• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CAJACajin hrbitovni pokojicek
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    CAJA: Aha, tak v tom případě se to povedlo :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    NATASHA: jojo tak je to mysleno. v tom textu ke kterymu to je malovano se pise mimo jine toto :
    "Moudří Talmudu tvrdí, že přerývaný, staccatový zvuk šofaru připomíná tři vzdechy nebo devět vzlyků. Když ho slyšíme, asi se neubráníme pomyšlení na pláč nemluvněte, což je nejprvotnější zvuk, který člověk po svém narození vydá. Po čem takové děťátko touží? Základní potřeba každé lidské bytosti je láska. A nejhlubší lidskou potřebou je bezpodmínečná láska."
    "Takový je i smysl našich kajícných modliteb. Znovu a znovu opakujeme samotná Boží jména, jež Mojžíšovi, stojícímu na skalním výstupku, zjevil Všemohoucí: „Hospodin, Hospodin, Bůh soucitný a milostivý, dlouho ovládající svůj hněv a velký milostí a pravdou!“ (2M 34,6) Naši Moudří vysvětlují, proč je na počátku verše Hospodin vyřčeno dvakrát – protože nás Hospodin miluje předtím, než zhřešíme, a miluje nás stále i poté, co zhřešíme. Hebrejský výraz pro soucit je rachum, který vznikl ze slova rechem, což znamená lůno. Hospodin nás miluje stejně jako matka dítě, které vzešlo z jejího lůna. Zvuk šofaru je lidským nářkem po lásce. Kajícné modlitby jsou Hospodinova soucitná odpověď na naši lítostnou žádost."
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    CAJA: Nemůžu si pomoct, ale já v tom vidím embryo :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    dnesni konspirace, valne shromazdeni prazske zid. obce

hlasovalo se o 106

opozicni frakce :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    dalsi ilu do vestniku Ros Chodes. k novemu roku. clanek o troubeni na sofar (roh) a jeho primeru k detskemu placi. pismenko G a hebrej B, jako genesis a beresit, pac na novy rok se cte posledni parasa(kapitola) a prvni parasa z tory, tedy genesis v hebrej beresit, kde se pise o stvoreni cloveka, takze to tak nejak vsechno hezky souvisi.

trochu experiment jeste :) docela by se mi to libilo, ale nevim jestli to zase neni jen muj zaujaty pohled do svych kosticek

CAJA
    CAJA --- ---
    nova vecicka, budu ted kazdy mesic malovat ilu do obecnich novin prazske zido.obce k povidkam r.Sidona.
    zatim titulek. jsou ro pribehy o Talismanovi. Talis ve hebrejstina, tak se jmenuje modlitebni plast, do ktereho se muzi hali pri modleni. vtip je v tom, ze to ma byt jako superman. kdyz to pujde dobre a Sidona to bude bavit psat, tak by z toho po sleze mohl byt i komiks :)

zatim jsem zvolila trochu konzervativnejso styl, ale mozna to budu delat uplne ve stylu supermana, se jeste uvidi podle toho jaky budou povidky.

tady je povidka
    CAJA
    CAJA --- ---
    dnesni tisk mikin a skvele tasky, oboustrane potisknuta ! :)
    kdo by neco chtel, mikinu, triko, tasku, necht se prihlasi.

JAMINA
    JAMINA --- ---
    CAJA: to by šlo!

a co na to lesa pán?

(teda jestli je ten pozemek vlastně vubec les.:))
    CAJA
    CAJA --- ---
    ja tento vikend budu mit deti a navic mam v nedeli praci, takze to nemuzu..
    tak co 28.zari ?
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    TWORBO: no většinou to organizujem tak aspoň 14 dní dopředu, se sesmolí pozvánka a pošle všem známým + neznámým na nyxu.

Ale možná bysme se tentokrát na veleorganizování mohli vys..t, prostě pozvat pár lidí a kdo zrovna bude mít čas tak pojede,)

ale teď můžu akorát v neděli...
    No počkáme ještě, co na to Caja:)

CAJA: co teda jinej termín? buď tuto neděli, nebo až na konci září/v říjnu?
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    les je a mohla by bejt i ta gps, ale ne toho 14, to jsem na speedstopu,ale co tento vikend?
    CAJA
    CAJA --- ---
    JAMINA: ok. dej vedet co nejdriv at to muzem naplanovat. honzuv pozemek ba, ze by ?
    jinak muezm zajet treba vlackem na dobris, a tam do brdskych lesu. treba :)
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    CAJA: kamarádka zrovna na ten víkend plánovala chatu, ale ještě to není jistý...tak snad s ebrzo rozmyslí:) Dám ti vědět. Kdyby to nešlo 14.9., tak vymyslíme jiný datum.
    A co místo?

Tworbo, co ten tvůj pozemek? Šlo by to?
    CAJA
    CAJA --- ---
    JAMINA: tak podme neco domluvit. nemusime prece jet daleko. ja muzu i pres tyden. nebo v nedeli 14 zari ?
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    CAJA: jj, už mě taky lidi "buzerujou", že by to chtělo zas nějakou landart sešn... ,)
    CAJA
    CAJA --- ---
    TWORBO: je krasny podzim chtelo, by to nejaky vyjezd ven do poradneho lesa na ladnart akci co :)
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    landart doma na hrbitove

vrana

a hrbitovni kohoutky, takova blbustka jen :)

CAJA
    CAJA --- ---
    na foceni nebylo moc casu, pac jsem musel lezet u more s detickama a svoji mati, takze jsem nacvakala tak nejak to co bylo v blizkosti naseho lezeni.

CAJA
    CAJA --- ---
    tak jsem se vcera vratila z chorvatska, takze par fotek

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam