• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAHUDOBNÍČKY/ŽENY V HUDBE/hudba v ženách
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    LAMB: ty si strašne nestriedma :o)
    MR_TYLER
    MR_TYLER --- ---
    ...dufam ze ju ale nepredbehla nadranka
    MR_TYLER
    MR_TYLER --- ---
    IKA: tak vela?!?
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    IKA: a šak to je dobre, na druhú stranu... ;o)
    IKA
    IKA --- ---
    JESSIEATREIDES: neviem, asi nie.:)))
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    IKA: no úžasné, predpokladám, že my dve sme nedostali ani jeden, čo? ani taký maličký...
    IKA
    IKA --- ---
    ..prave som za dozvedela, ze v sutazi ZLATY SLAVIK ziskala nasa oblubena Zuzana Mojzisova 8 (slovom osem) hlasov.
    gratulujeme!
    :))
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    LAMB: hej, pekné žieňa...
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    _ELPH_: bol som tam tusim 2000 alebo 2001. samozrejme, som to myslel ironicky. niektore veci z toho sa mi pacili, niektore som, povedzme ze nepochopil... tot vsjo. ;)
    _ELPH_
    _ELPH_ --- ---
    RAVENIUZ: asi ty...aj ked vela veci je tam improvizovanych a tie sa nie vzdy podaria...ktory rok si tam bol ?
    IKA
    IKA --- ---
    LAMB: tak aka bola ta Homolova?
    IKA
    IKA --- ---
    RAVENIUZ: nechodim pravidelne. a bavila som sa dobre, tak co?:))
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    IKA: ty chodis na next ? ja som tam bol raz, a nevedel som ci na psychiatriu mam ist ja, alebo ti na podiu... ;)
    JIMMI15
    JIMMI15 --- ---
    kevin blechdom je nejvetsi punk-lesbo-kantry-tutifruti-pop. doporucuju.
    IKA
    IKA --- ---
    taakze dnes som zhliadla tieto damy:

SPUNK

Maja Ratkje - hlas, sampler, laptop, elektronika
    Hild Sofje Tafjord - lesný roh, live sampling
    Kristin Andersen - trúbka, flauty, píšťalky
    Lene Grenager - violončelo

a text kopirujem zo stranky festivalu next, svoje dojmy si musim trosku utriedit:)

Desiate výročie svojej existencie oslavuje nórska ženská štvorka práve koncom tohto roka. Kľúčové slová Spunk sú: vynaliezavá improvizácia, detská hravosť, kombinácia netradičných akustických nástrojov s elektronikou a ľudským hlasom. Maja Ratkje už pred dvomi na Nexte hrala sólo, teraz sa predstaví s troma dlhoročnými kamarátkami. Klasika, jazz, rock, punk, pop - ozveny týchto aj ďalších žánrov sa naraz ozývajú v ich iskrivých skladbách, ktoré doposiaľ vyšli na štyroch albumoch nazvaných podľa citátov z rozprávky Pipi, dlhá pančucha. Spunk už hrávali na najrôznejších miestach a v mestách, do Bratislavy privezú aj zbrusu novú nahrávku (opäť samozrejme pod značkou Rune grammofon, ktorej skvelú povesť vlani na Nexte potvrd ila skupina Supersilent).

Nezaujíma nás exhibícia, obvyklá v improvizovanej hudbe, kde sa hrajú dlhé sóla a ukazuje technická zdatnosť v ovládaní nástrojov. Hráčska úroveň je pre nás samozrejme dôležitá, ale my chceme ľudí zaujať príbehmi, ktoré zatiaľ nikto nemohol počuť, pretože ich práve vytvárame.

JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    ATOR: no a ilam je z 1/8 ženská kapela a šľape nám to tiež ;o)))))
    WENCA
    WENCA --- ---
    ATOR: Jj, Budoar jsou moc fajn. :]
    JANIS_VIVRE
    JANIS_VIVRE --- ---
    no dostala som do daru tento klub, i kde na zaklade nedorozumenia, ale urcite s tymto klubom suvisi, tak davam trosku do pozornosti....
    nech sa troxu rozhybe [ Guano Apes, Gaia Mesiah a jim podobne front-woman skupinky ]
    ATOR
    ATOR --- ---
    Image Hosted by ImageShack.us
    Znáte? Budoár je ze 3/5 zenská kapela a Insouši ze 2/7 a jek jim to šlape.
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    tak teda nina miranda no)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam