• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CAJACajin hrbitovni pokojicek
    CAJA
    CAJA --- ---
    posilam prvni dva postrehy z Peru !
    CAJA
    CAJA --- ---
    Zdravim vsechny !

Tak jsem druhy den v Lime. Let trval dlouho, ale dalo se to prezit, jihoamericke aerolinky maj sice hnusne jidlo, ale jinak fajne.
    Hroznej rozdil letis v Londyne, SaoPaolo a nakonec Lima, kde pristavate tak trochu mezi odpadkama.
    Ludvik byl na letisti, takze shledani stastne a pak taxikem do centra Limy do hotelo Espana. Moc pekny hotel mimohodem, v baracku, z dob dobyvatelskych, takze takove skoro daloby se rict evropske :)
    Doprava v ulicich je silena. Autobusu, minibusy a taxiky se predhaneji, kdo koho predjedene. V podstate plati pravidlo, vidis kousek volne silnice pred sebou, at uz je to v jineho pruhu, kdekoliv, tak hned sup tam, pridat plyn, brzdit a musim rict ridici maji sve vozy zmerene na milimetry. Ale nejvic teda zavodej autobusy. Vischni tutaj, hlavne kdyz se predjizdeji, autobusy tutaj kdyz se riti k zastavec. Teda zastavce. to tady moc nefunguje. proste minibus zastavi a typek co prodava listky vyskoci jeste za jizdy a zacne nahanet postavajici lidi na chodniku. Hlavne ryhle nezdrzovat a jak se autobus rozjizdi naskakuej posledni cestujici. Nekdy autbus zastavi u krizovatky a stoji dokud je cervena, ale jakmile naskoci zelena, tak uz hned jedem a rychle dupnout na plyn. Dalo by se tomu rict rychla jizda :)
    Jinak na ulicich velice rusno. Hromady lidi, spousta veci, kramku, cistici bot, prodejsi se vsim moznym, spousta hluku, ruchu, aut. Anglicky nemumi nikdo a jsem rada, ze Ludvik umi spanelsky fakt dobre. Lide jsou vztricny, ale poprve v zivote zazivam na vlastni kuzi, ze mam jinou plet. A pritom me to vubec nedochazi. Nepripadam si jina. Ale pri tom cela ulice vi, ze po nich jdou dva belosi. Lide se vylozene nedivaji, protoze preci jen jsme v hlavnim meste, ale jsme jini. A to je teda pocit hodne zvlastni.
    Byli jsme na veceri v jedne restaurace, jmenovala se Havaji, a tam jsme si dali smazenou rybu. Tahaj to tady z more takze jsme to meli fakt cerstve a bylo to vyborne. Nevim jaka to byla ryba, protoze ten vyraz ve spanelstine nevi Ludvik co to je, ale chutnalo to skoro jako maso. Jeste to bylo udelane na zpusob steaku, takze mnamka.
    Dneska se chystame vyjet na kopecek, ktery se tyci na mestem, na kterem (samosrejme) je socha krista. Mel by tam byt dobry vyhled na mesto.

a ted me tady uz uhaneji, ze mam jit. Tak zatim papa mejte se vsihcni moc hezky. Budeme v Lime jeste dnes v sobotu, a mozna uz v nedeli odjedem na jih zeme.
    CAJA
    CAJA --- ---
    JAMINA: budu fotit na klasiku ! uz mam koupeny tri filmy, foma cb 200 :)
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    CAJA: uáá :) Tož...šťastnou cestu a něco nafoť ;)
    CAJA
    CAJA --- ---
    Ode dneska presne za tyden odletam do Peru ! :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    JAMINA: ja jsem patchwork nikdy nedelala, takze nevim jaka jsou uskali. ale ty jsi zkusena textilni umelkyne, takze kdyz rikas, ze je to v pohode, jsem v klidu a budu se tesit na deku :)
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    CAJA: myslím, že realizovatelné to je v pohodě. Většinou se sice na patchwork používají "rastry", ornamenty a abstrakce, ale to je proto, aby to bylo použitelné do jakékoliv kompozice a nehrozilo přišití motivu "vzhůru nohama", prostě aby ten tištěný vzor navazoval kdekoliv a z jakékoliv strany. Ale tím že je havran uprostřed se navazování vzoru řešit nemusí :) A pruhy jsou v pohodě.
    CAJA
    CAJA --- ---
    navrh pro OS Fokus, ktere rozjelo projekt siti patchworku s klienty. Byla jsem oslovena, abych namalovala jeden navrh. takze toto muj napad. Natiskla jsem sveho havrana na ruzne latky, a ty posilam ke zpracovani patchworkove deky. Jsem zvedava jak to dopadne, a doufam, ze jsem ten navrh neudelala nejak blbe, pro patchwork :) aby to bylo realizovatelne..

CAJA
    CAJA --- ---
    ahojte,
    delala jsem ted nejakou objednavku destniku, a zbyly mi tu par plastovych retro a jeden cerny skladaci, kterych se potrebuju zbavit :) Kdyby jste chteli, tisknu podle prani, motiv a barvy si vyberete.
    moje motivy asi znate, ale presto posilam inspiraci.
    plastovy destnik je za 240,-

tak dejte vedet :)

CAJA
    CAJA --- ---
    mimochodem logo pro dilny, ty ruce, jsem delala dohromady s pani Helgou Weiss Hoskovou, malirka a uctyhodna to pani.
    Absolvovala jsem u ni 4 navstevy, kdy jsme resili logo a povidali si, a smekam pred touto zenou. Duchem naprosto aktualni a se strizlivym nadhledem na svet. Ted ji vychazi v nekolika jazycich kniha, jeji denik z obdobi druhe svetove valky, ktery je prirovnavan k deniku Anne Franke.
    Pri kazde navsteve jsem se u ni zasekla minimalne na dve hodiny, proste skvela zenska :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    a nejake zpravy z terenu :

delala jsem kratce lektorku v socialni dilne pro prazskou zidovskou obec. Projekt byl zalozen na myslence chranene dilny, ne pro postizene, ale pro socialne slabsi jedince, to jest lide v invalidnim duchodu, dlouhodobe nezamestnane apod s tim, ze snaha byla, aby se lide neco noveho naucili, ziskali pracovni navyky a mohli se na zaklade praxe dostat na jakousi uroven uzitecnosti a seberealizace. Meli jsme tri dilny, a jedna z nich byla sitotisk, kterou jsem zakladala ja. Zacinalo se tesne pred svatkem Chanuka, ktery se odehraval v prosinci, kdy se zapaluje osmi ramenny svicen a oslavuje se jedna historicka udalost.
    Vymyslela jsem, ze pracovnici v me dilne udelaji kazdy svuj navrh svicnu, natisknem to linorytem na pranicka. Ja jsem to pak vyfotila, vytvorila sablonu a udelala jsem ze vsech svicnu pexeso. To jsme tiskli sitotiskem.
    Logo, tedy ruce, jsme tiskli taky sitotiskem, jako visacky nebo rovnou na pexeso.

Svatek chanuka je pro zidovske deti trochu jako vanoce, respektive deti dostavaji darky, aby jim nebylo lito, ze ostatni maji darky a oni ne. takze jsme take tiskli balici papir.

CAJA
    CAJA --- ---
    novorocni u babi v Brne

CAJA
    CAJA --- ---
    prace mych deti na tema komix:

prepis bublin:
    1 ted to tady poradne rozjedem
    2 zdravi vas Bender, nejvetsi kamarad deti ve vesmiru
    3 treste se vsechny vas sezeru
    4 hej tyrane, ty jsi tak hnusnej, ze vypadas jako muj zadek

druha stranka, sluce a cigaro:
    1 ja jsem si utrhl hlavu
    2 bacha ten ptak ti ji uklove
    3 a sakra
    4 nam to bude namka

nevim, kde sebrali ty bubliny. Ze ctyrlistku to teda urcite nevystrihli :)

JAMINA
    JAMINA --- ---
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    to asi mas:)
    CAJA
    CAJA --- ---
    jich bylo jen par..a navic asi mam nejake obdobi, ze to tu nechavam ladem..
    mozna neco vyhrabu
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    zustavam tunenej, ale fotky z brnenskyho podzemi nikde...
    CAJA
    CAJA --- ---
    Nach Brno !

v nedeli vyprava s fotakem po opustenych industrialech , stay tuned !
    CAJA
    CAJA --- ---
    POZOR HLASENI

tento tyden ve STREDU a CTVRTEK jsme se sitotiskem na Parukarce !

tak dorazte, prineste si triga a spodky. budem tam od poledne do vecera, do setmeni.

Budem radi kdyz prijdete i poklabosit :-)
    CAJA
    CAJA --- ---
    nove vysviceno pro kramek

DIY tisk letacku na starych papirech a plakatku, anybrz RECYKLUJEME :-)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam