• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    NYX:
    ad půjčování - jo to zní dobře + minimálně by bylo sexy, kdyby se kontrola aktuálnosti dala svázat s protistranou a referencemi (nabízím traktor, někdo si jej půjčil, napíše recenzi -- "byl to dobrý traktor, i když upadlo levé kolo", udělí referenci, zaškrtne ke kterému inzerátu to patří a tím resetne dobu na aktualizaci. Často půjčované věci by tedy pak majitele nijak neotravovaly s aktualizací.

    Ad skiny -- budu tedy doufat, že zrušení hodin bude znamenat jen zrušení ze systémových skinů :)

    HASH
    HASH --- ---
    NYX: no imho to vyvolavas jenom proto, aby jsi "konanim diskuze" ziskal argumenty pro pozdejsi "proc jsi se k tomu nevyjadril, kdyz se to tady onehda resilo" , coz je sice super, ale kdo si ma z toho co jsi napsal predstavit, co jeste v ramci zprehlednovani umazes....

    NYX: videl? takze mi das priklad?
    NYX
    NYX --- ---
    GREATDRAKE: pokud mas veci povicero, aktualizuji se vsechny jednim kliknutim.
    intervaly se daji asi pro pujcovani (a pripadne nabidku sluzeb) nastavit jinak nez pro prodej, ale nejaka kontrola aktualnosti by imho byt mela. co ja vim, treba tri mesice pro prvni opozorneni, ctyri pro druhe.

    ad vzhled - skinama se da udelat takrka cokoliv, s tim si delejte co chcete, i ty hodiny by sly udelat minimalne nekolika zpusoby pres skin :) ja musim delat ale sysmove skiny tak, aby fungovaly s defaultnim nastavenim pokud mozno vsude, tj. idealne i na nejakem malem rozliseni apod. jeste nez se tam zacnou hazet ikonky, asi se nejdriv zrusi fixni sirka tlacitek, cimz se nejake misto ziska, ale az se to tam nevejde ani tak, bude treba sahnout k obrazkum :)

    HASH: kdyby me to nezajimalo, neptam se tu na to uz aspon petkrat, ne? ty jsi naopak presvedceny, ze tvoje reseni, ktere jsi nikdy v praxi nevidel fungovat, bude rozhodne lepsi nez neco, co tu uz skoro deset let funguje. to mi prijde byt legracni.

    HASH: mas to spatne. ja takove projekty videl...ale nikdy to nevedlo k nicemu dobremu. proto chci videt priklad, ze to vubec muze fungovat v praxi. ty o zadnem takovem nevis, takze je dost mozne, ze to proste fungovat nemuze. a pak neni duvod to zavadet.
    HASH
    HASH --- ---
    ja jenom abych si to shrnul:
    ja chci, abys zapojil vice demokracie do rozhodovani o smerovani nyxu
    ty mi tvrdis, ze to nelze, protoze jsi to nikdy nikde nevidel
    HASH
    HASH --- ---
    NYX: tebe ani nezajima, jestli existuje - ty vsechna ostatni byt jen potencialni reseni ignorujes, protoze jsi do morku kosti presvedceny, ze to tve je jedine spravne (nejlepsi => NYX=buh)

    proc si ze me delas legraci?
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    NYX: nyx ti neaktualni inzeraty pripomina, tj. jednou za mesic je staci aktualizovat. inzerat 4 roky stary od id, ktere tu uz tri roky nebylo by imho nemel byt k nalezeni. to same asi inzerat od cloveka, ktery to tu kontroluje jednou za mesic...tam by ses asi te sbijecky nedockal :)

    Pokud bych musel každý měsíc aktualizovat (po dobu několika let), že nabízím něco k zapůjčení, nebudu to dělat. Zvláště pokud bych takových věcí měl povícero. Prostě nebudu -- to nedává smysl.
    A věci k zapůjčení nejsou, na rozdíl od prodeje něco krátkodobého -- zvlášť pokud se to půjčuje za úplatu.
    Tzn. otravovat někoho, kdo sem chodí alespoň 5x týdnu s "živostí" inzerátu je divný přístup - zvlášť, pokud víš z dat, že sem opravdu chodí.




    ad vzhled
    Pokud to bude řešitelné ve vší komplexnosti skinem, je to dobře -- protože grafické ikonky co se mi mění na textové je prostě nepříčetnost, tuplem, když mám na mobilu vypnuté loadovaní obrázků v prohlížeči. Úvaha, jak má vypadat rozložení a vzhled ovládacích prvků zde patří výhradně uživateli - představa, že víš, co je pro nás co se gui týče lepší je dost opovážlivá.

    NYX
    NYX --- ---
    GREATDRAKE: nyx ti neaktualni inzeraty pripomina, tj. jednou za mesic je staci aktualizovat. inzerat 4 roky stary od id, ktere tu uz tri roky nebylo by imho nemel byt k nalezeni. to same asi inzerat od cloveka, ktery to tu kontroluje jednou za mesic...tam by ses asi te sbijecky nedockal :)

    s tim adresarem to nechapu. ale imho tohle nema smysl, kdyz podobnych sluzeb je spousta, jsou synchronizovane casto s desktopovym klientem/mobilem apod.

    ad kategorie - proto zustava jako default pod tematy, ale listovat kategoriemi se stovkami klubu zacina byt problem. proto hledam nejake reseni.

    ad vzhled - ikonky se asi zacnou v menu objevovat az kdyz se nevejde na stranku. imho lepsi nez kdyz se zacne presypavat do dvou radku. bude tak mozne udelat textove i ty tlacitka napravo, pokud se vejdou. kazdopadne tohle bude resene ciste skinem, tj. urcite se hned objevi nejaky, ktery to vypne/nezavede.
    ALESH
    ALESH --- ---
    NYX: tady jde spis o to, ze nam beres to na co jsme leta zvykli.
    Pokud bych NYX prirovnal k autobusovemu nadrazi, taky by se mi nelibilo, kdyby se neustale prehazovali nastupiste, pripadne rusli linky. Hodiny na nastupisti se taky hodi (prestoze dnes uz ma kazdy mobil, nebo hodinky)
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Nu, tož k tomu tady cos psal:
    NYX:
    snad jen v trzisti bych chtel udelat jeste nejakou kategorii na pujcovani veci...

    To je jistě použitelné pro poptávku, ale aby to bylo dobré pro nabídku, tam to trochu naráží na dlouhodobost. Aneb "inzerát" o tom, že jsem ochoten zapůjčovat sbíječku by tam měl být i po 4 letech k nalezení snadno.
    Tzn. nechtělo by to spíš nějaké odkazy na lidi -- kteří se zaregistrují (ideálně při první zápůjčce) a při hledání nabídky bych profiltroval ID ?



    budu vyhazovat nejake nepouzivane veci, psal jsem o blogu, adresari, asi budu trochu redukovat hejblatka v nastavovani pratel apod, ted je to fakt bordel. blog asi nahradim moznosti importovat do feedu na gate nejake externi rssko.


    a nechceš tedy umožnit v případě adresáře to samé (a práci s kontakty z gmailu/thunderbirdu/outlooku) ?


    stale vidim velky problem v organizaci klubu apod...
    pred par dny jsem predelal zakladani klubu, kdy se pri zakladani hledaji podobne kluby realtimove jak clovek pise nadpis, kategorie se vybira az pozdeji apod., tak treba to zredukuje nejake blbosti pri zakladani. ale i tak je stavajici razeni do par kategorii neunosne, tak se budu snazit to nejak odsunout do pozadi a zduraznit spis vyhledavani...coz se teda uz taky deje dyl, doufam, ze uz primo v kategoriich skoro nikdo nelistuje. budu se muset podivat :) proto jsem hodil hledani primo do hlavicky apod. a vubec udelal to centralni, kde se jednim okynkem prohleda naskrz cely nyx a zobrazi to nejak prehledne najednou.


    Je docela problém zorientovat se "co vše na nyxu je" pokud nic konkrétního nehledám. (Přišel jsem zčerstva a chci se porozhlédnout). Na to ten kategoriální přehled slouží docela dobře.

    co se tyce celkoveho vzhledu, planuju nejak vic nasadit @media queries a trochu upravovat vzhled podle rozliseni...tj. jak se bude zuzovat okno, tak menit polozky v menu na ikonky, aby se to tam veslo do jednoho radku, vypoustet nektere mene dulezite prvky apod. naopak kdyz bude rozliseni vetsi, tak udelat po strane "prazdny" sloupec, kam se budou skladat chatova okna a treba informace o novych prispevcich v klubu, aby neskakalo okno apod. sice monitory rostou, ale kvuli netbookum a widescreenum bych to tu chtel mit paradoxne pouzitelne i v 1024x600, tj. zatimco driv jsem hrotil tu sirku, ted bude treba trochu poladit vysku. tj. asi udelat to skryvaci zahlavi jako default, zmensit zahlavi apod. a prave presunout neco do stran pokud to pujde. mozna prave takhle prehazet prvky v zahlavi + to druhe menu, aby se nejaka vyska usetrila.

    hele... ikonky jsou zlo :) Zrovna vzhled je něco, co bych rád měl všude stejné
    Když už jeden věnuje čas a energii úpravě nyxu, tak by bylo k naštvání, že pouhou změnou okna z fullscreenu do něčeho úzkého vedle při práci se mi to změní.
    Tohle je ideální případ pro to nechat uživatele povolit si BFUnesní změny -- nebo mu dát vše a nechat ho, ať si dělá co uzná za vhodné (ve svém oblíbeném software na úpravu nyxu)


    Jinak obecně: chápu, že uřídit projekt podle přání uživatelů je hodně velký trabl. Ale dle mého největší problém uživatelský není neplnění jejich přání, ale to, že nám bereš featury, které jsi nám Ty sám již zaimplementoval a my si na ně zvykli a co jsem tak pozorovat užíváme je leckdy jinak nežli jsi zamýšlel. Tedy nijak nehrozíme vznikem mrdníku v nyxu, ale zlobíme se, že přicházíme o známý komfort.

    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    NYX: pardon, rss kudlanky. FeedDemon hlasi "unable to locate feed" a reader.google.com hlasi "Vaše vyhledávání nenalezlo žádné odpovídající kanály."

    pricemz pri kliknuti na rss ikonku mi jakysi seznam (i podle kodu) vyjede...
    NYX
    NYX --- ---
    WOJTISHEK: rss nyxu (ktere?) nebo kudlanky? hlasi to nejakou chybu?
    NYX
    NYX --- ---
    HASH: to prave nevim, ja ho nikdy nevidel. ty ocividne taky ne. ja o nem vim jen to, ze bez nej se nyx (podle tebe) riti do zahuby. strasne rad bych ho touzil spatrit nazivo a zjistit, ze mas pravdu.

    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    NYX: kdyz zminujes rsska, nevim, jestli nedelam nejakou chybu, ale nedari se mi dostat kanal do feedemona ani reader.google.com :(
    HASH
    HASH --- ---
    NYX: a co je podle tebe ten muj "yeti" ?

    konkretne - co presne chci?

    ty odmitas pausalne vsechno, co by fungovalo jinak nez jak to funguje ted (NYX=buh), chapu to spravne?
    NYX
    NYX --- ---
    HASH: jisty si byt nemuzu, ale odhaduji z toho, ze skoro deset let funguje, zatimco tebou propagovane reseni je takovy yeti, ktery je urcite strasne cool...pokud existuje :-)

    ty mi vycitas, ze delam zbytecne experimenty...co ja delam s jednotlivyma featurama ty chces udelat s celym dalsim vyvojem :)

    ja vazne doufal, ze kdyz jsi tak skalopevne presvedceny o sve pravde, muzes se oprit o nejaky realny priklad, na kterem bych se mohl podivat, ze to skutecne muze fungovat a pripandne se inspirovat a zavest to tu taky, ale ono ocividne ne.
    HASH
    HASH --- ---
    LODBROG: ale nikdo nevi, proc se hodiny povedly a treba refresh ne
    o to mi tu jde...
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    HASH: To Tě fakt tak strašně dožraly ty hodiny? Mě teda taky, ale už jsou zpět, ne?


    NYX: Nech nám vlevo nahoře pod nickem ty hodiny, pls.
    Fakt se nám tam hoděj.
    (Mně by se občas hodilo i datum... :)
    HASH
    HASH --- ---
    NYX: a nebude to treba tim, ze projekt podobny nyxu nikde jinde nefunguje? Jak potom nekde uz mohl fungovat "takovy" zpusob vyvoje?
    Jak si ty muzes byt jisty, ze tvuj zpusob uvazovani/vedeni je ten spravny?

    tu posledni vetu v kontextu zbytku diskuze nechapu
    NYX
    NYX --- ---
    HASH: ok, tak bud musel zaniknout nebo ho nikdy nikdo nezkusil. rozhodne mi prijde byt ale zvlastni snazit se zavest zpusob vyvoje, ktery jsi nikdy nevidel fungovat a strasit, ze zustat u neceho, co skoro deset let funguje naopak nutne povede k zahube...

    ale jestli to skutecne tak je, ze nevis o nicem, co by bylo takhle vedeno a fungovalo, tak si uz asi konecne rozumime :-)
    HASH
    HASH --- ---
    navic nevim co si predstavujes pod "kde se uplatnuje to co rikas a funguje to", protoze o tom co si pod tim predstavuju ja nebo kdokoli jiny jsme se tady poradne snad nikdy nebavili
    HASH
    HASH --- ---
    NYX: diskuzi s tebou ? a jak jsou pravidla ?
    "kdyz rve vic jak 10 lidi najednou, tak to vratim" ?

    ja nevim jestli to fakt nevidis, ale ty na 90% nazoru tady seres...tak k cemu je ta diskuze?

    ty vychazis z predpokladu, ze podobny projekt existoval a musel zaniknout, tudiz zadny takovy nenajdu?

    tak proc jsi nechtel naimplementovat "MARVELuv vanocne-darkovy whish-list"? To nezapada do filosofie "zaridit cokoli" ?
    NYX
    NYX --- ---
    HASH: nad tim tu mate ted prece diskutovat, presne jak jste se toho dozadovali :) ovlivnujte vyvoj.

    tak si diskutujte kde chcete a do kudlanky mi dejte vysledek, me je fuk, jak si to zaridite. v potaz beru vsechny nazory, ktere ctu. vysledkem vasi snahy by melo byt presvedcit me, ze to chci udelat po vasem.

    ja nechci slyset o podobnem projektu, jde mi o projekt podobneho rozsahu (mnozstvim uzivatelu / funkci treba, ne konkretnim zamerenim), kde se uplatnuje to co rikas a funguje to. nebo snad chces aby se vydal nyx smerem, ktery pokud kdy nekdo zkusil, uz neexistuje, abys na nej mohl ukazat jako na priklad? :-D

    HASH: co se tyce nejakeho dalsiho smerovani...beru nyx jako misto, kde clovek muze zaridit skoro cokoliv a prijde mi, ze v tomhle smeru to ted funguje lip nez kdy driv. ja jsem v tomhle smeru ted docela (az prekvapive hodne) spokojeny.

    // koukam, ze uz mi pomalu staci jen pastovat jiz jednou napsane :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam