• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    COBRA_
    COBRA_ --- ---
    IDLE: Google je vyhledavac. Hledas v nem nakou konkretni vec/stranku. Schvalne zkus vyhledavat obrazky, na jeden kliknout, a pak klikni na Visit Page, co se stane.

    SWT: takze diskuse (fakt si tu nepovidam sam se sebou) je pro tebe otravna, dik za informaci, jeste neco mi chces rict? :-)
    SWT
    SWT --- ---
    COBRA_: Nestačilo by to napsat jednou, že to chceš nějak?
    Jsem si, já naiva, myslel, že se tu něco důležitýho řeší a on je tu jen kvikot "proč to nefunguje tak, jak si já myslím, že to je správně".
    IDLE
    IDLE --- ---
    COBRA_: Co třeba hledání v Googlu? Je to dost standardní?
    COBRA_
    COBRA_ --- ---
    AETHER: jak jsem rikal, nyx je spis prefeaturovanej tj. mas tu miliardu funkci ktery nikde jinde nenajdes, leda mozna na nakejch podobnejch forech ceskyho typu jako je Hofyland. Z tohole hlediska na me pusobi dost moderne. Ze takovej byl uz kdysi s tim zas tolik nesouvisi. Pokud chces videt web kde se to nehemzi "milionem vynucenych novinek", cili priklad "obskurniho zakouti internetu" jak jsem o nich mluvil nize, mrkni na mageo. Dychnou na tebe devadesatky ;-)

    IDLE: To je otazka na zaklade ceho se domivas ty veci o normalnim chovani na vetsine internetu. Jakou vetsinu internetu mas na mysli? Pokud ja vim, tak na "vetsine internetu" to funguje tak jak rikam ja. A to je i duvod, proc to tak funguje i na tech facebookach, na ktery ty nechodis. Mluvim o standardech, ktery jsou standardama od toho, aby se dodrzovaly a aby mel uzivatel nejakou predstavu o tom, co se stane kdyz udela to a to, at uz je na webu kdekoli.
    IDLE
    IDLE --- ---
    COBRA_: Jo a za IDLE se omlouvám, to jsem si blbě přečetla a uniklo mi, že mluvíš o dvou různých fórech, ne o jednom. (Nicméně argumentace počtem uživatelů... myslím, že srovnáváš nesrovnatelné.)
    IDLE
    IDLE --- ---
    COBRA_: Dobře, tak znovu. Aktuálně nyx nechává na uživateli, jestli odkaz otevřít ve stejném tabu nebo v jiném. To považuju za normální chování na většině internetu a jsem pro, aby to zůstalo zachováno. (Nejsem si jistá, jak to mají nastavené facebooky, tam nechodím, takže pokud jsem tě v tomhle směru pochopila špatně, omlouvám se.)

    Ty zřejmě prosazuješ otvírání natvrdo v novém tabu, s tím nesouhlasím.
    AETHER
    AETHER --- ---
    COBRA_: Mně to otvírání v novém tabu chybělo fakt hodně. Do doby než se staly standardem myši s prostředním tlačítkem. Od chvíle, kdy jsem objevila klávesovou zkratku, neřeším vůbec. Třeba to někdy zkus;)

    Jen takový hint: nyx se jaksi nesnaží kopírovat fb a podobné (ostatně jak tu padlo, je nyx poněkud staršího data). Zkus to vnímat jako alternativu, která je jiná. Většina lidí zjevně oceňuje, že se to tu nehemží milionem vnucených novinek, co nikdo nechce...
    COBRA_
    COBRA_ --- ---
    IDLE: Tleskam za observacni skill, ale pripada mi, ze se ti bud v IDLE trochu porouchal, nebo jde o nejakou decentni, salonni formu trollingu v pro me nemeritelnych hodnotach :-)
    IDLE
    IDLE --- ---
    COBRA_: Ty sis tu začal stěžovat, že se tu linky otvírají blbě, ne?
    COBRA_
    COBRA_ --- ---
    IDLE: he?
    IDLE
    IDLE --- ---
    COBRA_: Tobě se Nyx chová tak, jak očekáváš? V tom případě je všechno v pořádku, ne?
    COBRA_
    COBRA_ --- ---
    IDLE: ja do toho trosku fusuju takze je to trochu vic nez jen dojem. Ale hele - koukam tadyhle vpravo nahoru, to cislo, lehce po trinact set, to je pocet aktualne aktivnich uzivatelu, zejo? Odhlidnu od nakejch facebooku a podobnej legracek, to by bylo nefer, mrknu na aktivni uzivatele na foru kde funguje klikani tak jak ocekavam ja a ne treba ty. Nejakych tri ctvrte milionu se tam rika. Ja ti nevim, kde se ten muj dojem, co a jak prevazuje, kde von se jenom bere... ;-)
    IDLE
    IDLE --- ---
    COBRA_: Jestli máš dojem, že to převažuje, tak asi už chodíš jenom na ty gmaily a facebooky. Normální webové stránky do toho člověku většinou nekecají.
    COBRA_
    COBRA_ --- ---
    IDLE: ja ti to neberu, rikam jen ze vetsina lidi to ma zautomatizovany tak, jak je to vsude krome par obskurnich zakouti internetu a... na nyxu, kterej je jinak az prefeaturovanej, proto me to tu prekvapovalo. Ted koukam ze je to proste tak, ze tu jsou sami bojovnici za konzervativni pristup k user experience (ve skutecnosti si to nemyslim - nejspis ale jen takovi lidi lezou do tohodle audirka resp. maj potrebu se k tomu vyjadrovat).
    IDLE
    IDLE --- ---
    COBRA_: Já mám teda klikání prostředním natolik zautomatizovaný, že ani nepřemýšlím, kde jsem, prostě klikám podle toho, kde chci cíl mít. Pokud se to server rozhodne natvrdo dělat po svém, tak mě akorát rozhodí.
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    COBRA_
    COBRA_ --- ---
    HARDCABB: ano, jak rikas, "mas otevrenej neustale a chces aby se externi odkazy otevrely do novyho okna a neprepsaly ti ho". Diskusni forum je mozna "trochu jiny", ne ale tim zpusobem, ze by v nem tohle pravidlo neplatilo. Je to pro jeho uzivatele znamy prostredi, v kterym se proklikavas tam a jinam, to vse v jednom spolecnym ramci. Kdyz jsem nekde, kde to neznam, nebo tam jsem jen kvuli jedny strance, kdyz proste surfuju webem, rozlisuju situaci kdy chci jeste chvili zustat - od toho jsou v prohlizecich berlicky na vynuceny otvirani v novym tabu - a kdy uz me dana stranka a veskerej jeji obal uz nezajima. Na Facebooku nebo Gmailu nebo na foru nejsem kvuli nakymu jednomu stripku po jehoz zhlednuti milerad odpadluju kamsi do prdele na zcela jinym serveru - a pokud jo, jsem rozhodne nezajimavej marginalni element jehoz potreby nedava smysl uprednostnovat pred stalejma uzivatelema.
    Tech hledisek je vic - provozovateli zalezi na tom aby lidi zustali dokud opravdu cilene neodejdou i kvuli reklamam a podobne - ale ja se zasekavam na tematu uzivatelsky prijemnosti, protoze tohle je dnes proste davno zavedenej standard o kterym debatovat a zpochybnovat ho se rovna navrhu, abychom zavrhli css a vratili se k tabulkovejm layoutum. Teda pardon - krome nyxu, kde uzivatelska zakladna trva na tom, ze je to spatne a ze komu se neco nelibi, ma klikat jinak nebo si poridit plugin :-)
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    COBRA_: Point je takovej, ze Facebook a Gmail mas otevrenej neustale a chces aby se externi odkazy otevrely do novyho okna a neprepsaly ti ho. Diskuzni forum jako nyx je dle myho trochu jiny a casto nemas problem s tim, aby jsi v otevrenym okne presel na externi link.

    Zasadni rozdil je v tom ze po implementaci toho co chces ty (defaultni otvirani v novym okne) by neexistovala zadna cesta zpatky pro velky procento lidi, kteri si to tak neprejou. Zatimco ty tu moznost volby mas - muzes podrzet Ctrl, kliknout koleckem mysli, dat right click a Open in new tab nebo si nainstalovat plugin/nastavit prohlizec.
    IDLE
    IDLE --- ---
    Každopádně současný trend "my jsme se rozhodli, co je pro vás nejlepší, a nic jiného nepůjde" je zlo. Jen ať tu nyx nechá možnost volby.
    COBRA_
    COBRA_ --- ---
    JCK: a kun tu byl driv nez auto nebo letadlo, tvuj point je jakej?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam