• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAHUDOBNÍČKY/ŽENY V HUDBE/hudba v ženách
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    JANIS_VIVRE: to je skoro vždy problém... Joplin mala neuveriteľne bohatý vnútorný život, partu skúseností, dobrých aj zlých... To postmoderná dvadsiatka, síce veľmi talentovaná, predsa však akosi "plochá" (sama niekoľkokrát priznala, že keby nebolo spievania, asi by sedela v kase supermarketu) nedá ani keby sa rozkrájala... Za 10 - 15 rokov možno...

Ale Stonovka inak super...
    JANIS_VIVRE
    JANIS_VIVRE --- ---
    MONICARDIO: mne sa vobec nepaci prevedenie cry baby... joss stone chce silou mocou napodobnit feeling janis joplin a to nejde...s janis sa neda superit... potom to vyzera takto...ze jej neverim ani slovo co zaspievala.....
    IKA
    IKA --- ---
    ok, ked pridem vecer domov, niekam to zavesim.:)
    DADKA
    DADKA --- ---
    IKA: No tiez by som si vypocula:)
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    IKA: áno...
    IKA
    IKA --- ---
    ozaj, chcel by niekto toto? ak ano, dajte vediet. :)

Ella Fitzgerald would have turned 80 years old this past April. In celebration, some of the finest vocalists from the worlds of jazz, R&B and pop music have come together for a celebration of the First Lady of Song. This diverse album includes performances by Dianne Reeves, Diana Krall, Chaka Khan, Natalie Cole, Gladys Knight, Etta James, Michael Bublé, Queen Latifah, Linda Ronstadt, k.d. Lang, and many others. Disc also includes rare duo performance of Fitzgerald herself in concert with Stevie Wonder!
    IKA
    IKA --- ---
    MR_STANIOL: kde?:D
    MR_STANIOL
    MR_STANIOL --- ---
    zpěvačky
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    WENCA: To jsou torrenty, co? Chtělo by se ti to pak nahodit třeba na leteckou poštu, nebo něco takovýho?
    WENCA
    WENCA --- ---
    FALLENANGEL: Hezky, za chvili budu mit stazeny A christmas celebration. Viz.:
    http://www.mininova.org/search/?search=celtic+woman
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    Neměl byste někdo cokoliv od projektu Celtic Woman?

http://www.youtube.com/watch?v=sfO6JpR5Ip8
    MYKO
    MYKO --- ---
    Vcera jsem na Vltave slysel uzasny Eva Quartet z Bulharska, nemel by je nekdo? Mimochodem 3.11. budou v Praze.
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    http://www.youtube.com/watch?v=JqQlfFuQFXo&mode=related&search=
    tahle verze je moooc!
    joni mitchell - both sides now
    nejak vystihuje poslednich par let myho zivota
    jedinym textem :)
    MR_TYLER
    MR_TYLER --- ---
    ...a tu sa daco deje((: mozem si aj ja skocit do dakoho (jessie, my to uz mame za sebou, skusim ta minut((: )
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    OFFIK: to já samozřejmě též, i proto jsem na ni už před nějakou dobou upozorňovala v auditku zpěv... ;o)
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    OFFIK: hadkovite sem to myslel ja.)
    OFFIK
    OFFIK --- ---
    JESSIEATREIDES: vsak ja sem to taky nemyslel hadkovite -jen sem chtel rict ze ten rozshah je u ni realnej -spis na ni odbivuju hudebnost jako takovou...,)
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    OFFIK: já se s tebou nehádám, jen říkám, že je to poněkud zavádějící označení...

Citace z toho linku, na který jsem prve odkazovala IKU:
    When Rachelle Ferrell first gained popularity, some people attributed her "six and change"-octave voice incorrectly to her being able to sing through the sixth octave (C6-C7) and some "change," or a few notes in the seventh octave, instead of her being able to sing off the top of a grand piano
    OFFIK
    OFFIK --- ---
    JESSIEATREIDES: netvrdim ze ten rozsah 6ti oktav je 100% a kdyz tak urcite s falzetem -ale podivej se na skladbu waiting -myslim ze je to 2. cast ze 3 -kde scatuje -sam uslysis -navic na wikipédii se ot tom taky zminuji
    http://en.wikipedia.org/wiki/Rachelle_Ferrell
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam