KERBOT: blabolit muzez urcite tady, a ja navic budu jedine rada :) za prve protoze potrebuju o svych vytvorech mluvit, a za druhe protoze jak uz jsem psala, jsem traged, a kdyz mi sem nikdo dlouho nenapise, zacnu hned upadat to depresi, ze me nema nikdo rad, che :) je to tim, ze se cimdal vic upinam tady na svou diskuzi ( stejne tak jak ty treba prozivas promitani). mela bych mene sedet u pocitace a vice chodit do prirody.
co se tyce te konsultace, tak samozrejme se vsim souhlasim, a s tim, co pises, je to presne tak. uz jsem se uklidnila, proberu si tu kritiku a zacnu znova.
musim se soustredit na pojem ilustrace. co to vlastne je, jak ma funguovat a jak se skrze ni vyjadrovat a podavat informace. Kdyz si sednu k papiru, tak musim vzit do ruky tuzku s tim, ze ted chci namalovat ilustraci, kterou by cizi clovek pochopil, ze vyjadruje City. Ne moje ani jine, ale pojem city. Jediny teda co me hned na to napada je, ze city to neni nic univerzalniho, aby se to dalo nejak generalizovat a vyjadrit. Presto urcite existuje zpusob jak to namalovat.
Navic bych vzdycky do te ilustrace nejen chtela dostat vyjadreni toho pojmu, ale taky to zkloubit s tim, aby v tom byla vyjadrena i ta konkretni krasa, ktera se poji s tim pojmem. ehm, tedy nevim, jestli to je proveditelne, a jestli jsem si nevymyslela blbost :)
a ja si myslim, ze nakonec u kazdeho obrazku stejne budu chtit napsat aspon ten pojem. bez toho by to asi neslo. ale tu myslenku, no to si uz asi kazdej bude muset dofilosofovat sam :)
a tohleto, ze si sednu a namaluju konkretni vec, to mi teda nakazala i ta nase vedouci atelieru, takze asi na tom neco bude, a je to cesta, jak se dostat zase o kus dal.
a k tem obrazkum. tak vytvarne, kompozicne je to prej cajk a esteticke, spise opravdu byl problem c tom vyjadreni. takze nejsem uplne neschopna, to me uklidnuje :) a F fantazii vadilo pouziti konkretnich prvku jako stromy a parez. chce to neco abstraktnejsiho. D deti jsou dobry. H hrbitov opet prebiji stromy, evokuje to prirodu a ne hrbitov. I individualismum ok, ale je to prilis abstraktni, nepochopitelny. J jmeno taky, pekny, ale vyjadruje spise poezii, ci neco podobneho.