• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CLAVEN: nebude si muset mýt oči, ale ani neuvidí, kvůli čemu do tebe ostatní kérují - jestli kvůli počtu pixelů nebo barvě koženého oblečku hlavního hrdiny, přitom k tomu druhému by třeba mohl relevantně reagovat na někoho, kdo na tebe reaguje - ani ne nutně na tebe

    A pokud jsou lidi, co dávají do oboustranného po prvním mínusu (a že jich je), nedá se ani mluvit o dlouhodobých mínuskách bez přispívání -ale smysluplnost diskuze už je v tahu.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    NOP: mhm, a presne to je problém - faktická diskusia nie je od toho, aby si tam niekoho vychovával. Je mi jasné, že u niektorých rodičov už ide o deformáciu a nevyhnú sa mamičkovaniu dospelých ľudí okolo seba ani mimo domov, ale okrem toho, že je to nevhodné a tvoj problém, ešte v tomto konkrétnom prípade príjemca tvojho pohoršeného mínuska môže márne rozmýšľať, čím sa zase NOPa dotkol, prípadne či NOP nesúhlasí s obsahom a nedokáže sa oprostiť od formy.

    Tak či onak, v tom prípade je obojstranný ignore ideálnym riešením - NOP si nebude musieť vyplachovať oči mydlovou vodou a terč pohoršenia bude môcť v kľude diskutovať a získavať relevantný feedback týkajúci sa obsahu.
    NOP
    NOP --- ---
    CLAVEN: Já ti z 90 % dávám mínus za způsob, kterým se vyjadřuješ. Arogantně a ještě sprostě, ostatně tak jako teď. Toť vše.

    Pokud nemám čím bych do diskuse přispěl, aniž bych opakoval již řečené, tak dám palec a jdu dál.
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    AETHER: mě se jeho přínos ani nedotknul, za těch patnáct let se mi tu ani jednou nepřihodilo něco nepříjemnýho, co by oboustranný ignore vyřešil. Zato bordel v diskuzích jím způsobenej vidím pravidelně. Takže za mě negativa výrazně vyšší než pozitiva...
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    NOP: vidíš, ja trebárs vnímam palčeky dole od lurkerov, ktorí sami do diskusie niečím prispejú raz za rok, ako hlúposť. Som rád, že si to zmienil, lebo ty si jeden z tých ľudí, ktorí to radi robia.

    Napíšem príspevok do debaty a pribudne mi mínus od niekoho, kto k tomu nepovedal ani slovo. Tak neviem, nesúhlasí, zle sa vyspal, frajerka mu dlho nedala alebo čo to znamená? Keď ti tak strašne záleží na kvalite diskusie, nechceš sa do nej zapájať, miesto toho, aby si vyplakával o repostoch na pripomienkach užívateľov?
    AETHER
    AETHER --- ---
    SITH: jj, možná by stálo za to to nějak vyladit nebo limitovat, ale to je na Nyxe
    SITH
    SITH --- ---
    AETHER: oboustranný ignore bylo navrženo jako obrana, ale nepředpokládali jste, že jí někdo použije jako útok. Je pak skvělý přijít do diskuze kde vidíte že je +8new a z toho vidíte jen 1 příspěvek, protože ostatních 7 si píše někdo jiný s někým jiným :)
    SWT
    SWT --- ---
    Mohl by se udělat aspoň ten placeholder, příspěvek s autorem a místo textu "text skryt oboustranným ignore".
    AETHER
    AETHER --- ---
    Oboustranný ignore je nástroj, který neřeší nespokojenost na úrovni palců, ale sánodlouhých a emotivních flame wars. Od jeho zavedení se tyhle problémy výrazně zmírnily a je to nastavené tak, že by lidi neměli přicházet o celý kontext diskuze, ale jen o konkrétní reakce na konkrétní ID. Je samozřejmě možné, že to někdo nadužívá (a taky obchází), ale tak nějak mi přijde jeho přínos vyšší než negativa.
    NOP
    NOP --- ---
    CLAVEN: Ono to zmysel dává. Místo, abys použil jednostranný ignore na osobu, kterou nechceš číst, a sám si z vlastní vůle rozbil diskusi, jelikož pak neuvidíš její příspěvky, jen reakce na její příspěvky, tak si jí vložíš do oboustranné ignorace, čímž omezíš toho druhého, který s tebou třeba problém nemá.

    A v dnešní době, kdy se jakýkoliv repost trestá veřejným lynčem, je velmi jednoduché vložit příspěvek, který před tebou vložil ten, kdo si tě dal do oboustranné ignorace, čímž v důsledku kazíš diskusi ostatním (kteří se cítí dotčeni tím, že sis opovážil vložit něco, co už v diskusi je - ano, je to absurdní, ale i tací se tu najdou).

    Abych to dovedl ještě dál - například ty jsi jednou z osob, s jejímiž příspěvky často nesouhlasim a proto ti občas dávám palec dolů. Až tě moje palce omrzí, tak si mě dáš do oboustranné ignorace a budeš ode mě mít pokoj. Ty budeš v klidu, ale mě tím naprosto roztříštíš diskuse, ve kterých jsi velmi aktivní (ty o hrách například, jinde tě nevídám).

    Snad jsem to vysvětlil dostatečně. Každopádně diskuse na toto téma je asi zbytečná, jelikož těch, kterých se to týká, je minimum a ani Nyx nevypadá, že by s tím chtěl něco dělat.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    LUCIEN: what

    to úplne nedáva zmysel, že? keď jeden z účastníkov aj tak druhého ignoruje.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    CLAVEN: Napriklad tim, ze proste ztracis kontext v aktualni diskuzi, protoze nektere prispevky nevidis? Takze se nemuzes adekvatne zapojit, reagovat a tim - treba - diskuzi udelat zajimavejsi, hodnotnejsi?
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    PHAILO: Eh, čo? Jak ničíš diskusiu ostatným? Ty nereaguješ na ignorovaného (čo by si nereagoval ani pri normálnom ignore), on nereaguje na teba. Ako presne to ničí diskusiu ostatným, že na tvoje príspevky nemôže posmešne reagovať niekto, koho nevidíš??
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    Oboustranný ignore je prasárna. Když neuneseš kritiku, použij ignore, ale nenič diskusi ostatním. Navíc už se mi stalo, že si mě uživatel dal do oboustranného ignoru a pak mě začal pomlouvat a lživě obviňovat, což jsem já neviděl. To mi přišlo jako megaprasárna.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TOMAS3333:
    presne to jsem chtel napsat...

    Ja si ale obecne myslim ze to je pro slaboduche, kterym proste v jistou chvili prdnou nervy a mysli si ze proste toto je jedine reseni.
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    Obojstranný ignore aj tak nič nerieši keď si ľudia môžu vytvárať nové účty...
    NOP
    NOP --- ---
    TRISSIE: Ok, tento důvod beru. Moc nechápu, jak si někdo na nyxu zajistí osobního stalkera (vina bude asi i na jeho straně), ale ok.

    Já osobně aktivně přispívám asi tak do 3 auditek, ve zbytku se diskuse neúčastním, jen čtu. Z logiky věci se tedy vyjadřuji víceméně jen palci. A i když nikoho nestalkuji, tak si mě dali, co jsem vypozoroval, 2 lidi do oboustranné ignorace. Jednoho z nich vůbec neznám. Nikdy jsem mu nepsal a ani jsem nepsal o něm. U toho druhého to (asi) chápu, jelikož s jeho příspěvky z 90 % nesouhlasím. A když nesouhlasím, tak mínusuju. I přes to, že jsem na ně nikdy neútočil, nesledoval jsem je a jinak je neobtěžoval, skončil jsem v oboustranné ignoraci. A jelikož se oba docela aktivně účastní diskuse, tak je pro mě najednou nečitelná a v podstatě ta auditka mohu přestat sledovat, což bych nerad.

    A jelikož jsem platící uživatel, mám zato, že bych neměl mít, ehm, dokurvenou diskusi jen proto, že něčí ego neunese pár palců dolů.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZARREMGREGARROK: všechno jde zneužít, to bezpochyby... ale NOP se pídil po tom, zda ta featura má i nějaké jiné využití než vlastní egohoničství.
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    TRISSIE: Smysl to jakž takž dává, problém je v tom, že dost lidí používá oboustranný místo normálního ignore.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NOP: obrana před stalkingem. Jedna věc je ustát si vlastní názor v diskusi, druhá věc je, pokud má někdo osobní problém, který řeší tím, že sleduje druhého do všech auditek, kopíruje jeho příspěvky jinam, případně jich využívá mimo diskusi k osobním invektivám, ať už mířeným přímo dotyčnému, nebo ostatním.

    sama double ignore nepoužívám (i když pár kandidátů na to by bylo, jenže jsou zas v některých diskusích roztomilí, tak nechci přijít o tu srandu), ale občas to někdo fakt dožene ad absurdum a oboustranný ignore je jediná obrana.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    NOP: Taky povazuju doubleignore za nejhorsi ficuru tady, a tema rozbitejma diskusema obcas dost trpim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam