• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    HASH
    HASH --- ---
    NYX: a proc to chces slyset? aby zase probehla diskuze a nic z toho nebylo s odkazem na to, ze jsme si o tom prece tenkrat povidali?

    NYX: ne, ja od tebe chci, aby jsi rekl "dobra, pojdme o tom uvazovat a ty mi navrhni nejaky komplexni system jak by to mohlo fungovat - tady jsou me pozadavky"
    NYX
    NYX --- ---
    a proc to od tebe chci slyset, to je snad jasne, ne? osobne nevim o zadnem projektu, ktery by to uspesne zavedl. a ty rikas, ze vis jak na to, tak me to zajima. nebo si tohle chces nechavat pro sebe a nechat me, at zavedu nejakou tu nefungujici verzi?
    NYX
    NYX --- ---
    HASH: ja bych rad slysel o tom, jak fungovala ta podobna reseni v praxi, co jsi videl. ty jednoduche principy apod, o kterych jsi psal. nezajima me nyx, kde to funguje, staci mi jakykoliv alespon vzdalene porovnatelny projekt (porovnatelny mysleno ne zamerenim, ale treba mnozstvim lidi, kteri do navrhu budou mluvit apod.)
    HASH
    HASH --- ---
    LIBORO: no aspon nejsem sam, kdo tuhle schizofrenii vidi
    LIBORO
    LIBORO --- ---
    HASH: duležité je to pro to, že to je krok do neznama a když to nyxovi maká jak to maká teď, má alespoň nějakou jistotu.. což je ale v přímém rozporu s tím, že teď nyx upravuje, mnohdy zbytečně... to nyx: nech tomu vyvoj a neřež do živýho, fakt by mě zajímalo tvoje argumentace proč rušíš hodiny.. to je rozhodnutí fakt na úrovni komerční puberty, sorry..
    HASH
    HASH --- ---
    NYX: nikdo nerikal, ze by to uzivatele sami navrhovali

    ja nevim co chces slyset - z toho do ceho me tlacis, mam pocit ze chces ukazat nyx, kde uz to funguje

    a navic porad nechapu kriterium "ukaz mi neco, kde to funguje"
    proc je to tak dulezite ?
    NYX
    NYX --- ---
    jinak opravdu bych chtel videt, jak si uzivatele navrhnout a odhlasuji zruseni nejake funkce :-) i v oss se to snad resi kompletnim prepisem (napr. kde 3->4), kdy na nektere funkce proste nezbyde cas, pripadne nejakym osekanym forkem, novym sw (mozilla->firefox, konqueror->vsechny webkitove prohlizece) :-) ale predstava, ze nekdo prijde do bugtrackeru s tim, ze zrusi pulku funkci v zajmu prehlednosti a ostatni mu to odkejvou, to zni jak z jineho sveta :)))

    HASH: vzdyt povidej, neustale opakuji, ze chci videt priklady, kde to funguje v praxi. a ty tu ted vytahnes, jak s tim mas spousty zkusenosti :)
    HASH
    HASH --- ---
    NYX: kyberka pred kyberkou taky neexistovala a lidi do toho sli
    to ze ty mi neveris, ze by se to optimalizovat dalo chapu, na druhou stranu jsem presvedceny, ze by to (pro me) nebyl zas az tak slozity problem - videl jsem podobna reseni v praxi a mam zkusenosti s efektivnim (rychlym) resenim problemu pseudodemokratickou cestou v komunite nerdu - ty zpusoby jsou a principy na kterych stoji jsou prekvapive jednoduche - ty se o tom jenom nechces ani bavit.

    protoze lidi s premiovkou ti davaji penize na dalsi vyvoj, nebo ne?

    proc by jsi to mel skryvat - jak to natukl KYTT - kdyz uz prispivame s myslenkou podporit neco, co pouzivame kazdy den, proc by se k nam to neco nemohlo chovat taky hezky ?
    NYX
    NYX --- ---
    HASH: jsme tam, kde jsme byli. podle tebe to lze optimalizovat, ale nikdy jsi nevidel, ze by se to nekomu podarilo. to nezni moc povzbudive.

    navic nejak nevidim duvod, proc davat prednost navrhum od lidi s premiovkou od treba rozumnejsich navrhu od lidi, co ji nemaji.

    naopak na strance o premiovce je od zacatku napsano "Prémiovým členstvím nezíská uživatel žádné výhody kromě těch, které jsou zde vypsány. Platí pro něj stejná pravidla jako pro všechny ostatní."

    ja se snazim naopak i pred sebou informaci o premiovce skryvat (byt to casto nejde), abych nekomu treba kvuli tomu nenadrzoval nebo tak neco :)

    HASH: afaik jedina funkce, ktera se na zacatku presunula do premiovky byla neviditelnost. muzes asi argumentovat i statistikama, ktere jsem po par letech zrusil (respektive pri komplet prepisu nedodelal) vsem a ktere si pak lidi s premiovkou vydupali o neco driv, nez jsem dodelal aspon ty staticke zpatky.
    HASH
    HASH --- ---
    KYTT: no a to se snazim zmenit

    jenom pro lehky exkurz do historie - pro hodne z nas bylo 500,- na zacatku poplatku nutnosti, protoze nam nyx sebral funkce, ktere jsme bezne pouzivali a dal je jenom do premiovky
    KYTT
    KYTT --- ---
    HASH: řek sem to špatně. Tady kecat můžu, ale nikdy ti nikdo nezaručí, že to použijou. Stejně jako u linuxovejch distribucí.

    Já těch 500 platim za ty drobný featurky, který mi usnadnujou život a taky rád přispěju na chod něčeho co denodenně využívám.
    HASH
    HASH --- ---
    KYTT: vyber si jednu z nasledujicich odpovedi a delej si s ni co chces (your argument is not interesting enough to bother me):
    - ale nikdo mi nerikal, ze do nej kecat nebudu moc
    - proc u linuxovych distribuci platit nemusis a kecat muzes?
    - do vyvoje uz ted (podle NYXe) stejne kecame
    - za co vlastne platim tech 500,- ? Jak se chovaji ostatni spolecnosti, kterym platis za pouzivani jejich webovych aplikaci? Taky na tvuj nazor serou?
    KYTT
    KYTT --- ---
    HASH: ale když si platil premiovku tak ti nikdo nesliboval, že budeš moct kecat do vývoje nebo se pletu?
    HASH
    HASH --- ---
    KYTT: za linuxovou distribuci neplatis a na jeji vyvoj neprispivas
    HASH
    HASH --- ---
    NYX: v tomhle te naprosto chapu
    na druhou stranu vsechno, co ti na tom procesu vadi, lze imho uspokojive optimalizovat tak, aby podobne bugy nenastavaly

    muzes vychazet treba z principu "sarkozy" -> problem ma omezenou zivotnost - pokud se do urcite doby nenajde spolecne reseni tech, kteri se o to pokouseli, bude to rozhodnuto direktivne zezhora - vsichni jsou tlaceni k nejakemu reseni dospet a i kdyz se neshodnou, problem se vyresi

    proc si treba neporidis "poradni organ" ? prozen vsechny veci, u kterych si nejses jisty, nejakou anketou pro premiove uzivatele s tydenim limitem
    budes mit jasny nazor tech, ktere to zajima (hlasovali) a zaroven jim na budoucnosti nyxu zalezi (prispivaji na provoz)
    nemusis se tim ridit, ale minimalne to zpruhledni system vic, nez jak to funguje ted (hodne kric a zburcuj par kamosu, ono se to poda)


    imho smysl nepostrada, kdyby jsi jen o trochu vic spolupracoval, dostali jsme se sem uz davno
    KYTT
    KYTT --- ---
    Jsem přesvědčen, že demokracie do vývoje čehokoliv nepatří. Naprosto ideální je osvícený tvůrce, kterej se inspiruje od komunity. Ale nějakej vývoj za pomoci anket, hlasování apod. je prostě největší zlo, který nefunguje(viz různé linuxové distribuce, kde nejúspěšnější je ta, která funguje tak jak říkám).
    NYX
    NYX --- ---
    HASH: nechci jim zas krivdit, tak moc jsem to nestudoval. ale imho cim dyl neco resis, tim vic se to meni na reseni, ktere ma sice uspokojit vsechny, nakonec ale nevyhovuje nikomu. pokud nakonec nekdo neprijde a nerekne co se delat bude a co uz je okrajove pouziti, ktere tam nema co delat.

    viz treba ;-)
    https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=122411

    musim jit, zatim muzes hledat nejaky priklad, kde to funguje. jinak tahle debata vazne nema smysl.
    HASH
    HASH --- ---
    NYX: zkus me to popsat vlastnimi slovy
    "neco se navrhne a hned se to naimplementuje" ?
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    NYX: ok
    NYX
    NYX --- ---
    GREATDRAKE: ale to bude pak strasny zmatek, proc to u pridavani reference sice nabizi nejake inzeraty, ale ne ten, za ktery to clovek chce udelit (protoze to bude prodej a ne pujceni). a dopredu nevis, za co chce dat clovek referenci. a nejak se ridit tim, ze se k tomu clovek bude muset proklikat z daneho inzeratu, to imho taky nepujde.

    lide tyhle veci navic casto pisi primo k inzeratum jako komentare...u sluzeb je to casto videt - viz treba [ LOOKING FOR WORKSHÁNÍM PRÁCI: INSTALLER FORCE-INSTALATÉŘI, TOPENÁŘI / Nabídka instalatérských a topenářských prácí - Praha, Stredočeský kraj a možná i kousek dál....... ]

    HARDCABB: bug, kudlanka. vcetne toho, ze v tomhle linku je to spatne.

    HASH: nakoukl jsem na web a do bugtrackeru a ziskal jsem ten pocit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam