• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EDERAStřední školy
    Děti rostou a my s nimi. Jak vybrat střední školu. Jak puberťákům pomoct projít úskalím přijímacího řízení. Sdílení zkušeností s konkrétními školami...

    Archiv výsledků přijímaček – Matematická beruška
    https://www.matematickaberuska.cz/vybirame-skolu/archiv-vysledku-prijimacek/
    Jedná se o výsledky po zveřejnění, tj. jen o okamžitě přijaté.
    Pro odhad posunu na odvolání doporučuju nahlédnout do výročních zpráv - některé školy (ne všechny) tam mívají počty přijatých včetně autoremedury.
    Pro přesný údaj je zpravidla nezbytné se zeptat na dni otevřených dveří - z jakého místa byl poslední přijatý uchazeč a jaké měl výsledky v testech CERMAT. Výjimky - Gymnázium Na Vítězné pláni (má tuto informaci vždy přímo na stránkách).
    rozbalit záhlaví
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    ANNAWA: Produkci za sebe nedoporucuju, člověk je "holka pro vsechno".
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    WERKA: Dneska se to tam takhle vic hroti az na druhym stupni, kdy tam prechazi “profi” sportovci.


    Jinak z tech znamych hokejistu si ja osobne pamatuju Romana Cervenku, chodil o rocnik vys do myslim ciste hokejovy tridy (resp. holky se rozhodily jak to vyslo, sby to naplnilo tridu), druha byla fotbalova. Ale je to uz 30 let zpatky.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    EDERA: noprávě. Není žádný důvod, proč by někdo zvenčí nemohl pochopit náš systém, pokud teda, jak říkáš, není debil.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MADIETTA: Protože Tvůj milý není debil, a to je základ bez ohledu na národnost a občanství.:-D
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ATUARFIK:
    EDERA: můj milý, též Kanaďan, to pochopil dokonale, a to do té míry, že na to nadával se mnou. :D Též začal plánovat, jak by to zreformoval. :D
    WERKA
    WERKA --- ---
    FIFI: Mladej dělá už asi 7 let to, co vystudoval (začal ještě před ukončením VŠ). Jen ještě i po těch letech se mi spousta lidí ptá, jestli je ve sportovním zpravodajství. Což není - je ve zpravodajství klasickém. Sportovní zaměření si realizuje v v hraní a trénování. Je fakt, že trénování dětí ho hodně baví, ale bohužel trénování mládeže myslím neuživí nikoho ani na úrovni 1. ligy (všichni mladýho trenéři, které si pamatuju měli normální profesi - taxikář, učitel těláku, dealer firmy se sportovními potřebami, případně student FTVS) natož na úrovni 1.A třídy :D
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    KATIA: Tak moje zkušenost je se staršími dětmi, tam problém nebývá s autoritou, naopak se s nimi dá často rozumně domluvit - spíš jsem několikrát měla zkušenost, že někdo měl problém s tím, že ta autorita je "jenom" ženská.
    Ježišmarjá, tahle diskuze mi vrací všechnu tu frustraci ze dvou let s fotbalistou! :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    MAR_TINA: myslím že tohle by i brali (aktuální pí uč se pohybuje kolem fotbalu, má ke sportu blizko), ale spíš je to energie bez zacílení, resp zacílení špatným směrem, problém s autoritou asi, aj.. je to první stupeň, ono se to u některých vykrystalizuje, ale přežít to...
    Plus pochopitelně mimozní představy školy, jakože tyhle děti budou o přestávce sporadane sedět v lavici, to nepomáhá...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    EDERA: tady jen malá technická poznámka, že ty papírové přihlášky, pokud si dobře pamatuju, dokonce podepisovalo i to dítě bez ohledu na věk... Takže i dítě si to mohlo zkontrolovat. To by klidně mohlo nějaký způsobem zůstat. Ale nevím jak... Že by si to mělo překontrolovat to dítě.
    Moje dítě mi připravilo jasný instrukce, co chce za školy, adresy i obory a kódy jsme spolu konzultovaly a fakt mi to překontroloval.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MAR_TINA: Na druhou stranu, syn byl za to minimum matiky skutečně šťastný, tímto směrem se jeho nadání skutečně neprofilovalo. Ale určitě by ji mohli mít relativně málo, ale praktické.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PAVEMA: jo a slovo "baleťák" tanečníci nesnášej a ostatní lidi za něj bijou :-D
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ATUARFIK: Obzvláště pak klasický balet, že? ;-) No, chtěl to, má to. Na nižším stupni dělají všechno, na druhém se dělí na klasiku a moderní tanec.
    A víš co, on by taky neměnil a nelituje, byli dobrá parta, někteří jsou v kontaktu dodnes - syn vlastně doteď bydlel ve spolubydlení s i holkou, co se na první dobrou kdysi zkamarádili v baletní přípravce Státní opery. I když teda způosb výuky byl bohužel ten král klacek a taky se úplně kašlalo na rehabilitaci a fyzioterapii, což by ty děti asi potřebovaly. Navíc na týhle škole byli máklí nejen někteří učitelé, ale i mnozí rodiče. A rozhodně mu to dalo disciplínu zmiňovanou níže
    u sportovců. K maturitě mají rovnou, teda ne všichhni, ale kdo chtěl, DiS, můžou tanec učit.

    Syn teda zkusil ze světa umění odejít, rok studoval úplně jinou VŠ, ale chybělo mu to. Teď dodělává bakaláře na DAMU, pracuje v oboru, píše divadelní kreitiky, vidí se někde u divadelní produkce, koketuje se scénografií, určitě u toho nějak zůstane, ale samozřejmě, jsou tam věci placené dobře a věci placené hůře.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    EDERA: Jeden :). To nám pořád 26 Hadamzikových gymnázií nenaplní.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MAR_TINA: Moje máma učila na začátku devadesátek na ZŠ Truhlářská, kde tehdy měli hokejové třídy. Měla ty kluky jako třídní. Chytrej z nich byl jeden, kterej pak i skočil ročník. Když se zaváděla povinná devítka, udělal po prázdninách zkoušky za osmičku, aby se nemusel na základce trápit další dva roky a dostal se dřív ne gympl.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ATUARFIK: blbý je, že hodně učitelů učí, protože tohle neumí :)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    MAR_TINA: Ano! Finanční gramotnost, cizí jazyky a schopnost napsat srozumitelně např. žádost o dotace nebo průvodní dopis.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    MAR_TINA: "Today, every young mammal has multitudinous opportunities. [...] Today, I can hunt for tax exemptions. I'm gonna be an actuary!" :)

    Zootopia - Young Judy (Intro)
    https://www.youtube.com/watch?v=rNCDpTd_j3Y
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ATUARFIK: na druhou stranu jakou budoucnost má většina dětí, které nechtějí sport nebo umění? Chodí na nějakou střední nebo učňák, spíš menšina má nějaké vysněné povolání, ke kterému třeba dojde, ale většinová masa prostě něco dělá, někho to baví někoho ne, ale že by lidi toužil už od školky být finačním poradcem, to si nemyslím :).

    Možná by ty konzervatoře mohly zlepšit trio matika / čeština / jazyk, i filharmonik si může spočítat úrok.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    FIFI: A v druhé kategorii sami nyxáci.
    FIFI
    FIFI --- ---
    WERKA: mne, hned ráno, po Tvém příspěvku, napadlo, že by to chtělo na nyxu anketu - kolik našich "nyxích velkých" dětí se živí tím, co vystudovali :-)

    Já mám tedy jednoho, co vystudoval VŠCHT a chemií se živí už 2,5 roku. Pak mám jedno dítě, co ještě studuje, ale zatím vypadá, že směřuje tam, co studuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam