• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CAJACajin hrbitovni pokojicek
    DESPICKOVI
    DESPICKOVI --- ---
    jsi hustá
    RAEL
    RAEL --- ---
    CAJA: Díky :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    RAEL: jo,ale bylo to davno,a pak se kniharstvi posunulo,ale zustava porad ve stejne ulici, takze si myslim, ze je to stale stejny pan knihar. takovy objemnejsi. naposledy jsem tam byla,kdyz jsem si vazala bakalarku a vysomrovala jsem archy platna velikosti pripravene uz rovnou na potazeni desek.
    melo by to byt toto: http://www.kodex.cz/
    RAEL
    RAEL --- ---
    CAJA: Tak ten by mě zajímal. knihařství v soukenické?
    CAJA
    CAJA --- ---
    RAEL: ajo vidis, to me nenapadlo. a chodis kam ? parkrat jsem byla v kniharstvi v soukenicke.
    poprve kdyz jsem tam byla, jsem tam nesla svuj skicak svazanej, priznavam dost prasacky svazany, aby mi serizli knizni blok. Pan knihar si me vzal dozadu do dilny, protoze prej me nechtel zprdnout pred lidmi,a tam mi pak dal peknou cocku :-)
    ale byl hodny, skicak seriznul, ikdyz pri tom brumlal, ze to mel preriznout vejpul, jak by to bez varovani udelal jeho dedecek, ktery ucil kniharstvi na Helichovce. Tak si aspon od te doby davam vetsi pozor a vazu knihy pecliveji :)
    RAEL
    RAEL --- ---
    CAJA: Mouchy se dají najít na všem :)

Jo stane se :) Já většinou chodím do knihařství pro odřezky a zbytky. Líp se tam dohodnem.
    CAJA
    CAJA --- ---
    RAEL: dekuju :-) ikdyz kdybys to videla zblizka zrovna ty, tak bys nasla par much :)

hedvabny papir jsem koupila normalka v papirnictvi. a nejvtipnejsi bylo, kdyz jsem shanela platno, protoze jsem potrebovala jen maly kousek na vyspraveni, a navic v barve, aby to bylo nejblize barve platna na knize. Zasla jsem do Dlouhe ulice, kde jsem chvily s pani vybirala z velkych roli, a nemohla se rozhodnout, nakonec jsem ji pozadala o dva kusy, ale jen 10 cm z kazde role :-) pani brumlala, ze ona neni zadna prodejkyne vzorku, a nakonec, kdyz jsem mela za dva kusy platna zaplatit 10,- jsem se vytasila s tisicovkou :))) coz zel pani prodavacka musela chvily rozdejchavat a pak mi na talirek opovrzlive hodila spousta drobnych a papirovek. otocila se na podpadku, odvratila zrak o 180 stupnu ode mne a na moje snazive zavtipkovani, ze "to jsem teda zakaznik, haha " a omluva a nashledanou samozrejme neodpovedela, hehe .)
    RAEL
    RAEL --- ---
    CAJA: Velmi pěkná práce :)

Ten "hedvábný papír" je z obchodu pro modeláře? Měla bych pár detailů na vylepšení, tak kdyžtak pošta :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    Nove povlečení, tentokráte jako od babičky :-)
    mix různých látek plus dotisknuté sítotiskem puntíčky. povlečení je na jednolůžko, ala má dvojče, takže prodáváme jako set dvou povlečení. Odhadovana cena zatím kolem 1500,- za obě dohromady+ polštáře
    autorky: umělecká dvojice Caja a Kacasavo

Joel tentokrate ilustracne s anginou, chuderka mala .)
    CAJA
    CAJA --- ---
    MANNY: thx :-) konecne neco z oboru, co jsem vystudovala.
    MANNY
    MANNY --- ---
    dobře ty!!
    CAJA
    CAJA --- ---
    Kdyby to nekoho zajimalo blize,klidne se ptejte. Prace to byla cca na 3 dny
    CAJA
    CAJA --- ---
    a hotova kniha. knižní blok se zavěsí do desek, na 24h do lisu, a pak už jen doufame, ze vydrží dalších sto let :-)

CAJA
    CAJA --- ---
    1. - oprava desek. Mela jsem zachovat, co se dalo. takze jsem z vnitrni strany ztrhla starou predsadku. hrany desek ošmirglovala.

2. - hrany desek jsem vyspravila hnědým knižním plátnem, desky spojila také plátnem
    3. - detaily :)

CAJA
    CAJA --- ---
    1. - hotovy knižní blok, přilepená předsádka a proužky plátna
    2. - ručně šitý kapitálek, ze dvou barevných bavlnek, přišívaný na gázu, která chrání knižní blok

CAJA
    CAJA --- ---
    rozlepila jsem pouze slozky, ktere bylo treba spravit, a zbytek knihy jsem nechala v puvodnim šití.
    1. - volné složky, které jsem opravila a které bylo třeba zpět přišít ke knižnímu bloku
    2. - k poslední složce z původního bloku, jsem uchytili nit a přišila proužky knižního plátna, na které jsem pak přišívala zbylé volné složky.
    3. - detail šití složky stránek

CAJA
    CAJA --- ---
    na opravu slozek a stranek jsem pouzila hedvabny papir, nabarveny cajem, aby mel stejnou barvu jako zasle stranky.
    1. - prouzky hedvabneho papiru
    2. - jednotlive vyspravene slozky stranek, prolozene papirem, a pak do lisu, aby se to srovnalo a zalisovalo
    3. - perfektne prilnuty hedvabny papir pres ohyb, tak ze je skoro nemozne videt prechod

CAJA
    CAJA --- ---
    zdokumentovala jsem postup prace pri oprave a prevazbe 110 let stare hebrejske bible.

pocatecni stav. nektere stranky roztrzene, desky rozbite. takze bylo treba stranky vyspravit a desky zachovat

CAJA
    CAJA --- ---
    Nove povlečení !
    koupeno bílé už hotové povlečení. já jsem nabarvila a potiskla, s kočkou a krysou :)

je to na prodej,
    CAJA
    CAJA --- ---
    ZARZAROSA: dik za tip :) uz mi to rikala Dina. problem je, ze kvuly eshopu ted a stale nabidce musim mit stale barvy, ktre beru ted z jednoho velkoobchodu. jinak cena 39,- je super, zato to nekoupim ani v tom velkoobchode..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam