• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CAJACajin hrbitovni pokojicek
    CAJA
    CAJA --- ---
    NATASHA: oni nas nezenou. ja jsem skoro jedina, ktera je tam do toho vicemen zapalena. vetsinou se setkavam s takovym tim romantickym pohledem na vec, jako wow, ale naucit se to poradne, porozumet tomu, to moc ne. ikdyz typek co to tam vede je docela hodne machr pres klasickou fotku.

ha a temnou komoru doma, tak to si uzijte. sjem takhle praktikovala leta, v koupelne, zvetsovak na pracce, a po nocich, kdy deti spali jsem zalejzala do jineho sveta, temneho :-) tak ze preju hodne zdaru !
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    CAJA: To je pěkný, že vás ve škole ženou do toho řemesla sakumprásk. Můj muž teď vytáhl z dědy Flexaretu a zvětšovák a myslím si, že temná komora je doma na spadnutí :-)
    CAJA
    CAJA --- ---
    NATASHA: nevim jestli bych se vylozene necim inspirovala. vse vznika samovolna vzdy az na miste v atelieru. spise jde asi o takove pocitove fotky, hra se stinem. nema to zadnou myslenku nebo koncept. seznamuju se s tim formatem 6x7 a fotakem, do ktereho koukas ze shora, ostris pres lupu, a obraz je jeste zrcadlove prevraceny, takze je hrozne tezke fotit z ruky, bez stativu. musis se pohybovat zrcadlove prevracene, coz je dost narocne na koordinaci vubec ( divas se na obraz, chces ho posunout do leva, ale fotak musis pohnout doprava ) ale musim rict, ze jsem krasne nadsena z tech fotek, uplne jsem pozapomnela na nadheru klasiky. ale je to dobry, ted uz vidim ten digital taky trochu jinak. pochopila jsem ze je treba s nim fotit jinak, s jinym umyslem a jinym pohledem na veci. vzdy jsem se koukala jako skrze klasiku, protoze jsem na to byla zvykla.

vcera jsem byla fotit na Kladne. mam pujceny fotak ze skoly, format 6x6, takze ctvercovy. ale opet se ostri a kouka prevracene, takze to vcera bylo chvilkama dost narocne. stat ve vysce 60m nad jamou, na uzke polorozpadajici se zelezobetonovem pricne, a zamerovat zrcadlove, jsem docela mela nahnano s rovnovahou, parkrat jsem se fakt zpotila.. ale vzdy to dobre dopadlo, a krasne jsem si asi 5 hodin smejdila v arealu byvalych tovaren. jenom jsem se pak na sebe zlobila, ze jsem blba, pac jsem tam jela sama, a na sobe jsem mela 3 fotaky (digital, stredni format , a kinhofilm) dohromady vse asi za 30t, po opustenych mistech. no ale tak nastesti jsem nepotkala zadneho debila, ktery by mi to chtel vzit.
    pristi tyden budu v Plzni vyvolavat, tak doufam, ze z toho neco bude. na tom strednim formatu totiz neni expozimetr, tkaze jsem to musela merit jinym fotakem. a preci jen jeste v tom nejsem uplne zbehla.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    CAJA: Jako by ses inspirovala v klasice. Hádala bych, že jsou to taková 40., 50. léta dvacátého století. Zajímavé.

Líbí se mi, jak si hledáš cesty.
    JACQUELIN
    JACQUELIN --- ---
    CAJA: moc krásné fotky a modelka
    VERAGOC
    VERAGOC --- ---
    Moc krásné fotky, moc jsi mě potěšila, je to super a těším se až je uvidím na živo...:) Jsi šikulka...
    CAJA
    CAJA --- ---
    a doslo i na muj starej pentax, oprasila jsem , natocila film a sup sup, par okynek z vsedni Prahy

CAJA
    CAJA --- ---

CAJA
    CAJA --- ---
    taak dalsi kolo kinofilmu, stredni format, atelierove fotky. smejdskej scan, skoro skoda, kazi to fotku, ale jinak to sem nedostanu. musite si to dopredstavit, ze cerna je opravdu cerna a cary od scanu tam samozrejme nesjou :)

KERBOT
    KERBOT --- ---
    CAJA: ty tri posledni experimenty jsou zajimavy, ma to spravne tajemnou atmosferu. nejpovedenejsi mi prijde ta posledni se zaparkovanejma kolama, tak mi ten efekt prijde nejmin samoucelne rusivej. kdyby byla vycentrovanejsi, tak bych si ji nechal zaramovat .)
    CAJA
    CAJA --- ---
    samosebou, ze vse, negativy a fota vyvolavam sama
    CAJA
    CAJA --- ---
    dale ve fotoatelieru delam experimenty, zvetsuju fotky pres pauzak

CAJA
    CAJA --- ---

CAJA
    CAJA --- ---
    moje prvni fotky na klasiku stredni format, negativ 6x7. zatim zkousim, foceno v atelieru ve skole. je to blbe naskenovany, ale origo ma krasnou kresbu

CAJA
    CAJA --- ---
    KFF
    KFF --- ---
    Vernisaz byla fajn a fotky a misto se myslim k sobe moc hodi, tak si dej, Cajo, pozor, aby ti je po tom mesici vratili:)

KERBOT: Pokud bys mel zajem rozsirit znalosti teto problematiky, mohu zaslat podrobnou praci id Highlife, odbornici to na zenskou obrizku a jeji druhy.)
    CAJA
    CAJA --- ---
    dekuji vsem, co vcera prisli. moje matinka byla stastna

fotky budou viset cca tak mesic v kavarne.
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    na vernisaz uz se tesim!
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    CAJA: stastna to Noemi, ze nevi nic o zenske obrizce! :) uz dva roky se lecim z dokumentu, ktery jsem o tom videl.

z wiki:
    Na celém světě je obřezáno přibližně 100 milionů žen a podle zprávy WHO každý rok toto číslo narůstá o další 3 miliony. Z toho vyplývá, že denně je obřezáno 6000 dívek. Tento zákrok způsobí zmrzačení ženy, následnou absenci jakéhokoliv sexuálního prožitku a nemalé zdravotní problémy. Tyto zákroky se většinou provádějí bez anestezie a velmi primitivními nástroji jako jsou střepy, ostré lastury, atp. Dezinfekce probíhá většinou kravskou močí.Následkem takovéhoto zákroku může být vykrvácení, anebo toxický šok.Psychickou újmu si dívka nese po celý život. Zákrok se provádí u mladých dívek mezi 4-8 rokem. U většiny zákroků bývá přítomna matka dívky.
    CAJA
    CAJA --- ---
    takze dneska prijdte kdo budete chtit na vernisaz ! moc se tesim,

jeste teda nemam fotky vytiskle, ale verte, ze v 19h uz tam budou urcite viset :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam