Vznikla facebooková skupina, pro členy spolku XB1 FANS. Tuto stránku samozřejmě rádi zachováváme, byť jsme byli donuceni okolnostmi ukončit naší činnost nakladatelství a vydavatelství.
To, o co mi s Vladem, Františkou, Hankou, Martinem a dalšími pomocníky šlo vždycky primárně - tedy zachovat vydávání tištěného periodika, které se bude věnovat té nejkvalitnější současné SFFH a publicistice a vydávání knih - se již skoro podařilo realizovat a již brzy se vám pochlubíme prvním tištěným fanzinem Hlásná trouba - více na stránce časopisu XB-1 a na stránce spolku.
Rádi uvítáme kohokoliv, kdo četl Ikarii, XB-1 a Edici XB-1 mezi námi, ale nejsme již tlačeni faktem, že vydáváme předplacený časopis, musíme platit daně, vkládat vlastní nemalé finanční prostředky do celé taškařice a být závislí na hlouposti jiných - když už jsme byli ve stavu, že jsme dokázali vydávat toto jediné literární periodikum, bez koruny od státu (a nikdy jsme od něj nic nechtěli), tak nás zaříznul virus...tedy spíše to, co lidé kolem něj vyváděli. A samozřejmě moje vlastní hloupost, ale co už. Prostě jako za starých časů si vydáváme fanzin a knížky, primárně jenom pro nás. A je mi jedno, jestli jich bude 60, nebo 6000...nikdy jsme to nedělali pro peníze, nikdo z nás, od otců zakladatelů...až k nám.
Vzhledem k tomu, že jsme na živu a díky obrovskému množství práce zadarmo jsme zde a jdeme dál, přestože já sice už nemám z čeho platit další vycházení časopisu a jdu do práce po ukončení svých podnikatelských aktivit a i ostatní jsou daleko unavenější a na finance chudší - ALE STÁLO TO ZA TO. Pro mě je to malej zázrak...co si nekoupím, ani kdybych na zahradě navrtal ropu.
A děkuju všem, v současnosti asi 60 členům spolku, zvu je k nám na FB a příští týden budu vědět, kdy z tiskárny přijede Hlásná trouba - a v ní písmenka a obrázky. A tihle dostanou první číslo, včetně certifikátu - oni jsou ti, kteří mě doslova donutili to dotáhnout až do konce. Je jich asi 60, z původních cca 1500 předplatitelů Ikarie / XB-1 ... a asi 60 z cca 8.000 - 12.000 lidí, kteří si stáhli časopis XB-1 / první Hlásnou troubu zadarmo z webu časopisu.
A mně je obrovskou ctí, že jsem potkal tolik skvělých lidí při páchání XB-1 s Vladem&spol. a doufám, že ještě potkám nad Hlásnou troubou, sbírkami DAIDALOS a EDICE XB-1...a dalšími knihami.
Přeju krásný víkend a opatrujte se, díky, že nás čtete.
Saša Rusevský,
XB1 FANS
XB1 FANShttps://www.facebook.com/groups/1682575542373411