• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ADITU: Já taky netvrdím "bylo to dost dobrý našim pradědečkům, tak drž hubu a zvykni si!" Tvrdím, že současný stav je pro část uživatelů (a troufám si dokonce tvrdit, že nezanedbatelnou) stavem vyhovujícím - a že jsem proti jeho změně (protože jsem už se takhle nadál změny k horšímu, když jsem se neozval). Současný stav nabízí možnost otevřít ve stejném i v novém okně; navrhovaný stav nabízí _výhradně_ možnost otevřít v novém okně. To se mně nelíbí, to já nechci; nicméně pokud by byla možnost, aby si to někdo zapnul konkrétně pro sebe, je mi to fuk - ať si dělá, co libo.
    ADITU
    ADITU --- ---
    PISKVOR: mě to prudí, i přestože jsem si víceméně zvykla na otvírání odkazů kolečkem.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DWAY: Dobre, "nove je lepsi a radostnejsi," chces-li (coz vuuubec neni totez, kdepak). Kdyz je tu teda filtrovat zatezko, shrnuti: vuci tomu navrhu se pokazdy zvedne hromada odpurcu (i ja), kterym soucasny stav vyhovuje (a o prostrednim mysitku vedi).

    Pokud se ti podari prosadit si to jako setting, kdy puvodni funkcnost zustane, nemam namitek; good luck, have fun.
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    STARE_CASY: je to tak. A má i další nevýhody -- teď jsem si na to napsal testovací skript pro tampermonkey (v případě zájmu publikuju) a docela nepříjemně to problikne po každém načtení klubu; kromě toho, bude potřeba v něm vyřešit propojení s jinými funkcemi nyxu (nové příspěvky v klubu během jeho čtení; citace přečtených příspěvků které byly před obrácením pořadí zobrazené, ale skript je skryl; preview vlastního příspěvku atd.). Takže systémové řešení by bylo určitě lepší...

    DWAY: spousta webů otevírá v novém okně, a taky mě to pěkně sere, protože mi to bere možnost otevřít ve stejném. (A k tomu pro chrome snad pořád není rozumný nastavení nebo extenze která by vynutila otevírání ve stejném tabu.)
    DWAY
    DWAY --- ---
    PISKVOR: muj argument neni "stary tedy spatny" ale "dnes uz nedava smysl" A taky jsem rikal, ze bych docenil nastaveni. Takze by sis zaklikl svuj checkbox a nyx by ti pricmrndl target blank.

    Podivej se, kolik takto koncipovanych webu pouziva dneska stejne okno pro odkazy.... A kdyz se tu ten napad objevil uz vicekrat, tak na tom zjevne neco bude...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DWAY: "Stary, tedy spatny" neni argument (natoz guilt-by-association s IE6), zkus neco k meritu veci. Mne to otevirani ve stejnem okne velmi vyhovuje; mimochodem, zkus si zafiltrovat, kolikrat do roka sem nekdo prijde s timhle konkretnim revolucnim napadem (prumerne trikrat) - nechce se mi ty argumenty snaset zas a znovu, vse uz bylo receno na obe strany.
    DWAY
    DWAY --- ---
    IDLE: jo, z dob IE6 kdy lidi pouzivali jedno okno prohlizece a oteviralo ti to dalsi okna. Ale v dnesni dobe, obzvlaste s nyxem kde nyx ani nezaviram bych to docenil. Minimalne jako nastaveni.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    ESTEN: greasemonkey skript má jednu vadu. Tam, kde to pálí nejvíc, chybí většinou podpora pro gm. Na PC vidím většinu příspěvků vcelku, protože okno je dostatečně velké. A u těch pár opravdu dlouhých (např. komixy) většinou skrolování tolik nevadí. Ovšem na mobilu či tabletu s menší plochou musím posouvat skoro furt a skriptem to tam nevyřeším a app není taky řešením úplně univerzálním.
    IDLE
    IDLE --- ---
    DWAY: To je webový standard. Když chceš otevřít odkaz do jiného okna/tabu, tak si o to musíš specificky říct (prostřední tlačítko, kontextové menu, nastavení prohlížeče apod.).
    DWAY
    DWAY --- ---
    je nejaky duvod, proc se odkazy ktere vedou ven oteviraji ve stavajicim okne?
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    LUCIEN: To by mohlo stačit nahradit aktuální (nickname+link na profil) za standardní ikonku a její klikací menu.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    Slo by nejak rozumne zadat o povoleni do klubu. Idealne z toho screenu, kde mi to pise, ze nemam pristup. Ted je to fakt takove drbani se levou nohou za pravym uchem.
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    STARE_CASY: souhlasím, ale když se tu tohle probíralo před lety, nyx to uzavřel s tím, že si to můžeme jednoduše dodělat sami přes greasemonkey. Myslím, že to byl red_guy, kdo ten script napsal, ale netuším, jestli ho ještě udržuje.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    ESTEN: tedy mít v nastavení volbu řadit příspěvky chronologicky, by bylo docela fajn. Tohle řazení "proti času" je v některých situacích hrozně nepříjemné. Zejména u hodně dlouhých příspěvků - jedu odspoda, abych četl nejstarší, objeví se nějaká kláda, tak roluju na začátek příspěvku, pak roluju zase dolů, abych si ho přečetl, načež zase roluju nahoru, abych se dostal k dalšímu.
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    NYX: ono by spouste z nas stacilo otocit poradi prispevku a nezobrazovat prectene. (ja vim, ze si to muzu napsat pres user script, ale to je dost krehky reseni...)
    NYX
    NYX --- ---
    TOMAS3333: jinak whitespace nejak resit chci, ale spis nez prvni znak se mi nelibi situace, kdy tam nekdo pastne kus odsazeneho kodu...pokud s tim neco budu delat, poresim asi dohromady.
    NYX
    NYX --- ---
    TOMAS3333: nestacilo...pokud cekas na nejaky obrazek treba deset vterin, clovek zacne uz asi scrollovat sam od sebe, takze teprve pak se pusti load() a v tu chvili cloveka posles nekam, kam uz tou dobou asi nechce. v obrazkovych galeriich by takove chovani bylo fakt na ...
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    NYX: nestacilo by pockat na to kym sa loadnu vsetky obrazky a az potom odscrollovat?

    
    $(window).load(function() {
        // scroll down
    });
    


    (btw, ta nova vychytavka s code je super, ale mohlo by to ignorovat whitespace na riadku kde je <code>. vid ten kod hore - $ je na druhom riadku ale v kode to je odsadene, pretoze to berie do uvahy new line z predosleho riadku, asi)
    NYX
    NYX --- ---
    TOMAS3333: na muj vkus uz by to muselo byt trochu moc magic.

    tj. po nacteni kazdeho obrazku to udelat korekci aby to neposkakovalo...a zaroven brat v potaz pokud uz uzivatel zacal sam scrollovat.

    ale jako kdyz to nekdo napise jako greasemonkey script a bude to skutecne funkcni, klidne to pak pouziju.
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    NYX: tak trochu javascript magic a ready event?
    NYX
    NYX --- ---
    NAVARA: Pokud nad nim budou obrazky s neznamou vyskou, bude po jejich nacteni pozice poskakovat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam