tvém projevu hodně znát
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam