• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CAJACajin hrbitovni pokojicek

rozbalit záhlaví
    CAJA
    CAJA --- ---
    JAMINA: netroufam asi ani domyslet :))

JAMINA: pruhy zeru :)
    k webu poslu vse co mam, sice jeste nemam nafoceny byt za svetla, ale navrh mam, a poslu ti dalsi fota a obrazky. at uz web muze frcet ! :)
    btw pristi tyden se kolegyne od mamy prijde podivat k ni do obyvaku, pry taky chce vymalovat :)
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    CAJA: šikovní trpajzlíci;)
    a koukám, pruhy jsou stále IN,) a asi jentak out nebudou, viď;)

p.s.prosím pošli mi další fotky z bytu tvý mámy, stačí jich pár, a fotku návrhu. Teda až budeš mít čas a náladu, samozřejmě:) Dávám pomalu dokupy ty webovky.
    CAJA
    CAJA --- ---
    jinak detem se akce vazne moc libila, joela hrozne bavilo tancit a poskakovat u malovani do rytmu technohudby, ktera halou buracela dost silne. a pak joel se svym plysovym medvidkem stal v prvni rade a pozoroval beatbox, pri cemz dost bavil ostatni obecenstvo svou roztomilosti spojenou s drsnou hudbou :))
    CAJA
    CAJA --- ---
    vcere jsme s detma byli na akci malovaci.
    tady ukazka vytvoru meho skritkovskeho dua :)

a takhle tvorili ostatni
    CAJA
    CAJA --- ---
    ABBE: zatim jsem ve fazi, ze se snazim aspon tu ruku nakreslit. naucit se proporce atd. pri tom samozrejme muzu zkouset i nejakou osobitou kresbu, ale ty proporce jsou zatim priorita. vypiplane atd, mno ja kreslim hodne hodne pomalu, stinuju zdlouhave, tak pri tom zkoumam kde co je, a pomalou kresbou dochazim k vysledku. nikdy jsem takhle nekreslila, takze cesta jeste dlouha :)

KERBOT: ruce ti ukazu, budes si moct i sahnout :))
    ABBE
    ABBE --- ---
    CAJA: Já bych se zase přimluvil za rozvoj formální stránky. Prostě mám rád osobitou kresbu, tohle je takové neurčité, holčičkovsky vypiplané, ale chtělo by to osobitý výraz imho. Jinak anatomicky - čert to vem, akademickým krysám s čerstvě nabitou habilitací, který se smějou kolegovi pro jeho moravskej přízvuk - na Moravě i na rektorátě je nablito, akademickýmu senátu je to líto, nicméně hele vole, stačí ti to? - těm tam podle mě bude vadit zápěstí, který je natažený, dlaň, která je krátká a vůbec fakt, že to vypadá jako gumová rukavice. Tu rukavici bych pořešil právě ráznější, osobitější kresbou a bylo by... Takhle to má vážně gumově hladký povrch.
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    CAJA: No dobre dobre, trochu provokuju. ;) Vim jak to ma vypadat a ze nehet nema byt videt (ac to porovnavam jen s vlastni rukou;), jen mi prijde, ze je posledni clanek ukazovacku spatne vystinovany, ze ztraci plasticnost. A mozna bych ho zdibicek zkratil (jestli maji byt vsechny briska prstu opreny o rovnou plochu) ;). Jestli je to jen dojem, az posoudi ostatni. Ad to zapesti, imho to stinovani nahore dela az moc vyraznou bouli - az se uvidime, tak mi ty ruce budes muset ukazat, jinak ti neuverim! :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    KERBOT:
    che, jste ted najednou nejak vsici dostali odvahu kritizovat, jsem na vas asi moc hodna :))

jojo v prstenicku je chyba. koukam na skicu, a vidim to, caru kloubu, jak jsem si ji namalovala na ruku, tak tam je, ale obrys je sptne. opravim :)
    a ukazovacek, zkutecne byl takhle natoceny. nevim nezda se mi, ze by to pusobilo 2d. zkus si polozit ruku na stehno a uvidis, ze se ti ukazovacek takhle zkrouti. ale mozna ze to je spatne nakreslene. kloub u zapesti mi prijde ok.
    a lidska ruka ? ne ! to je hnata, ktera se tu povalovala venku na zahrade, kdo vi, komu patrila :)
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    CAJA: Abych porad jen nechvalil ;), ac tomu prd rozumim, tak...(krome malicku) posledni clanek ukazovacku vypada natocen moc doleva, jako by mu bliz nehtu chybela perspektiva shora... rekl bych, ze je to nedostatecnym stinovanim kloubu mezi clanky, coz pusobi 2d a neni tak jasne, ze prst ma perspektivou smerovat dolu smerem od pozorovatele.
    Prstenicek ma az bizarne dlouhy clanek (ten bliz ke dlani;), v pomeru i o dost delsi nez prostrednicek. Palec je fajn. Kloub zapesti je nalevo az moc vybouleny/vystouply a neprirozene daleko od zapesti. To ma byt lidska ruka? ;-)
    CAJA
    CAJA --- ---
    ted na to koukam, u malicku neni dotahnuty ten posledni kloub, je to tam blbe videt, vypada to zkreslene
    CAJA
    CAJA --- ---
    dohanim resty v kresbe. studie ruky. uz mam i pulku hlavy rozpracovanou, tak se muzete tesit, hehe :)

ABBE
    ABBE --- ---
    CAJA: Není proč, já to tam nedával O:-)

... Ale taky jsem si to stáhnul...
    CAJA
    CAJA --- ---
    ABBE: vrrrrr, klanim se :)
    ABBE
    ABBE --- ---
    CAJA: V InDesignu můžeš mít cokoliv. Samozřejmě je tam pár kvalitních fontů dodaných už se softwarem - tzn. písmolijna Adobe, ale výběr je to značně omezený, takže je potřeba shánět.

Ehm, ehm, ehm, ehm:
    Shánět třeba tady: http://rapidshare.com/files/140756142/Open_Type_Fonts__OTF_.rar
    Ale jinak možno i legálně, ehm, ehm, ehm, mno... nic jsem neřek, jo?
    CAJA
    CAJA --- ---
    to all:

nepovazuju tu nikoho za prudice, bo neco podobneho. naopak, kdyz mi sem nikdo napise svuj nazor a rady, a konfrontaci, jsem hrozne rada. je to pro me prinos, a svedci o tom, ze je nekdo ochotny venovat nejaky cas, aby mi poradil. toho si velice cenim !
    takze thanks to all :))
    CAJA
    CAJA --- ---
    NATASHA: dekuji, i za id jaminu, vse je malovane :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    panove dekuji za nazory

je to presne tak, ze nevim kam ten pitomy text placnout. to pozadi jsem nechtela menit, kdyz uz to mam takhle udelane, tak jsem se snazila vymyslet jak do nej dat text.
    funkcnost to postrada, a to myslim jasne proto, ze vubec nevim jak takovy plakat postavit. ono to zadani bylo A4 prehnuta do obalky, tak aby kdyz se otevre to slo pouzit jako plakat. takze plakos na vyveseny by mel fungovat spise ten vnitrek. to co jsem posilala drive, s vice textem.
    a literaturu to opravdu moc neevokuje :)

ABBE: kvalitni pisma myslis napr ? neco co mam v indesignu ? kdyz nemam hledat na dafontu.

TWORBO: oho velika cest, ze se mistr vyjadril :) cim jsem si to zaslouzila ? :)) ale rikam ti, nebyt te prvni vety, tak si uz skoro myslim, ze me nemas rad :)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    CAJA: Osobité a půvabné - myslím, že kdekoliv se uplatňují ornamenty, jsi ve své kůži. Ten rostlinný motiv uprostřed, to je tam nalepené a nebo taky malované?
    ABBE
    ABBE --- ---
    TWORBO: Svatá pravda.
    CAJA: Snad by se z tohohle i dal vykřesat plakát, ale zatím to prostě vypadá jak otapeta nebo balicí papír. Vhodná typografie by tomu mohla pomoci, ale dost možná by v tom případě musela sama nést ten fór evokující literaturu, čtení, apod.
    V žádném případě by však typografie neměla splývat s pozadím, to je hloupost. Naopak by měla být ve vhodném kontrastu (barevná členitost versus nebarevná - čb - plošnost; zdobnost vs. jednoduchost). Typografie má zvláštní schopnost "nést". Některá písma vhodně použitá a správně vysazená "přebijí" i těžké optické "maso" a na elegantní vlně uvezou celý plakát / jiný design.
    Při hledání fontů však nepostupuj stylem dafont.com a tak podobně. 99% písem zdarma postrádá technickou kvalitu a výtvarnu úroveň. Důrazně doporučuji kvalitní písma renomovaných písmolijen.
    Jinak je to celkově bohužel dost překomplikované, ale přitom přísně rytmické. Taková přece literatura není. Je spíš jako muzika, či jiný kumšt - živá, dynamická, nestrojená a nestrojová.
    P. S. Oba tyhle použité fonty zahoď, děkuji.
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    jako pusobi to treba i docela prijemnym dojmem, ale ta funkcnost mi prijde - ta tomu chybi /font nefont/
    to rovny nebo naklopeny umisteni svedci o tve bezradnosti kam ten pitomej text "placnout"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam