• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    NYX
    NYX --- ---
    VANEK: bohuzel
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    VANEK: Já se uklikávám dost často, ale za tím bonzáckým řádkem je ještě textový pole; u toho si zanadávám nad nyxbookem a zacouvám.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Když si vyhledávám, kde je v příspěvku napsáno CLASS, vypadne na mě každá odpověď (class="r"). S tím asi nejde nic udělat, co?

    ZUZKAOU: Možná by pomohlo, kdyby se lidi začli uklikávat ;-)
    BURAN
    BURAN --- ---
    HARDCABB: galerie reklamnich letaku na svuj byz.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    co tam bylo? come on!
    BURAN
    BURAN --- ---
    NYX: taky doufam :D
    NYX
    NYX --- ---
    BURAN: doufam, ze ne
    BURAN
    BURAN --- ---
    zajimave ID se zajimavou galerii. http://www.nyx.cz/index.php?l=galerie;l2=3;user=LED_SVETLA
    bude podobnych pribyvat?
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    PISKVOR: ah, vidíš... jsem línej čtenář, tak jsem to tu nečetl všechno, ale jsem rád, že nejsem jedinej, koho to napadlo :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CRAZY_IVAN: Jak jsem psal tajdlenc, v posledni vete.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    PISKVOR: ano, tak jsem to myslel :) a ono ta ignorovaná/kym ignorovanej IDčka uživatele můžeš mít uložené v hlavním okně nyxu a pak je posílat jako argument, abys je nemusel tahat z DB, sice je tam prostor pro díry, ale ušetří to (sice jednoduchej) dotaz na db
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CRAZY_IVAN: Jinými slovy, spytlíkuješ si ten join mimo databázi, takříkajíc ručně. Taky možnost, ale dost hackovitá (byť v jistých mezních případech to funguje lépe, než to nechat na db).
    ZUZKAOU: Teď jsem kouknul na login page, a nyx už není diskuzák - ale můžeme si tu prej poradit, pomoci, nebo se i pobavit. Že by to byl ten důvod snahy o nejsluníčkovitějšnost?
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    PISKVOR: ještě by to samozřejmě šlo i bez joinu - prostě si vyjedeš nové příspěvky do pole + lidi v ignore/lidi co mě mají v ignore a z prvního pole smažeš ty, co k tomu patří
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    jen výkřik do tmy - ten automatickej bonzáckej řádek je dost votravnej.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SWT: Já taky nejsem žádněj DB Guru™; hodně záleží na tom, jak jsou ty tabulky navržený. Jak říkáš, to už je spíš na NYXe.
    SWT
    SWT --- ---
    PISKVOR: Nerozporuju, nicméně pokud jsem do čehokoliv přidával tabulku (zejména tahle situace, kdy redukuješ velikost výslednýho resultsetu), tak jsem se (i s tabulkami s 1M+ záznamů) nedostal na nárusty costu větší, než desetiny procent ... takže moje zkušenost z mý praxe je, že "tabulka není žádnej problém" ... proto jsem se začal ptát NYXe, proč to problém je, protože samozřejmě moje zkušenost je velmi omezená a rád se dovzdělám, což už tvý příspěvky iniciovaly.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PISKVOR: Ale to už jsme hluboko v oblasti spekulací...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SWT: To je relativní - "první v závodě šneků je sice nejrychlejší, ale pořád šnek." Že tam moc costu přibejt nemůže...ale může, to by ses divil. Nebo taky nemusí - záleží na velikosti tabulek, indexaci, velikosti resultsetu, podmínek joinu, řazení, sargabilitě etc etc etc.
    SWT
    SWT --- ---
    PISKVOR: To chápu :) Nicméně dle mých chabých zkušeností je join s tabulkou (a ingnore je IMHO určo v tabulce) asi to nejrychlejší, takže IMHO tam moc costu přibejt nemůže :))) ale jsou to samozřejmě pusté spekulace bez znalosti vnitřností NYXu.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SWT: To právě nejde říct takhle obecně; může to znamenat nárůst zátěže o promile nebo o stovky procent _i v rámci toho jednoho dotazu_, protože tam je hromada proměnných.
    SWT
    SWT --- ---
    PISKVOR: OK, díky, přesně kvůli takovýmhle různým úhlům pohledu a aspektům jsem se ptal. O AJAXu toho bohužel mnoho nevím, takže netuším, jak by se to projevilo nebo jak by se to dalo efektivně řešit.
    Dotazů bude lítat furt stejně, ale přiznávám, že neumím říct, jaký nárust zátěže by to přidání joinu představovalo (resp. jak se takovej ztěží měřitelnej nárust v rámci jednoho dotazu promítne multipikovaně v těch množstvích).
    OVECKA_MJ
    OVECKA_MJ --- ---
    vsechno jde, kdyz se chce...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam