• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VIKNová média > kyberkultura, umění interaktivních médií, digitální média, transhumanismus

    jlbjlt     NoD     ciant     Institut intermédií     multiplace.sk     Lemurie

    rozbalit záhlaví
    MARURA
    MARURA --- ---
    JMF: myslis jako jestli delame svoje veci pod creative commons license?
    JMF
    JMF --- ---
    ahoj. vyuzivate nekdo creative commons? pokud ano a mate zajem se objevit v databazi, ktera bude soucasti vzdelavaci vystavy FREE CULTURE v doxu od 18.3 do 19.5., napiste pro vic info na: jahoku@gmail.com.
    MARURA
    MARURA --- ---
    CIANT LAB MONDAYS

    March 1, 2010

    PEDRO REBELO, Director of Education at the School of Music and Sonic Arts at Queen’s University Belfast.

    ROBERT KING, artist-in-residence at SARC (Sonic Arts Research Centre) in Belfast

    Start: 6:30 PM (free entry, presentations held in English)

    Address: Kubelikova 27 in Prague 3 – Zizkov (near TV tower)
    Pedro Rebelo: Network performance: distance, notation and dramaturgy

    Pedro is a composer/digital artist working in electroacoustic music, digital media and installation. He has worked on the relationship between architecture and music in creating interactive performance and installation environments which include a series of commissioned pieces for soloists and live-electronics which take as a basis the interpretation of specific acoustic spaces. He is currently Director of Education at the School of Music and Sonic Arts at Queen’s University Belfast.

    On Monday evening Pedro will focus on challenges and opportunities posed by the design and production of network performance from the point of view of collaborative creative work. The presentation introduces performance works that have explored compositional and improvisational practice in a network context through the development of different modes of participation. These include communication strategies such as notation as well as open streaming platforms which invite participants to join distributed performance settings.

    http://www.sarc.qub.ac.uk
    Robert King: Social dynamics of networked spaces

    Rob King is a New Media artist, visualist, programmer and researcher based in Toronto, Ontario. He is currently the artist in residence at the Sonic Arts Research Centre at Queen's University in Belfast. His work explores the social dynamics of networked spaces, the potentials of mobile and ubiquitous computing, dynamic and generative processes and live electronic performance.

    Rob will give an overview of his work, and demonstrate one of his works named Tentacles - a unique application for the Apple iPhone/iPod touch turning your device into a mobile game controller enabling your participation in a multi-user, location-based game projected into public spaces.

    http://tentacles.ca

    http://vimeo.com/user421993/videos



    Support:

    Activities of CIANT have been co-funded by the City of Prague and the Municipality of Prague 3. This presentation has been funded with support from the European Commission,
within Culture Programme, CO-ME-DI-A project. This communication reflects the views only of the
author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may
be made of the information contained therein.





    CIANT | International Centre for Art and New Technologies

    http://ciant.cz
    FISHEYE_100
    FISHEYE_100 --- ---
    Diky. A framerate? Dobry?
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    FISHEYE_100: Evan's AVI Screen Capture. nezkousel jsem to na vyzobávání flash videa,... ale na googlearth to fungovalo dobre.
    HA2K
    HA2K --- ---
    FISHEYE_100: Quicktime - screen recording v kombinaci se Soundflowerbed. skoda ze QT neumi definovat area of interest. ale je to zadarmo takze si nesmime stezovat.)
    vysledny video si teda jeste doporucuji oriznout. na to je docela dobrej Compressor.

    na YT je nelepsi "kick" pred youtube... takze: www.kickyoutube.com/blblbla
    FISHEYE_100
    FISHEYE_100 --- ---
    Kdo mi poradi jak vyzobnout stream flashoveho videa do QT? Nemam ted na mysli Youtube, ale spis flv player, nebo megavideo? Na osX. Diky.
    HELEN
    HELEN --- ---
    DVA (CZ)
    18.2.2010 (20:00) v NoD

    http://nod.roxy.cz/?p=894

    Speciální improvizovaný koncert k novému animovanému filmu Cheesy Dessert vizuálního umělce Pavla Ryšky.

    vstup: 120,-

    [ DVA (CZ) / koncertconcert / 18.2.2010 / CR - Praha - NoD ]
    HELEN
    HELEN --- ---
    ROZHRANÍ
    17.2.2010 (19:00) v NoD

    http://nod.roxy.cz/?p=891

    Výstava se zaměřuje na tvorbu, která se z několika úhlů pohledu ocitá na křehkých rozhraních. Právě proto naznačuje nejrůznější cesty, přináší nové výrazové možnosti. Nic není předem přesně a jednoznačně určené.
    Dochází tedy k přesahům mezi výtvarným uměním, filmem, tancem, literaturou, poezií či přírodními vědami a filozofií. Prolínají se i různé výtvarné oblasti - kresba, malba, objekt, instalace, video, …, čímž mnohdy dochází k neobvyklým a překvapivým výsledkům. Zkušenosti s užitím rozmanitých výrazových prostředků obohacují vnímání našeho prostředí i společenských vztahů a také jejich uměleckou interpretaci.
    Tvorba některých zúčastněných autorů se ocitá na rozmezí dvou nebo více odlišných názorů, často na ni působí rozdílné nebo dokonce protichůdné inspirace. Někdy se vyvíjí ve dvou i více souběžných či následných liniích. Další umělci se pokoušejí dospět k dokonalému vyjádření za krajního soustředění na úzký okruh problémů. V tomto smyslu se dostávají k bodu, ve kterém dochází k rozhodnutí do značné míry určujícímu celý další vývoj.
    Osobnosti přizvané k projektu sice patří k rozdílným generacím, ale spojuje je schopnost ztvárnit své představy co nejúspornějšími prostředky a zároveň co nejpřesnějším a nejsdělnějším způsobem. To vlastně odpovídá minimalistickému nebo spíš postminimalistickému pohledu na svět.
    Jiří Machalický

    Zúčastnění umělci: Jiří Kovanda, Václav Stratil, Václav Krůček, Dominik Lang, Pavel Kopřiva, Vasil Artamonov a Alexej Klyuykov, Evžen Šimera, Jiří Thýn, Ondřej Ševčík

    Kurátor: Jiří Machalický

    [ Rozhraní / vystavagallery show / 17.2.2010 / CR - Praha - NoD ]
    FISHEYE_100
    FISHEYE_100 --- ---
    Verena Kuni
    (Haunted Media) Home made media archelogies, from A to D and back again

    čtvrtek/thursday 25.2. 2010, 14:00-18:00 FAMU, Smetanovo náb., CAS 4.patro
    pátek/friday 26.2. 2010 12:45-18:00, FAMU, Smetanovo náb., CAS 4.patro

    přednášejíci: Prof. Dr. Verena Kuni M. A., Goethe University of Frankfurt am Main

    Dvoudenní modul (přednáška a dílna) představí úvod do oblasti kreativního pojetí problematiky archivů a nezadržitelnému procesu rozpadu informačních nosičů. Bližší pohled na oblast Home media archeologies, odhaluje skutečnost, že co je uchováváno a získáno, nejsou jen živé vzpomínky z minulosti, umožňující pohled do individuálních a kolektivních mediálních dějin, ale nabité se také zajímavá možnost a perspektiva pro současnou a budoucí kulturu. Použití nestabilních mediálních nosičů, (v prvé řadě elektronické - analogová i digitální) znamená vždycky počítat s jejich mizením, stárnutím a ztrátou. Dokonce velké projekty, zaměřené na restaurování nejsou schopny uchránit data a jejich nosiče před rozpadem - nemluvě o formátech, médiích a nástrojích, která jsou zapomenuta a zcela vyřazena z provozu. Jak se postavit k potřebě cosi uchovat, nebo obnovit před okamžikem započetí rozpadu?

    Verena Kuni je profesorka na oddělení Vizuální kultury na Goetheově Universitě ve Frankfurtu nad Mohanem. Publikuje v mezinárodním odborném tisku a online mediích; od roku 1997 provozuje vlastní artový program na nezávislém rozhlasovém FM radio x. Od roku 1995 do roku 1999 byla kurátorkou festivalu Kasseler Dokumentarfilm & Videofest; od roku 1999 působí jako ředitelka konference Interfiction pro umění, média a síťové kultury. Její výzkum, pedagogická praxe, přednášky, projekty a publikace se zabývají studiem současného umění, médii, jejich dějinami a budoucností. Aktuální projekty jsou zaměřeny například na oblasti „subkultury D.I.Y. & prosumer“, „media imaginace – imaginace médií“; „technologie transformace“, „filosofické hračky“, transfery mezi médii & materiální kulturou a na „digitální rozpad“.
    OTAZKAKONCE
    OTAZKAKONCE --- ---
    bych rek ze jo... ha ha, docela sem se nad tim zasekl
    OTAKAR_KUBIN
    OTAKAR_KUBIN --- ---
    hm, trochu jsem se popletl, vetsina z vas jezdi na ars electronicu spis do linze, co.
    OTAKAR_KUBIN
    OTAKAR_KUBIN --- ---
    urcite z vas spousta jezdi do hradce na ars electronicu. kde tam bydlite, kdyz tam jedete? mozna bych se chystal na diagonale, tak rekognoskuju teren. dik
    ERROR
    ERROR --- ---
    Artwork selling itself on eBay
    http://www.wired.co.uk/news/archive/2010-01/22/artwork-selling-itself-on-ebay.aspx

    A Tool to Deceive and Slaughter, 2009, is a black, acrylic box that places itself for sale on eBay every seven days thanks to an internet connection, which, according to the artist's conditions of sale, must be live at all times. Disconnections are only allowed during transportation, says the creator.

    http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=190367275705#ht_2695wt_907
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    JINDRICH: ja, napriklad ;]
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    RED_KOMUSO: kdo jedete?
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    [ Přednáška HONF v NTK / vystoupenipresentation / 19.1.2010 / CR - Praha - NTK - NÁRODNÍ TECHNICKÁ KNIHOVNA ]



    HONF

    HOUSE OF NATURAL FIBER YOGYAKARTA

    19. ledna 2010 v 18:00 / January 19th, 2010, 6 pm


    Ballingův sál

    Přednáška indonézských digitálních experimentátorů, členů HONF - centra nových médií z kulturní metropole Jávy Yogyakarty .

    Lecture of indonesian digital experimentators, members of HONF - center of new media from Yogyakarta (Jawa).


    Vystoupí / Lecturers:

    Irene Agrivina

    Bagus Budiarto

    Budi Prakosa



    http://www.techlib.cz/cs/sluzby/programy-akci/prednasky/
    MARURA
    MARURA --- ---
    Media Facades Festival - Europe 2010
    http://www.mediafacades.eu/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam