• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    HASH
    HASH --- ---
    NYX: v tomhle te naprosto chapu
    na druhou stranu vsechno, co ti na tom procesu vadi, lze imho uspokojive optimalizovat tak, aby podobne bugy nenastavaly

    muzes vychazet treba z principu "sarkozy" -> problem ma omezenou zivotnost - pokud se do urcite doby nenajde spolecne reseni tech, kteri se o to pokouseli, bude to rozhodnuto direktivne zezhora - vsichni jsou tlaceni k nejakemu reseni dospet a i kdyz se neshodnou, problem se vyresi

    proc si treba neporidis "poradni organ" ? prozen vsechny veci, u kterych si nejses jisty, nejakou anketou pro premiove uzivatele s tydenim limitem
    budes mit jasny nazor tech, ktere to zajima (hlasovali) a zaroven jim na budoucnosti nyxu zalezi (prispivaji na provoz)
    nemusis se tim ridit, ale minimalne to zpruhledni system vic, nez jak to funguje ted (hodne kric a zburcuj par kamosu, ono se to poda)


    imho smysl nepostrada, kdyby jsi jen o trochu vic spolupracoval, dostali jsme se sem uz davno
    KYTT
    KYTT --- ---
    Jsem přesvědčen, že demokracie do vývoje čehokoliv nepatří. Naprosto ideální je osvícený tvůrce, kterej se inspiruje od komunity. Ale nějakej vývoj za pomoci anket, hlasování apod. je prostě největší zlo, který nefunguje(viz různé linuxové distribuce, kde nejúspěšnější je ta, která funguje tak jak říkám).
    NYX
    NYX --- ---
    HASH: nechci jim zas krivdit, tak moc jsem to nestudoval. ale imho cim dyl neco resis, tim vic se to meni na reseni, ktere ma sice uspokojit vsechny, nakonec ale nevyhovuje nikomu. pokud nakonec nekdo neprijde a nerekne co se delat bude a co uz je okrajove pouziti, ktere tam nema co delat.

    viz treba ;-)
    https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=122411

    musim jit, zatim muzes hledat nejaky priklad, kde to funguje. jinak tahle debata vazne nema smysl.
    HASH
    HASH --- ---
    NYX: zkus me to popsat vlastnimi slovy
    "neco se navrhne a hned se to naimplementuje" ?
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    NYX: ok
    NYX
    NYX --- ---
    GREATDRAKE: ale to bude pak strasny zmatek, proc to u pridavani reference sice nabizi nejake inzeraty, ale ne ten, za ktery to clovek chce udelit (protoze to bude prodej a ne pujceni). a dopredu nevis, za co chce dat clovek referenci. a nejak se ridit tim, ze se k tomu clovek bude muset proklikat z daneho inzeratu, to imho taky nepujde.

    lide tyhle veci navic casto pisi primo k inzeratum jako komentare...u sluzeb je to casto videt - viz treba [ LOOKING FOR WORKSHÁNÍM PRÁCI: INSTALLER FORCE-INSTALATÉŘI, TOPENÁŘI / Nabídka instalatérských a topenářských prácí - Praha, Stredočeský kraj a možná i kousek dál....... ]

    HARDCABB: bug, kudlanka. vcetne toho, ze v tomhle linku je to spatne.

    HASH: nakoukl jsem na web a do bugtrackeru a ziskal jsem ten pocit.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    v title tohodle klubu se zobrazuje &lt; misto <. feature/bug?

    [ db -1/0 @ slyším Alenky v říší &lt;div&gt;ů následovat stream do backdooru ]
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    NYX: zpětně vidět kdo so prodal asi není dobré -- zpětně vidět kdo co půjčil je myslím o řád něco jiného a je to prospěšné (pokud pokračuje v půjčování).
    Neb budoucí půjčjící tak má možnost nahlédnout kdo všechno si danou věc již osahal a zeptat se na reference (stále uvažuji v rozmezí něčeho, za co budu za placení půjčit)
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    NYX: no to já si to tam rád sám vrátím -- pokud ten čas dáš někam do kódu a jen ho skryješ v systémových skinech . Nemá smysl tam dávat samozřejmě čas odjinud.
    HASH
    HASH --- ---
    NYX: BB je bez debat strasny a chran buh, aby se neco podobneho z nyxu stalo, ale co konkretne vis o pozadi a principech, na kterem funguje jeho vyvoj?
    NYX
    NYX --- ---
    GREATDRAKE: nad tim jsem premyslel, nabizet inzeraty obou stran pri udelovani reference, ale to by se to tam pak muselo asi i nekde zobrazovat, aby to jen nematlo ("proc to musim vybirat, kdyz to pak nikde neni videt?") a nevim, jestli by tohle nebyl problem, ze by bylo zpetne videt, co tu kdo prodal apod. a zas to nechat mizet po nejake dobe nebo po smazani inzeratu...nevim.
    to spis mozna vazne sledovat, jestli sem ti lide chodi a podle toho prodluzovat expiraci. neaktivnim lidem to nechat aktualizovat po tech dvou tydnech, aktivnim treba po tech par mesicich. nebo jim misto te zadosti o potvrzeni poslat spis zpravu, ze se inzerat aktualizoval sam a pokud to uz neplati, maji to rucne smazat.

    ja spis resil, jak tohle pujcovani zakomponovat do trziste. jestli krome shanim/nabizim mit i pujcim a resit to jen takhle, nebo se snazit nejak osetrit i pripady, kdy nekdo prodava, ale nez proda, tak i pujcuje...tj. mit moznost to nejak vybrat oboje a specifikovat cenu za prodej a pronajem v jednom inzeratu apod. a filtrovat taky jedno, druhe nebo oboje.

    ad skiny: to bude zalezet na autorech tech skinu, jestli si to tam vrati svepomoci :)

    HASH: se staci podivat na jakakoliv *BB, vBulletiny apod, kde mam pocit, ze se tam naplaca vsechno, co kohokoliv napadne :)
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    NYX:
    ad půjčování - jo to zní dobře + minimálně by bylo sexy, kdyby se kontrola aktuálnosti dala svázat s protistranou a referencemi (nabízím traktor, někdo si jej půjčil, napíše recenzi -- "byl to dobrý traktor, i když upadlo levé kolo", udělí referenci, zaškrtne ke kterému inzerátu to patří a tím resetne dobu na aktualizaci. Často půjčované věci by tedy pak majitele nijak neotravovaly s aktualizací.

    Ad skiny -- budu tedy doufat, že zrušení hodin bude znamenat jen zrušení ze systémových skinů :)

    HASH
    HASH --- ---
    NYX: no imho to vyvolavas jenom proto, aby jsi "konanim diskuze" ziskal argumenty pro pozdejsi "proc jsi se k tomu nevyjadril, kdyz se to tady onehda resilo" , coz je sice super, ale kdo si ma z toho co jsi napsal predstavit, co jeste v ramci zprehlednovani umazes....

    NYX: videl? takze mi das priklad?
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    NYX: ok, dik :)
    NYX
    NYX --- ---
    WOJTISHEK: tak uz asi vim, kde je problem. dej to do kudlanky, mrknu na to :-)
    NYX
    NYX --- ---
    GREATDRAKE: pokud mas veci povicero, aktualizuji se vsechny jednim kliknutim.
    intervaly se daji asi pro pujcovani (a pripadne nabidku sluzeb) nastavit jinak nez pro prodej, ale nejaka kontrola aktualnosti by imho byt mela. co ja vim, treba tri mesice pro prvni opozorneni, ctyri pro druhe.

    ad vzhled - skinama se da udelat takrka cokoliv, s tim si delejte co chcete, i ty hodiny by sly udelat minimalne nekolika zpusoby pres skin :) ja musim delat ale sysmove skiny tak, aby fungovaly s defaultnim nastavenim pokud mozno vsude, tj. idealne i na nejakem malem rozliseni apod. jeste nez se tam zacnou hazet ikonky, asi se nejdriv zrusi fixni sirka tlacitek, cimz se nejake misto ziska, ale az se to tam nevejde ani tak, bude treba sahnout k obrazkum :)

    HASH: kdyby me to nezajimalo, neptam se tu na to uz aspon petkrat, ne? ty jsi naopak presvedceny, ze tvoje reseni, ktere jsi nikdy v praxi nevidel fungovat, bude rozhodne lepsi nez neco, co tu uz skoro deset let funguje. to mi prijde byt legracni.

    HASH: mas to spatne. ja takove projekty videl...ale nikdy to nevedlo k nicemu dobremu. proto chci videt priklad, ze to vubec muze fungovat v praxi. ty o zadnem takovem nevis, takze je dost mozne, ze to proste fungovat nemuze. a pak neni duvod to zavadet.
    HASH
    HASH --- ---
    ja jenom abych si to shrnul:
    ja chci, abys zapojil vice demokracie do rozhodovani o smerovani nyxu
    ty mi tvrdis, ze to nelze, protoze jsi to nikdy nikde nevidel
    HASH
    HASH --- ---
    NYX: tebe ani nezajima, jestli existuje - ty vsechna ostatni byt jen potencialni reseni ignorujes, protoze jsi do morku kosti presvedceny, ze to tve je jedine spravne (nejlepsi => NYX=buh)

    proc si ze me delas legraci?
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    NYX: nyx ti neaktualni inzeraty pripomina, tj. jednou za mesic je staci aktualizovat. inzerat 4 roky stary od id, ktere tu uz tri roky nebylo by imho nemel byt k nalezeni. to same asi inzerat od cloveka, ktery to tu kontroluje jednou za mesic...tam by ses asi te sbijecky nedockal :)

    Pokud bych musel každý měsíc aktualizovat (po dobu několika let), že nabízím něco k zapůjčení, nebudu to dělat. Zvláště pokud bych takových věcí měl povícero. Prostě nebudu -- to nedává smysl.
    A věci k zapůjčení nejsou, na rozdíl od prodeje něco krátkodobého -- zvlášť pokud se to půjčuje za úplatu.
    Tzn. otravovat někoho, kdo sem chodí alespoň 5x týdnu s "živostí" inzerátu je divný přístup - zvlášť, pokud víš z dat, že sem opravdu chodí.




    ad vzhled
    Pokud to bude řešitelné ve vší komplexnosti skinem, je to dobře -- protože grafické ikonky co se mi mění na textové je prostě nepříčetnost, tuplem, když mám na mobilu vypnuté loadovaní obrázků v prohlížeči. Úvaha, jak má vypadat rozložení a vzhled ovládacích prvků zde patří výhradně uživateli - představa, že víš, co je pro nás co se gui týče lepší je dost opovážlivá.

    NYX
    NYX --- ---
    GREATDRAKE: nyx ti neaktualni inzeraty pripomina, tj. jednou za mesic je staci aktualizovat. inzerat 4 roky stary od id, ktere tu uz tri roky nebylo by imho nemel byt k nalezeni. to same asi inzerat od cloveka, ktery to tu kontroluje jednou za mesic...tam by ses asi te sbijecky nedockal :)

    s tim adresarem to nechapu. ale imho tohle nema smysl, kdyz podobnych sluzeb je spousta, jsou synchronizovane casto s desktopovym klientem/mobilem apod.

    ad kategorie - proto zustava jako default pod tematy, ale listovat kategoriemi se stovkami klubu zacina byt problem. proto hledam nejake reseni.

    ad vzhled - ikonky se asi zacnou v menu objevovat az kdyz se nevejde na stranku. imho lepsi nez kdyz se zacne presypavat do dvou radku. bude tak mozne udelat textove i ty tlacitka napravo, pokud se vejdou. kazdopadne tohle bude resene ciste skinem, tj. urcite se hned objevi nejaky, ktery to vypne/nezavede.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam