• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    KRALIK: víš co, mám prémiovku, všem ostatním to funguje, tak bych vážně ráda, aby mi to fungovalo taky.
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    MADIETTA: tys me rozesmala... ja bych toho chtel .)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Já vážně chci zpátky svoje realtime funkce. Přihlásila jsem se už minimálně z pěti na sobě nezávislých počítačů, použila snad všechny v současnosti používané prohlížeče, všude před použitím všechno vyčistila, nikde mi to nechodí. Tak předpokládám, že je něco špatně na mém nyxáckém účtu. Já fakt chci, aby mi to fungovalo.
    NYX
    NYX --- ---
    TOMASZ: tak si dej na takovych mistech do bookmarku ten link, co jsem tu o par prispevku zpet daval.
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    NYX: opera (viem ze som tym zacinat nemal), ziadna proxy, system som nevypozoroval, ale niekedy chat nenabehne vobec (3L1NK4)

    inak, stale mi pri oznamovani novych prispevko v klube vypisuje aj nejaku hlasku velkymi pismenami.

    v inom browseri sa mi teraz skusat nechce, ked tak zajtra
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TOMASZ: BFU netusi co je to HTTPS nebo kradeni sessiony, BFU vi ze zly chochy najde na porntube ;)
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    Ten vynucený IP check je strašný svinstvo! Zvlášť pro nás, co se skoro pořád logujeme z mobilu, z práce za proxynou a nebo přes divné providery, jako je O2 (tedy dělá to při připojení přes mobil, což není vždy "z mobilu"). V těchto situacích se nedá nijak efektivně poskytovatel přimět, aby se choval slušně a IP věčně neprohazoval. A vodsíráme to za něj.

    Velice mi vadí, že si to nemůžu na vlastní zodpovědnost natrvalo vypnout v nastavení, a místo toho to musím zaškrtávat při každém mizerném přihlášení. Na mobilu s malým displejem je to opravdu velký teror. Buď na to zapomenu (většinou) a pak musím podstoupit celé minuty, kdy ten krám natahuje všechno znova a pomalu, nebo se musím joystickem strefovat na ten krutě malý checkbox, kterej si mobil z nějakého důvodu nechce zapamatovat.

    Vím, že nekontrolování IP je poměrně velké bezpečnostní riziko, kdy se nedá moc bránit krádeži sešny, ale stejně to všichni, co jinou možnost nemáme, nakonec vypínáme. Jen nás to navíc nesmyslně prudí. A za celou dobu, co jsem tu, tj. 8 let, nebyl se mnou ani jeden bezpečnostní incident, tedy ani jeden, který by byl vyvolaný vypnutou kontrolou IP.

    Velmi se přimlouvám za přehodnocení tohoto opatření, protože má jediný smysl, a to, že ti, kteří by nemuseli, to možná měli zbytečně potlačeno, což se teď jednorázově změnilo, a žádný další benefit to nepřináší. Jak jsem řekl, ti, kteří nemohou jinak, to stejně vypnou, jen je to pokaždé nasere a zdrží.

    Podle mého názoru by žádný systém neměl zbytečně přenášet svojí práci a diskomfort na uživatele, ale měl by se jim přizpůsobit. Ne za cenu neúměrného snížení bezpečnosti, ale to tady nenastává, stejně jako jakýkoliv pozitivní přínos.

    A pokud chceš, Nyxi, návrh jiného řešení, tady je:

    Vypusť z marketingové masáže, která nás má navnadit na prémiovou verzi, úlitby bezpečnosti a povol všem HTTPS připojení. Filosofie, založená na tom, že si někdo koupí prémiovku, protože mu přestanou krást sešny a kurvit účet zlý hoši, selhává. Takto normální BFU nikdy neuvažuje. A ti, kteří ano, si tu prémiovku stejně zaplatí pro jiné věci. Neboli přejdi na filosofii "když si připlatíte, dostanete toto navíc", a ne "když nezaplatíte, tohle vám vezmem". Pozitivní motivace prostě.
    NYX
    NYX --- ---
    a rovnou taky zkuste v jinych prohlizecich a dejte vedet, jestli to blbne vsude nebo jen v jednom. jestli mate mezi sebou a nyxem nejakou proxy apod., jestli se to deje vzdy nebo jen nekdy (pripadne jestli je v tom nejaky system, napr. prvni zprava ok, dalsi uz ne atd...).
    NYX
    NYX --- ---
    a zacalo to ted nekdy nebo to trva dlouhodobe? a kdo vsechno pouziva operu, jen at mam jasno? :-)
    DAPHNEE
    DAPHNEE --- ---
    jo, mi se treba zobrazi i desetkrat v chatovacim okne...pak to vypada ze ma okno epilepsii...
    3L1NK4
    3L1NK4 --- ---
    ale teda nepřijde mi dost často ani příchozí zpráva
    3L1NK4
    3L1NK4 --- ---
    TOMAS3333: taky mi blbne a nejsem jediná
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    mna niekto okrem mna rozbity chat? sprava mi pride a zobrazi sa ale ked odpisem, moju spravu v chate nevidno
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    co tam dát tlačítko "další možnosti", které by s objevením se těch možností zmizelo? (a teď blbý kecy: dát ho místo tlačítka "zapoměli jste heslo" a prohodit to tlačítko s tlačítkem "zaregistrujte se") To by řešilo to, že není v Opeře (v případě ctrl+enter) zřejmé, že tam nějaké možnosti jsou.
    NYX
    NYX --- ---
    KEJML: diky, opraveno.

    a uz to pri odhlaseni predvyplni nick (= ty dalsi kolonky jsou zobrazene) + to napise trochu smysluplnejsi zpravu, tak by melo byt jasne, co ma clovek pripadne udelat.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Nebo ja kdyz v opere udelam ctrl+enter, tak to taky neuvidim :)
    NYX
    NYX --- ---
    VANEK: vsak jsem psal, jestli te napada lepsi reseni, sem s nim :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    NYX: Jsem teď zjistil že tohodle stavu se dá docílit i ve FF - stačí když se přezdívka nezadá klávesnicí, ale myší kliknutím do políčka a výběrem loginu z historie
    VANEK
    VANEK --- ---
    NYX: Co ti nebylo jasné na tom, že z hlediska UX je to jeden z nejblbějších možných nápadů?
    NYX
    NYX --- ---
    KOMPAS: ukazuje se to jen kdyz je co ukazat - a neloguje se mazani vlastnich prispevku. zkus tam treba nekomu pridat / ubrat / zmenit prava, melo by se ti to ukazat.
    KOMPAS
    KOMPAS --- ---
    NYX: Nechci trollit, ale jsem v záložce práva a vypadá to tam úplně stejně jako vždycky – tabulka lidi x práva se zaškrtávátky. Žádný údaj o tom, kdo kolik smazal příspěvků, jsem nenašel. :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam