• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    Před časem jsem zkusil ZDE a ZDE navrhnout takovej menší redesign sledovaných a podobně na to reagoval, také s obrázkem, STARE_CASY.

    Je to mrtvola, nebo má něco podobného šanci? Důvody trvají :)

    Vzpomněl jsem si na to také kvůli novému nápadu. Líbila by se mi funkce řazení diskusí do, řekněme, "dočasné" kategorie někde na vrchu sledovaných, kam by diskuse (nejlépe pouze ty, které si pro tuto funkci označím, neboť mám celou řadu booknutých, ale příliš nesledovaných, takže by to zcela ztratilo pointu) automaticky skočila při nových příspěvcích. A šel by třeba i nastavit rozsah nových, při kterém by se tam objevila. Některá by třeba mohla do této kategorie skočit již při +1, jiná až třeba při +50 nebo i libovolné vyšší číslo. A líbila by se mi i možnost, kdyby takovéto nastavování podmínek fungovalo, aby se dal nastavit i horní limit (třeba plácnu +150) při kterém se zase diskuse zařadí zpět do své kategorie.

    Ja to dobrej nápad, nebo špatnej nápad, nebo jakej to je vlastně nápad? :))
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    STARE_CASY: paráda :) něco takového sem si plus minus představoval.
    TOMMY69
    TOMMY69 --- ---
    STARE_CASY: tohle by byla bomba!:) i uplne nejdelsi nazev diskuze mi zasahuje sotva do pulky.. vetsina ani ne do tretiny..
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    KOC256: ano, to jsi pochopil špatně. Ono to bylo míněno i jako reakce na
    HAWLIS, kde popisuje, jak by kategorie byla rozlámaná do více sloupců. To je hrozně nepraktické. Každá kategorie by měla být v jednom sloupci. Kolik těch kategorií bude pod sebou, je už jedno.

    Schválně koukni na ten seznam.cz, vlez tam do nastavení, přepni sloupce, zapni si víc kategorií a zkus to tahat mezi sloupci. Technicky to mají udělaný fakt pěkně (obsah neřeš).

    Zhruba nějak takhle by to třeba tady mohlo být:



    KOC256
    KOC256 --- ---
    STARE_CASY:
    pak jsem "(tj. jedna kategorie v jednom sloupci)." pochopil spatne no...

    Ja tam totiz chci mit i dve kategorie na sloupec.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    KOC256: No vždyť o tom píšu - že by si uživatel mohl stávající kategorie rozhodit do sloupců jak by chtěl.
    NYX
    NYX --- ---
    ADITU: To nepujde urcite
    ADITU
    ADITU --- ---
    KEJML: mně by se líbilo vyhledávání, kde se dají použít regexy...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    STARE_CASY: Kategorie uz existuji nyni. Nedelal bych dalsi naduroven nebo omezeni. Proste volba uzivatele kde co chce...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HAWLIS: Diskuze, ktere nemaji nove prispevky schovavam. Pokud tam chci prispet tak rozklikavam zahlavi skupiny nebo pouziji vyhledavac - ten je nejaky nakopnuty ale (pomaly).
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    uplne by stacilo urobit to moderne a podla sirky okna samo nastavit 1/2 stlpce
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    Ad sloupce:
    Co jsem koukal na sloupcové layouty, tak třeba titulní strana Seznamu je v tomto ohledu celkem zajímavě konfigurovatelná. Dá se tam volit počet sloupců (2 nebo 3), jednotlivé bloky se dají různě přetahovat mezi sloupci, vybírat, jaká témata mají být zobrazovaná apod. Něco takového by v seznamu sledovaných diskusí opravdu nebylo marné. Ve výchozím stavu klidně ponechat stávající jeden sloupec (s tím, že to přesunutí a zarovnání čísel v HAWLIS je fakt dobrej nápad), další sloupce by si mohl uživatel zapnout (omezit to na max 3? 4?) a uspořádat si to tam podle kategorií, které si vytvořil (tj. jedna kategorie v jednom sloupci).

    A kdyby se k tomu dalo nastavovat u každé kategorie zvlášť, jestli má být sbalená, zobrazovat jen s novými příspěvky, nebo trvale rozbalená, tak by to bylo úplně skvělé. ;)
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    NYX: to nevnímám jako velký problém. kdyby ty sloupce byly dělené tak, jak to má každý uživatel sám rozdělené do vlastních kategorií, tzn jestli si rozumíme: první jsou vlastní diskuse, takže v této kategorii dva sloupce (při lichém počtu auditek bude jeden řádek vpravo dole prázdná), pod tím druhý kategorie diskusí a opět stejný formát. plus abecedně nejprve shoda dolů v levém sloupci, v polovině seznamu dané kategorie zalomené a v pravém sloupci pokračování dle zas abecedy shora dolů.
    tím by se mělo zaručit, že ti diskuse nebudou po každém book/unbook diskuse pravidelně cestovat zleva doprava jak se jim zlíbí (což by platil v případě řazení abecedně v rytmu levá-pravá po jednom auditku). Bude se pohybovat max jedno auditko, jež se bude nacházet zcela vlevo dole, nebo zcela vpravo nahoře v dané kategorii. ostatní se posunou o řádek vejš, nebo níž, což by neměl být při hledání problém. notabene když si zas tak často uživatelé auditka (tuším) ne(un)bookují... čili by to neznamenalo nějaký pravidelný guláš.
    takže bych tam tolik kmitání očima jako velký problém neviděl.

    jj, jak píše GREATDRAKE, možnost nastavit si to podle libosti (1/2/x sloupců) mi v hlavě běžela taky, jen sem to nechtěl vytahnout v "prvoinstančním" nástřelu :) každopádně by to řešilo i uživatele jako KEJML, kterým by taková úprava, bez možnosti původního nastavení bez sloupců, jakkoliv znepříjemnila život na nyxu.

    a myšlenka řazení upomínek do kategorií se mi také líbí.

    KEJML
    KEJML --- ---
    HAWLIS: Více sloupců mě neláká, jsem zřejmě v minoritě tím, že nemívám browser na celou obrazovku a ještě mi podstanou část vertikálního prosotru zabírají taby na levé straně okna

    Ale ten redesign se mi líbí! Jen počet linků a obrázků mi ukazoval rovnou, číslo vždy místo ikonky. Vlastně jsem nikdy nepochopil, proč musím (na desktopu) pro zobrazení počtu odkazů a obrázkl někam najíždět myší, dříve to tak nebývalo...

    BIHARYS: Vyhledat se dá, hledej "e__L" ;) Ale vážně, některé kluby mají své tradiční názvy léta a ty bych neměnil, raději bych viděl nějaký lepší algoritmus na vyhledávání. Otázkou je, co je různě po knihovnách k dispozici, psát to ručně je na hodně dlouhý lokte...
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    NYX: Myslím, že idea by byla funkční, pokud by si uživatel mohl nejen nastavit 1/2/X sloupců, ale zejména přiřadit celé kategorie záložek do jednotlivých sloupců.
    NYX
    NYX --- ---
    HAWLIS: No spis dva sloupce = spoustakmitani ocima sem a tam. Obzvlast pokud hledas nejaky konkretni klub a nevis na ktere strane skonci.
    BIHARYS
    BIHARYS --- ---
    Ahoj. Měl bych připomínku na vyhledávání diskuze: např. auditko "Z a J i M a V e__L i N k Y!" by NASA se prostě nedá vyhledat. Když dodržuješ mezery mezi slovy, tak tě nyx upozornění na krátký řetězec, uvozovky nepomohou a když to napíšete bez mezer, klub to vůbec nenajde.
    Proč, když to teda nelze vyřešit jinak, administrátor při zakládání klubu nedbá nad nějakým search-friendly názvu klubu? Díky.
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    NYX: jak náročné to je, nemám zdání, ale líbilo by se mi něco jako:


    záměrně sem vyřadil "nové", aby to bylo kratší. a při najetí myší na počet odkazů a obrázků by se bud posunul cely nazev auditka, nebo by ty udaje počáteční písmena překryly po dobu setrvání kurzoru na tom čísle :)
    připadá mi to přehledné. taky by mohly obrazky a linky mít ty ikonky před počtem nových..

    a co do praktičnosti dvou sloupců - při dnešních rozlišeních a velikostech širokoúhlých monitorů věřím, že má pravou půlku obrazovky prázdnou prakticky každý uživatel PC. pak mi to přijde maximálně praktické vzhledem k využití prostoru a méně scrollování = asi i přehlednější bookmarks..
    NYX
    NYX --- ---
    NYX: Jinak co by bylo snadne je treba nechat cislo vpravo, ale nejak oznacit radek s novymi, treba barevnym prouzkem vlevo pred jmenem.

    Protoze jinak je problem jak to nadimenzovat kdyz nove ukazuji i pocet obrazku a odkazu.
    NYX
    NYX --- ---
    HAWLIS: Dat nove dopredu jde skinem, byt je to desivy opruz :-) Dva sloupce jsou zajimavy napad. Ale nevim, nakolik prakticky.
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    nevim jestli takovej nápad už nepadl dřív, ale poslední dobou hodně přemýšlím nad dvěma věcma:
    1) jak realny by bylo uvažovat o seřazení diskusí ve sledovaných do dvou sloupců vedle sebe? když mám přes 100 bookutých diskusí, tak je to hromada scrollování a přitom v pravá půlka obrazovky je prakticky celá prázdná. takže mě to vede k téhle úvaze - zužitkovat ten prázdný prostor a ušetři se trochu scrollování...
    2) co uvádět údaje o počtu nových postů v diskusi vlevo názvu namísto vpravo za názvem? všechna tahle čísla by byla ve stejném sloupci, což by mi přišlo přehlednější.

    co na to říkáte?
    PANDA_JE_MRTVA
    PANDA_JE_MRTVA --- ---
    BAAL: máš to zafiltrovaný na +, dej tam vše. takhle ti to bude zobrazovat jen kladně označené příspěvky.
    PANDA_JE_MRTVA
    PANDA_JE_MRTVA --- ---
    BAAL: nemáš ji jen vypnutou v hlavním menu?

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam