• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    NYX
    NYX --- ---
    TARMAQ: tak na to uz musis udelat ten request...kdyz vemes v potaz velikost ikonek, uz je jedno jestli se rejne "je stale stejna" nebo se tech < 5 kB posle :)
    CRANK: pres timestamp by to bylo asi nejlepsi reseni, ale na plno mistech nicky cachuji rovnou u dat, takze to pouzit nejde. jinak u tech prohlizecu jsem mel na mysli spis to, ze defaultne je cache v prohlizeci limitovana na "par" MB a pri beznem surfovani clovek tuhle cache naplni strasne rychle, takze velka cast lidi tu novou ikonku uvidi spis do 24 hodin tipuji a ne za mesic :)
    CRANK
    CRANK --- ---
    TARMAQ: No otázka je, jestli to nyx nemyslel tak že se to kešuje někde v browseru. Ve firebugu to hází lastmodified správně, ale prostě bez Ctrl+F5 se změna neprojeví.
    TARMAQ
    TARMAQ --- ---
    CRANK: tak tak, navic si myslim ze by ta expirace tam nemusela byt vubec, na to prece slouzi 304 Not Modified, takze pokud by se ikona nezmenila, stejne by se nenacitala po kazdem refreshi..
    CRANK
    CRANK --- ---
    PISKVOR: A to že ty sis 15 let nezměnil ikonku je sice fajn, ale v dnešní době je ikonka způsobem jak člověk na internetu komunikuje s okolím.

    Já se jen zeptal jestli to není možné. Možné to není. Škoda, mě to třeba mrzí.
    CRANK
    CRANK --- ---
    PISKVOR: Expire je teď jednou za měsíc, i když nevím, Nyx mluví o nějaké expiraci nastavené default v browseru (netuším). Ikonka má kolik 2.7kb? Nigga please. Stovky? Načtou se jednou za den max ... No dobře. 3 dny? Ale to že si změním ikonku a lidi si toho všimnou za měsíc je imho dost fail. Just sain'.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CRANK: *Opravdu* je nezbytne to expirovat denne? Opravdu se ty ikonky tolik meni? Ja chapu, ze "dyk de jen o jednu ikonku" - jenze na nyxu je tech IDcek jaksi o par radu vic, cili kvuli jesitnosti a nedockavosti jednoho uzivatele budu denne tahat stovky obrazku navic? Premiovku mam taky (no a?), a expirace kolem ctrnacti dni mi naprosto vyhovuje, dekuju pekne.
    CRANK
    CRANK --- ---
    NAVARA: To je můj hrdina Angel Scooter !!!
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CRANK: To věřím, na tý současný je nějakej ichtyl
    CRANK
    CRANK --- ---
    CRANK: Ale imho by stačilo dát handleru aby vracel nějaký jednodenní expire abylo by to v cajku (imho).
    CRANK
    CRANK --- ---
    NYX: Seš si tím jistý? Vím že jsem to už jednou řešil, že ikonku co jsem si změnil jsem v práci po dovolený (14 dní) měl pořád ještě nacachovanou ... ale tak ok, neřeš to. Moje předchozí ikonka je taky dobrá :-)
    NYX
    NYX --- ---
    CRANK: defaultni velikost cache v prohlizecich je takova, ze ji stejne uvidi nejpozdeji za par dni, bych to asi neresil.
    CRANK
    CRANK --- ---
    FATBOZZ: Tak já nevím, ale přijde mi zbytečné čekat měsíc aby lidi viděli mojí vystajlovanou ikonku ne? :-) Kdyby to byl 2MB obrázek, tak chápu, že se bude držet nakešovenej ale takhle ... ?

    A nezlehčuj problémy plebsu! Tenhle klub se jmenuje připomínky a platím si premium, tak jsem si dovolil připomínku. Sorry :-D
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    ikonky ftw :) to jsou problemy
    CRANK
    CRANK --- ---
    CRANK: Expire je tuším měsíc (to je dost ne na tak malej gif) ... ve firefoxu to na "Last modified" header asi nereaguje, nebo co.
    CRANK
    CRANK --- ---
    Nešlo by nějak přidat featuru že když někdo updatne ikonku, v url se bude s timestampou, aby lidi co nezmáčknou F5 taky viděli mojí krásnou novou ikonku? Ještě mi jí nechválili :-(
    NYX
    NYX --- ---
    NAVARA: protoze @nyx,vanek,dragon
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    NAVARA: protoze to neni naprgany? ;)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    proc nemuzu vyhledavat pomoci vice ID? napr.
    @NYX,@VANEK,@DRAGON
    ?
    VANEK
    VANEK --- ---
    NYX: IANAstylist, ale není kombinace
    height: 25px; line-height: 25px; position: absolute; top: -25px;
    počítaná moc naknap? Nerozhodilo to to generální zvýšení line-height? Ne, to se přepíše. Hmm, tak že by byl problém v tom, že divy left a right s těmihle vlastnostmi jsou vnořené do div#footer { bottom: 1px}? Ale jen hádám...
    NYX
    NYX --- ---
    VANEK: nevim, mozna se nekde neco zmenilo. co si vzpominam, delal jsem to tehdy aby tam nebyl :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    Proč vlastně je patička napozicovaná tak, že i na systémových stránkách s minimem obsahu to vytváří o svislý scrollbar o několik milimetrů ? (Aktuální FF, ale Opera to dělá taky :-)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    aha, takze problem je v tom, ze v Chrome mi nefunguje nikde hodnoceni prispevku, v shitxploreru to funguje jak ma. V Chrome nemuzu ani nechat zobrazit kdo kladne hodnotil, najede to na top stranky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam