• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    VENIKA: V Energylandii jsem byla 2x, jednou s dospělými a jednou s dětmi 6 a 13 a užili jsme si to náramně v obou případech, i když s dětmi jsme stihli více jízd - přes 30 jich určitě bylo. S dětmi jsme byli v říjnu, tak nebyli žádné fronty a kolikrát jsme jeli několikrát za sebou jeden kolotoč (musíš teda pokaždé vystoupit a znovu nastoupit). S dospělými jsme byli v srpnu a to teda byly fronty a mraky lidí a brutální vedro. Příště bych nejradši jela převaha dospělých na děti, abychom se mohli rozdělit. V tom říjnu nebyly skoro žádné fronty nikde a mrzelo mě, že jsem neměla kam odložit děti 😀
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    FINGIS: Teď jsme byli v Kempu Vážka u Varvažova, tuším kempvazka.cz ; mají chatky, stanovou louku a plac pro karavany; děti si tam docela užívaly, ale je pravda, že jsme tam byli na víkend v několika rodinách.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    FINGIS: Ono leckde v bezkempu je slušný socialni zazemi, ale pro mě je třeba výhodou klid, dětský atrakce k tomu z logiky věci moc nejsou.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PETATA: Ale klidný místo to moc není. Ale to už si každej misi posoudit sám.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    IKARIE: V kempu v Litomyšli jsme byli dvakrát, v glamping stanu. Je to pěkný, ale je tam hrozně slyšet dálniční přivadec. Plus do nich svítí světlo zvenku, jsou hned u malého parkoviště.
    Ale ty chaty tam jsou moc pěkný. Zázemí pro děti nevím, naše už jsou starší.
    FINGIS
    FINGIS --- ---
    ANAXYM: To je dobrej napad, s deckama (6 a 3) by to na nas byl moc velkej skok.
    MORPED
    MORPED --- ---
    FINGIS: nam se velmi libilo v kempu ve Frenstatu pod Radhostem
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    VENIKA: (vím, že Štrasburk není Německo, jenom odkazuju na ten EuropaP. :)
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    Je tu někdo fanoušek zábavních parků? Rozhodujeme se mezi Europarkem a Energylandii, dítě 8, cca 135 cm.
    V Europaparku jsme byli ještě jako bezdětní a bylo to super, ale ten focus byl jinde :).
    Atrakce podle věku a výšky si vyfiltrovat umím, tak mě spíš zajímá, jestli máte někdo srovnání? Pro Polsko aktuálně hraje vic blízkost Krakova, v Německu je poblíž Štrasburk, ten mě moc neláká. Jedem z Prahy, na hodiny cesty je to podobný.
    ANAXYM
    ANAXYM --- ---
    FINGIS: a bezkempu.cz znáš? kemp to sice není, chybí tam většinou zázemí toho kempu, ale míst je na mapě dost a můžeš si je vyfiltrovat podle parametrů, který jsou pro tebe důležitý. Myslím že je to fajn mezistupeň mezi spaním v kempu a spaním na divoko...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    FINGIS: Stříbrňák v Hradci Králové nebo Sedmihorky
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    PETATA: ale ta večerní bujará zábava :)

    blbý je, ze camp, jde není večerní bujará zábava má nějaký problém a brzy přestane existovat.
    PETATA
    PETATA --- ---
    FINGIS: asi nejvíc baby friendly jsou Sedmihorky v Českém ráji
    Mraky zábavy při děti, ideální výchozí pod na výlety
    FINGIS
    FINGIS --- ---
    IKARIE: Dik moc.. Uz jsme dlouho Prazaci, ale dojet se da kamkoli. V poslednich letech mam pocit, ze bysme mohli vydat pruvodce penzionu pro rodiny s detma, ale kempech jsme amateri. Tak se na tyhle kempy rad podivam.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    FINGIS: jako v cr?
    nam se s detma libilo v kempu pecka https://www.kemppecka.cz/ a hlavne kvuli okoli (cyklostezky) i tady u hradce https://www.kempstribrnyrybnik.cz/ - ten byl tedy trosku rusnejsi.
    pak jsem tu mnohokrat psala o vrchu bela, kde je i moznost stanovat, to je pro deti raj - tam jsem teda v kempu nespala, nebot kousek mame babicku https://resort-vrchbela.cz/kemp/

    kdyztak si me vyfiltruj tady. jestli jsi ovsem napr. z moravskoslezskeho kraje, mel bys to dost z ruky :)

    ja bych chtela letos navstivit s detma litomysl a tamni kemp mi prisel z fotek krasny, ale zazemi pro deti zatim neposoudim https://www.camplitomysl.cz/cs/
    FINGIS
    FINGIS --- ---
    Zdravim vsechny. Patram po kempu, ktery by byl zameren/vhodny pro rodiny s detmi. Zaciname jezdit pod stan. Pred detmi mi bylo celkem jedno, ze kolem je intenzivni a dlouha bujara zabava, ale detem by to asi vadilo. Zaroven nechci jezdit jen po penzionech. Ale jeste si netroufmu jet nablind nekam do lesa.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DUCATIMONSTER: no, nikdy...
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Do krtka už tedy asi nikdy: https://fb.me/e/2bXVdHITE
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    PETATA: Dali jsme vylet ve vasich stopach, diky moc za tip, bylo to super.

    Takze kdyby se nekdo ocitl v okoli Smrzovky, taky moc doporucuju. Parkovala jsem kousek od nadrazi Smrzovka stred, vylezli jsme kopec na rozhlednu Cerna studnice, vasi trasu kolem sankarske drahy. Nahore obed (solidni jidlo za celkem rozumne penize, pro milovniky burgeru tam je i kontejnerove bistro FatCow https://www.facebook.com/p/FatCow-100069669097868/), vyhled z rozhledny moc krasny. I na zviratka doslo, maji tam lamu :) + hezke detske hriste.

    Pak hrebenovkou po cervene, to byla moc fajn prochazka kolem skal prijemnym lesem az na Muchov a pak po zlute zpatky dolu do Smrzovky.

    Odpo jsme se jeste stavili ve Smrzovce na zmrzce tady: https://search.app.goo.gl/KxetXS2 - je tam i destke hriste a klouzacka, ceny zmrzliny az nepochopitelne lidove.


    MUFLONEK: ukladam si na priste, diky
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    VAMPY: Fakt hodně deka trénink a ještě víc společnost. S námi ujdou dost, ale prudej. Sa skautama tehdy ani ne sedmiletý vylezl na Ivančenu v Beskydech na ture, co měla celkem asi 25 km, na táboře chodí taky tolik a ani jim to nepřijde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam