• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    XCHAOS: no ale tohle nebude prostredek k vynuceni diskutovat v jednom klubu, ale naopak umozni plynule diskutovat v 4 klubech zaroven.
    statusy z facebooku jsou tady proto, ze nyx je dabelskej psychologickej experiment a Nyx z toho urcite napise nakou studii, imho :))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VECTOR: no tak pochopitelně... na twitteru lidi brzí to, že délka příspěvku je brutálně omezena.

    mě osobně témata auditek dost svazují, a často víceméně jednu diskuzi se stejnými lidmi vedu tak ve 3-4 klubech, které se tématicky mírně překrývají, a občas je to matoucí. toto stejnou měrou může "přehodit" diskuzi do správných kolejí (lidi nevědí, že klub existuje), jako to může vést k nerespektování témat.

    jak říkám - určitě by to mělo jít vypnout. jinak samozřejmě příspěvek s milionem nesmyslných tagů můžou lidi zmoderovat palci dolů jako doteď, moderátor ho může smazat jako doteď... prostě úplně všechn způsoby, jak se lidi mohli v diskuzích navzájem nasírat, zůstávají zachovány, a jenom by přibyl jeden další navíc.

    a taky by bylo asi praktické ponechat defaultní nastavení fulltextu v MYSQL, kdy slova s délkou pod 5 znaků jsou ignorována - tzn. tag musí mít min. 4znaky + předponu "#" (což by vyloučilo právě spamování značkami typu #lol a lidi by si to trochu rozmysleli...)

    pokud server NYX tvrdí, že je zaměřený na powerusery, ale současně se tu čas od času objevují featury známé vysloveně z Facebooku (např. zeď statusů, apod.) - tak ty tagy mi nepřijdou jako taková katastrofa. navíc použití tagu ve statusu na úvodní stránce, s možností prokliknutí do klubů... fakt mi to přijde jako vychytávka orientovaná na powerusery - ale současně bez omezení, která jsou u Twitteru daná jeho globální megavelikostí...
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    XCHAOS: IMHO blbost - lidi boudou davat #lol ke vsemu, stavajici system diskuzi v klubech/kategoriich je dostatecny na prehlednost, a mam pocit, ze by to vedlo k jeste mensimu respektovani tematu auditek.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    heleďte, a co byste vlastně na NYXu říkali #tagům, jako má Twitter ? (tedy bez toho hloupého omezení, že Twitter to prohledává jen asi 3 dny nazpět - víc nestíhá...)

    já to nedávno implementoval u sebe - viz třeba http://teckacz.cz/tag/Ubuntu - a překvapilo mi, jak je to strašně jednoduché - stačily mi na to v podstatě tři drobné úpravy kódu, z nichž jedna by na NYXu nebyla potřeba - protože věřím, že tabulka příspěvků už je tak jako tak fulltextově indexována, a hledání v klubech se už dnes řeší pomocí MATCH AGAINST.

    (do sql tabulky by se #tagy určitě neukládaly jako A HREF - překlad tagů na odkazy by probíhal až během vykreslování příspěvku)

    stačilo by přidat do výpisu textu článků jednoduchý regexp, který #tag převede na A HREF (mohlo by být zakázatelné, pokud by to někoho iritovalo, jinak jde o zpracování cca na úrovni "konverze konců řádek na BR") - a to A HREF vede rovnou na fulltextové prohledávání všeho, které je psané tak, aby se hledal i ten křížek. to je vše.

    příklad - když někdo postne něco vtipného, tak příspěvek označí tagem třeba #lol nebo #rotfl - ale automaticky se mi z toho udělá odkaz, který hledá vše, co je taky #rotfl - a pochopitelně chronologicky najde to, co je nejblížší. no a výhodou je, že lidi, co to nebudou chtít používat, to prostě nebudou muset používat (skutečně by asi bylo moudré, kdyby si to uživatelé mohli vypnout/zapnout selektivně)
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    GREATDRAKE: FYI jsem o tuto vec poprosil NYXE, který by byl ochoten něco takového udělat, kdyby na to bylo ultimátní řešení a odkázal mě sem...jak vidím, bylo to zcela k ničemu...
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    GLACIER: Nu dobrá tedy, má rada zní: přečti si pořádně tento Haraldův post. [ HARALD @ nyx :: pripominky uzivatelu ]
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    KOKES: proto jsem prisel poprosit o brainstroming sem...bohuzel mi tvoje odpoved nestaci...
    KOKES
    KOKES --- ---
    GLACIER: Já bych se snažil s majitelem dohodnout v poště a pak bych nad tím zlomil hůl...
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    SKAFF: myslel jsem ze je tohle auditko na rady..nebo se pletu?
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    GREATDRAKE: ja se rozciluju? Zadam o radu..nebo jsi mi snad poradil?


    pripada mi, zes mi nic konstruktivniho nerekl, ani neporadil

    btw - co delas na nyxu ty? kdyz te ty internety nebavi a nyx nebavi? A neresis je?
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    GLACIER: Ne, normální člověk pokrčí rameny a jde dál. Právo někam zapisovat nebo nezapisovat v nezajímavém klubu na nepodstatném serveru českého internetu není nic, co by příčetnému, dospělému člověku mělo stát za rozsáhlé rozčilování.
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    KOKES: a jeste se zeptam, tbe by nevadilo, kdyby ti treba do ISM dal nedko ban, protoze jsi mu treba prebral holku? nebo si vymysli jakykoliv jiny scenar mne proste VADI, ze jsme nic neporusil a presto mam zakaz do vstupu VEREJNE diskuze....
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    KOKES: chci donutit majitele domu (ktery ma od majitele pronajaty), a jako bonus ma ma pozemek na pude, jehoz neni majitelem, aby se podle toho choval..tudiz regulovat, kdo v nem muze/nemuze byt

    proste enchapu, proc bych mel doplacet na to, ze mam registraci treba rok, kdyz nekdo kdo tu zakonite byl pred 8 rokama je valstnikem 200 klubu...ciste teoreticky by nyx mohl vlastnit vsechny kluby a kdyz mu treba neco udelam, da mi ban do vsech klubu, ackoliv jsme neporusil jeho prava? Tudiz je to na osobni rovine?
    KOKES
    KOKES --- ---
    GLACIER: jinými slovy, ty chceš "zákonně" nutit vlastníka pozemku, aby ti umožnil na něm kopat , i když nechce? tady je snad jediné řešení, udělat diskuze nemoderované, což je asi hloupost..
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    GLACIER: no tak tam admin napise: ID GLACIER ma ban, protoze je hranostaj... a vyresis tim prd
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    AXTHEB: muj navrh je pouze uvest do auditka duvod udeleni banu, jak je to v pripade NORMALNIHO banu za poruseni pravidel - id xy ma ban na xy dní protoze:
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    GLACIER: Cili je kazdemu banu by se rozpoutala jeste flamewar ktera by vedla k dalsim banum? ;)
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    VECTOR: a co ten muj navrh?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    GLACIER: no pekne by bylo, kdyby podobne problemy resili treba admini, ale vzhledem k tomu, kolik lidi ma problemy na nyxu s jinejma lidma, je to spis nerealny.
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    rád bych se zeptal na řešení následujícího problému a na Váš názor:

    pokud založím veřejný/či privátní klub, stávám se de facto neomezeným pánem toho klubu a mohu si určovat pravidla, jaká chci. Tuto exkluzivitu a "super moc" jsme dostal jenom kvůli tomu, že jsme byl první, koho diskuze napadla a já jí vytvořil.

    pouze kvůli tomu, že má se mnou majitel klubu osobní problém, dostanu permanetní ban - NEPORUSIL jsem pravidla, NICEHO jsem se nedopustil a i přesto dostanu bann třeba do klubu ISM, které velice rád sleduji.

    nedá se problém řešit za pomocí arbitra a tak mě napadlo jediné řešení v podobě toho, že: majitel veřejneho klubu je povinen v případě banu sdělit jeho důvody.

    ano, můžete namítnout, že člověk může svoje přispěvky smazat, ale to nemění nic na faktu, že pokud tomu tak není, musel by si správce klubu něco vymyslet, na čež by zcela jistě někdo reágoval

    napaáda Vás prosím jiné, efektivní řešení, nebo tohle, co jsem nasal dává alespo%n trochu smysl?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam