• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SWT: Já taky nejsem žádněj DB Guru™; hodně záleží na tom, jak jsou ty tabulky navržený. Jak říkáš, to už je spíš na NYXe.
    SWT
    SWT --- ---
    PISKVOR: Nerozporuju, nicméně pokud jsem do čehokoliv přidával tabulku (zejména tahle situace, kdy redukuješ velikost výslednýho resultsetu), tak jsem se (i s tabulkami s 1M+ záznamů) nedostal na nárusty costu větší, než desetiny procent ... takže moje zkušenost z mý praxe je, že "tabulka není žádnej problém" ... proto jsem se začal ptát NYXe, proč to problém je, protože samozřejmě moje zkušenost je velmi omezená a rád se dovzdělám, což už tvý příspěvky iniciovaly.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PISKVOR: Ale to už jsme hluboko v oblasti spekulací...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SWT: To je relativní - "první v závodě šneků je sice nejrychlejší, ale pořád šnek." Že tam moc costu přibejt nemůže...ale může, to by ses divil. Nebo taky nemusí - záleží na velikosti tabulek, indexaci, velikosti resultsetu, podmínek joinu, řazení, sargabilitě etc etc etc.
    SWT
    SWT --- ---
    PISKVOR: To chápu :) Nicméně dle mých chabých zkušeností je join s tabulkou (a ingnore je IMHO určo v tabulce) asi to nejrychlejší, takže IMHO tam moc costu přibejt nemůže :))) ale jsou to samozřejmě pusté spekulace bez znalosti vnitřností NYXu.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SWT: To právě nejde říct takhle obecně; může to znamenat nárůst zátěže o promile nebo o stovky procent _i v rámci toho jednoho dotazu_, protože tam je hromada proměnných.
    SWT
    SWT --- ---
    PISKVOR: OK, díky, přesně kvůli takovýmhle různým úhlům pohledu a aspektům jsem se ptal. O AJAXu toho bohužel mnoho nevím, takže netuším, jak by se to projevilo nebo jak by se to dalo efektivně řešit.
    Dotazů bude lítat furt stejně, ale přiznávám, že neumím říct, jaký nárust zátěže by to přidání joinu představovalo (resp. jak se takovej ztěží měřitelnej nárust v rámci jednoho dotazu promítne multipikovaně v těch množstvích).
    OVECKA_MJ
    OVECKA_MJ --- ---
    vsechno jde, kdyz se chce...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SWT: Psal _rozumne_ neslo - tipuju "protoze by to delalo silenej napor na databazi." Byt je to (odhadem) jeden join navic, dela se 1.pro kazdyho uzivatele x auditko jinak, a hlavne 2. dotaz, ktery se dela pro _kazdy_ okno, ve kterym je otevrenej nyx (a uzivatel nema vypnuty online notifikace), takze techto dotazu bude litat X za sekundu (desitky? stovky? tisice?).

    Jediny, co me napada, je drzet si ten seznam ignoru v browseru, a pokud IDcko v nem je, tak ho nezobrazit; ale to uz je kousek za hranou me predstavy "rozumnosti."
    SWT
    SWT --- ---
    NYX: Z chorobný zvědavosti - proč by to nešlo, vyřezat z libovolného seznamu nicků (zde ikonek kdo přispěl) nicky, který jsou na jiném známém (ignore) seznamu?
    NYX
    NYX --- ---
    CRAZY_IVAN: tohle nijak rozumne opravit nepujde
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    hlavně by to chtělo u oboustranného ignore nastavit správně i ajaxy

    když jsem v auditku a reaguje tam osoba, co si mě dala do oboustranného ignore, tak nahoře vidim její ikonku, že přispěla do auditka
    NYX
    NYX --- ---
    LODBROG: To uz mam doma opravene, nasadim az se vratim
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    Opět něco špatně při ukládání příspěvků do bloku - původní příspěvek to uloží, ale když ho chci editovat tak to křičí kvůli nepovoleným atributům (tuším že hlášení datumu).
    Takže se v tom člověk musí vrtat a růčo ty atributy u všech příspěvků umazávat, aby to šlo uložit.
    NYX
    NYX --- ---
    OVECKA_MJ: kouknu na to pristi tyden
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Nemusel se spíš povolit PRISMu ? :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    FATBOZZ: Nyxova přihláška do soutěže o nejlepší UI :)
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    k čemu to bonzování vlastně slouží ?
    OVECKA_MJ
    OVECKA_MJ --- ---
    neslo by v dark skinu nejak VIDITELNE a PORADNE oddelit potvrzeni minus a spam-report? (nebudu se radsi bavit o dulezitosti spam reportu, protoze je to ultrakokotina z fb) uz jsem na to asi tak dvacetkrat kliknul. to proste neni dobre navrzeny mit to stejnou barvou!
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    KOC256: You can have my 12...over my dead body, when you pry it out of my cold hands.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NYX:
    no uz je venku 15, takze vymluvy skonci :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam