• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CAJACajin hrbitovni pokojicek

rozbalit záhlaví
    CAJA
    CAJA --- ---
    KFF: nojo, uz tisknu dalsi sukne i puncochy
    KFF
    KFF --- ---
    CAJA: Pekne! Doufam, ze jste slavily uspech?
    CAJA
    CAJA --- ---
    zdokumentovan muj DIY tiskarsky valecek. pac je to vec draha, vzala jsem doma valecek na malovani zdi, takovej tej jakoze "houbickovej" a na to krasne napresovala tu prazdnou kapsli od sumaku. musela jsem akorat odriznout hrdlo, jiank uplne v pohode. a funguje super

CAJA
    CAJA --- ---
    a dalsi uhelne symposium

detail

CAJA
    CAJA --- ---
    pokracovani klauzury...preci jen jsem sla do urciteho zpusoby grafiky. matrice je z lepeneho trhaneho papiru. tisk kostkou, barva tiskarska cerna.
    lehka inspirace bahennich plisku z dolu

CAJA
    CAJA --- ---
    HCdvojka na code mode v inter:zone

CAJA
    CAJA --- ---
    JACQUELIN: diky, to jsem rada. jsem zvedava co na to skola. grafika to neni, ale mohla bych to uhrat na tisk z vysky, he :-)
    a ten uhel me ba. navic mi to fakt sedi k tomu memu tematu.
    JACQUELIN
    JACQUELIN --- ---
    CAJA: tak za mě tedy dobré, vlastně se mi to hodně líbí. Má to vtip, nápad, jednoduchost i efekt. Jsem na to zvědavá...I ty kompozice s kamenem jsou moc příjemné.
    CAJA
    CAJA --- ---
    a tady ten uhel. uhel mezi dva papiry, kostkou otiskavat, a pak kdyz jsem to fixativem strikala, jeste jsem to na nekterych mistech znovu kostkou prejela, jakoze za mokra

CAJA
    CAJA --- ---
    problem je taky to, ze ja chci nejak zachytit tu strukturu krajiny. a to porste moc nakresli nejde. ikdyz ochmanova po me chtela, abych se naucila kreslit beton..me to porad nejak nesedi.
    aby to bylo autenticke, tak nejak mi prijde, ze ten otisk musi jit rovnou z toho materialu.

no nic mene. tady otisk z kamene. kamen natreny cernou barvou, na to jsem polozila papir a kostkou jako by frotaz a tak udelala otisk.

JACQUELIN
    JACQUELIN --- ---
    CAJA: mám obdobný problém...nejvíc mi zatím seděl ten lept, co dělám teď na hlubotisku. Líbí se mi, že jsem schopná to nějak ovlivňovat, co se týče stupňů šedi a tak. Navíc jsem to leptala rovnou z hlavy na plech, takže tak trochu obejdu sama sebe a tu svojí povahu...ale problém nastává v tom, že nevím jestli můžu použít tisk z hloubky a pak zásadní, že na to jaksi nemám ten koncept stále. úúúúúúíííí
    Co se týká fotek, tak bys mohla zkusit nějaké grafické zjednodušení té fotky (asi něco o co ses pokoušela tím uhlem, tak počkám až se ukážeš). No víc to asi rozebereme zítra, to bude lepší, né? :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    JAMINA: my mame tenhle semestr za ukol udelat nejake grafiky, tisk z vysky.
    tema klauzur je : prave bohatstvi se skryva uvnitr ( ano , je to slogan plzenskeho pivovaru ). nacez ja prave si rozjela ten projekt s povrchovyma dolama. jakoze to tema beru spise sarkasticky, bo jak to nazvat.

problem je proste akorat ten, ze nas ucitel, co s nama dela v dilne, tak docela razantne odmitl, abych prevadela primo fotku , tak jak pises ty. rika,ze temer vzdycky, kdyz se nekdo snazi prenest fotku, jako kopii a udelat z ni graficky tisk, tak to dopadne spatne. a ze mam ten prenos fotky udelat "pres hlavu". zrejme tim mysli to, ze se mam inspirovat fotkama a pak udelat tisky, co na to nejak navazujou.

a to je prave to, co mi nejak pres tu hlavu nechce prolezt.

vcera jsem doma zkousela neco uhlem, jakoze jsou to vlastne uhelne doly, a nejaky tisk kamenu. tak nafotim a hodim sem

ja jsem rada za tve rady, treba s tim v dilne preargumentuju ucitele a nakonec nejak prosadim prece jen ty fotky
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    CAJA: nevím přesně, co řešíš, ale pokud jde o přenos fotky do ruční grafické techniky, tak můžeš použít lept. Je na to spešl finta, na přenos fotky na kovovou destičku. Tu můžeš zároveń poprášit speciálním práškem, co tam udělá zrno navíc. A dotvářet různý další efekty na tý desce - něco tam doleptat (za použití štětce či čmáráním jehlou atp.). No a z výsledný vyleptaný destičky pak dělat různý tisky, které lze ještě experimentálně dotvářet a měnit navíc i při tisku.

K tomu přenosu fotky na desku se používá světlocitlivá emulze, v grafický dílně ti snad poraděj. Ale třeba jsem uplně mimo a radím od cesty, nevím jakej úkol budeš řešit:) Klidně mě smaž, protože navíc se vyjadřuju neodborně a zapomněla jsem přesný názvy chemikálií co jsou k tomu třeba;)
    CAJA
    CAJA --- ---
    JACQUELIN: no ted jeste vymyslet ty grafiky..vubec nevim jak na to zatim. nemuzu proste najit zadny mezistupen mezi tema fotkama a graf.tiskem. jak se z fotky dostat na matrici. nic me nenapada.
    JACQUELIN
    JACQUELIN --- ---
    CAJA: pěkné pěkné, zase ti to tady obživlo, tak hurá! Na CodeMode jste se mi líbili ( hlavně pan hamounek :) tak jen tak dál...
    CAJA
    CAJA --- ---
    pekna depka co...
    CAJA
    CAJA --- ---

CAJA
    CAJA --- ---

CAJA
    CAJA --- ---

CAJA
    CAJA --- ---
    takze tedka mensi report z vyletu minuleho vikendu. jak uz jsem jednou psala chtela jsem prozkoumat povrchove doly v okoli Mostu, takze jsme se tam konecne vydali. Tentokrate ne sama, ale jeste s dvouma badygardama :)

Jeli jsme na ten udajne nejvetsi dul, u Jiretina. Z vyhlidky zamku Jezeri jsme nejdrive obhledli kralovstvi uhlobarona a pak postupne po vyrstevnicich pres bahenni a kamenne koryta dolu az na dno dolu. Dul je totalne mega obri, pracuje se tam nonstop, svatek, v noci, proste porad je slyset zvuk stroju a beziciho pasu, ktery dopravuje vyhrabanou zeminu ke zpracovani. Obcas jsem se zastihla, ze stojim a cumim do te obri diry, a ten zvuk me jako mantra blne, tak ze clovek zapomene na cas. Co me zcela uchvatilo byl ten zasah do krajiny. Fascinace toho, jak obri 20metrovy stroj se zakousava do krajiny a hrabe a hrabe..az vyhrabal krater vetsi nez mesto Most..
    Tak jsme se tam celej den kochali a na zpatecni ceste zazili jeste jedno krasne dobrudruzstiv, kdyz jsme uz za tmy jeli domu, silnici u ktere se najdenou zjevil tento obri stroj, cca 300 metru od nas. Tak jsme neodolali a sli se podivat az na okraj dolu, ke srazu, dostali jsme se az ke stroji. a to byl teda zazitek, docela scifi, koukat do obri cerne propasti, kde se na dne pohybuji a vrni obri osvetlene stroje, a kolem jen tma..
    Hezky jsme se pak navzajem vyhecovalo, ze nas obklicujou securitaci se psama, takze jsme to meli se vsim vsude vcetne trochu napeti :-)

fotila jsem na film a digital. zatim mam jen par upraveno z digitalu

CAJA
    CAJA --- ---
    takze na code mode velkej succes !!
    to malo co zbylo bude nadale k mani v kamennem obchode Inter:zone, Kubelikova 45.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam