• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    máte někdo zkušenosti s kosmetikou Florentine? https://www.florentine-cosmetics.com/
    Dostala jsem nějaké tři produkty, jeden zkusila a během dvou hodin se osypala :D A to nejsem alergik a ani nebývám nějak přecitlivělá. Tak nevím, jestli to byla blbá náhoda a mám tomu dát další šanci / zkusit ty druhé dva produkty, nebo to radši poslat dál...
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    PARRHESIA:
    Dračí krev 50 ml - Puravia.cz
    https://www.puravia.cz/draci-krev-50-ml/
    Dračí krev - Sangre de Drago - Extrakt z pryskyřice 30 ml :: GOODIE
    https://www.goodie.cz/p/draci-krev-extrakt-z-pryskyrice-30-ml
    PARRHESIA
    PARRHESIA --- ---
    Ahoj všechny, přál bych si poradit kvalitní dračí krev, kde berete? Já kupoval 2 X, podruhé na doporučení z Energy, ale víceméně pokaždé zklamání. Diky předem za tip
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    MART1NKA: Dají se najít i krémy a další péče bez esenciálních olejů. Třeba Anela má i krémy pro hodně citlivou pleť, tenhle jsem nedávno pořizovala pro dvouletou slečnu s počínajícím atopickým ekzémem a používám ho taky: https://www.anela.cz/na-atopicky-ekzem/nezna-pani-ovesna-zklidnujici-slehane-maslo-bez-orechu-pro-citlivou-pokozku/

    Je v něm výtažek z měsíčku, ale na ten nebývají alergické reakce, narozdíl od levandule a citrusů. Celé složení je pro citlivou pleť. A podobná másla a krémy mají, pokud vím, třeba i Kvítok nebo Nobilis Tilia.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    HELLENKA: Ja mám teda allergy prone pleť s perorálnou dermatitídou a prírodná pleťová kosmetika mi to zhoršuje skoro všetka - esenciálne oleje, často výťažky z citrusov, levandule, ja neviem z čoho. Fakt by to tam nemuseli dávať a holt dávajú.
    Ako “penivé” veci typu šampon a sprcháč používam vždy prírodné, pretože sa vyhýbam sls, ale krémy na ksicht bohužiaľ.
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    Velice me "potesilo" zjisteni, ze lih na akne, co mi kozarka dlouhy leta predepisovala, obsahuje jako hlavni slozku resorcinol 🙈
    a me to slozeni nikdy nenapadlo resit, vnimala jsem to jako lek...
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    Dvě třetiny zakoupené kosmetiky na českém trhu obsahovaly alergeny a hormonální disruptory
    https://arnika.org/dve-tretiny-zakoupene-kosmetiky-na-ceskem-trhu-obsahovaly-alergeny-a-hormonalni-disruptory
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    JULIANNE: Liška mazaná je moc fajn. Byla jsem na jednom kurzu a pak jsem řešila něco individuálně. Holky jsou šikovné, umí poradit i co se hodí pro který typ pleti a mají toho hodně vyzkoušeného.
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    JULIANNE: A ještě bych si tam přidala oxid zinečnatý pro základní SPF (třeba 10 -20; při vlastní výrobě to ani při pečlivém vážení asi nezjistím moc přesně), a ostatně kryje také, byť bíle...
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Díky, na Badger jsem také slyšela chválu. Ještě uvažuji o dětském SPF 30 od Alteya Organics, složení také vypadá dobře.

    S_V_E_T_Y_L_K_O: Na Hauschku (stejně jako Mádaru nebo Eco by Sonya) jsem se právě všude dočetla skoro samou chválu.

    HELLENKA: Na to jsem se dívala, na druhou stranu přesný obsah alkoholu z toho nezjistím a recenze vypadají slušně i v případech sušší pleti. Určitě se pokusím sehnat vzorky. Ad oleje: ty mi nikdy nevadily a nemám sklony k akné nebo nadměrnému maštění pleti.

    Ještě uvažuji o tom, že zkusím ten kurz u Lišky Mazané a případně si vytvořím vlastní jednoduchý krém s trochou slídy vhodné barvy a množství na velmi lehké krytí/rozjasnění. I kdyby kosmetická slída nebyla v surovinách v ceně kurzu, určitě by šla dokoupit.
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    JULIANNE: Za mě - je potřeba sledovat složení. Pokud nechceš, aby to vysušovalo, tak hlídat obsah alkoholu. Pokud je ve složení na předních pozicích, tak tam to riziko je.
    Zrovna Hauschka ho má ve svých produktech často. A vidím ho i v tom MÁDARA TÓNOVACÍ FLUID, a to dokonce hned na druhém místě. Tak se obávám, že dlouhodobě to pro sušší pleť vhodné nebude.
    Ta MARTINA GEBHARDT zas často obsahuje různé těžší oleje, které mohou být komedogenní a pleť ucpávat. Pokud k tomu můžes mít sklon, tak s dlouhodobým použitím také opatrně. Pro pleť po 50 letech asi ok.

    Takže nejvíc doporučuji předem si produkty na sobě vyzkoušet - sehnat si vzorečky. A pak se rozhodovat.

    Já mám dlouhodobě nejlepší zkušenost s CC od Márady https://www.madaracosmetics.com/cz/shop/cc-krem-anti-pollution
    Dá se sehnat v akcích i za cenu kolem 450,- Ale asi ho už objednávat nebudu, protože obsahuje Titanium Dioxide (CI 77891), což je kontroverzní složka - údajně karcinogenní při inhalaci a Evropská komise už ji zakázala v potravinách.

    Přes léto zatím zůstanu u https://www.madaracosmetics.com/cz/shop/plant-stem-cell-age-defying-opalovaci-krem-na-oblicej-s-ochrannym-faktorem-30
    také je tónovaný a se SPF 30
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    JULIANNE: co se týká dekorativní kosmetiky, tak nejsem nejlepší rádce, sama se učím o sebe pečovat.
    Po porodech se mi na obličeji objevila kuperoza a změnila pleť. Musela jsem to začít řešit. Skvělou zkusenost mám se značkou Martina Gebhardt a Dr.Hauschka - od nej používám základní péči o pleť i masky na obličej a i ten čas 5 minut jsem si na to našla ( čím jsou děti starší jde to lépe) dostala jsem i tonujici krem od Dr. hauschka a skvěle se roztíra a pomáhá zakrývat lehce me kruhy pod očima. ( jednu dobu jsme měla opravdu černé fleky pod očima) KdBy na to byly peníze pořídila bych si jejich péči o oči tak je skvělá, měla jsem vzorečků a po týdnu užívání otoky i kruhy kolem očí zmizely. Myslím, ze u Dr. Hauschky nelze šlápnout vedle. Za sebe mohu říci, ze je to asi to nejlepší, co vůbec je na trhu. Navíc mají prodejnu v revoluční, na Praze 1, tam ti poradí co a jak udělat.
    Od Martiny mám péči o ruce (mám velmi suchou pokozku obecně a na rukou kuze praská i kůže kolem nehtu v zimě a díky péči od ní je to rozdíl, nepraská, nebolí a i kůže u nehtových lůžek lepší, vypadá krásně, netvrdne. Ostatní značky jen ošetřily kůži povrchově na chvíli, nesly vůbec do hloubky. To není úplně odpověď na to na co jsi se ptala, ale třeba to pomůže s výběrem značky :)) také jsem měla par vzorečků a krásně se na obličeji vpiji.

    Zkus trosku filtrovat, vím ze se to tu řešilo, ze chce někdo jen jednu věc na vše :)
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    JULIANNE: ještě mám dobrou zkusenost se značkou opalovacích krému BADGER https://www.wereco.store/p/opalovaci-krem-badger-clear-zinc-bez-vune-spf-30-87-ml největší SPF mají 30, vyšší zatím nevyrábí, dobre rozstírá a zanechává lehce bílý film.
    Hledám víc něco třeba olejovitého pro muže, který ma hodně chlupů po těle. Wooden spoon snese, ale stejne to pak dopadne tak ze si koupi někde nějaký olejový protože ho to tahá :))
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: K tomu se připíchnu, byť primárně hledám dětský SPF, mažeme se jím celá rodina. Uvažuji, zda znovu jít do Wooden Spoon, nebo se poohlédnout po něčem jiném (klasika - oxid zinečnatý, SPF alespoň 30, lépe 50, slušně roztíratelný; bílou barvu na těle přežijeme).

    Krom toho mám dva samostatné dotazy: Máte někdo zkušenost s workshopem výroby pečujících přípravků u Lišky Mazané? Výhledově o něm uvažuji.
    Péče o pleť – Liška Mazaná
    https://liskamazana.cz/pece-o-plet/

    Také uvažuji o pořízení nějaké pečující polo-dekorativní kosmetiky. Dekorativku jsem nikdy pravidelně nepoužívala, maximálně tak pudr a rtěnku (ještě z průmyslové kosmetiky, dnes už nepoužívám). Na péči jsem za posledních skoro šest let, co mám děti, občas (když jsem si vzpomněla a zrovna měla chvilku) používala jednodruhové oleje a dětské krémy (hlavně Weledu), nic víc. A mám pocit, že už by to víc chtělo, pleť je povadlejší a sušší, tváře zarudlé, kruhy pod očima, vrásky... Chci něco minimalistického - nemám čas ani zájem na sebe ráno patlat pleťovou vodu, sérum, bázi, make-up (a klasický make-up, byť přírodní, ani nechci). V ideálním případě chci jednu věc, která bude pečovat a současně mírně sjednotí pleť (bledý odstín), případně bude lehce tónovat/rozjasní. Nic, co by vyžadovalo víc než pár sekund na aplikaci prsty, žádné houbičky a štětce (mám malé děti, jsem ráda, když si při vypravování do školky a práce stihnu pořádně vyčistit zuby).

    Uvažuji o následujících přípravcích; máte s nimi někdo zkušenost, prosím?

    BiOOO.cz - Martina Gebhardt Rose růžový tónovací fluid 30 ml
    https://www.biooo.cz/rose_ruzovy_tonovaci_fluid_martina_gebhardt-p-12801.html

    BiOOO.cz - MÁDARA Tónovací fluid, Moon Flower 50 ml
    https://www.biooo.cz/tonovaci_fluid_moon_flower_madara-p-5340.html

    DR.HAUSCHKA Tónovací fluid
    https://www.greenwave.cz/dr-hauschka-tonovaci-fluid

    Popřípadě na kápnutí do běžného krému:
    BiOOO.cz - MÁDARA Cosmic drops rozjasňovač, Cosmic rose 2 13,5 ml
    https://www.biooo.cz/cosmic_drops_rozjasnovac_cosmic_rose_2_madara-p-15785.html

    Přidala bych sem třeba i BB krém od Nobilis Tilia, ale podle recenzí se zdá, že i světlá varianta je poměrně tmavá, a já mám poměrně bledou pleť.

    Případně na použití cca dvakrát týdně večer samoopalovací/sjednocující voda Eco by Sonya, s tím, že ráno bych si dávala jen běžný pečující krém bez ambic lehké dekorativky:
    Eco by Sonya samoopalovací pleťová voda Face Tan Water - Borůvkový kopeček
    https://www.boruvkovykopecek.cz/eco-by-sonya-samoopalovaci-pletova-voda/
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Ahoj řeším to možná s předstihem, ale co používáte za opalovací krémy a mléka po opalování pro dospělé? :) Používám jako děti především značku wooden spoon, ale jsou i jiné podobně vychytané ? Myslím teď jak složením tak se velmi dobre roztirají a nezanechavaji skvrny na oblečení a těle? :)
    NOZIMED
    NOZIMED --- ---
    prosim, kde v praze koupim hennu na telo?

    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    Tak jsem to jeste resila na FB a nejlip z toho vychazi asi tento https://www.biooo.cz/opalovaci_krem_na_oblicej_nizky_komedogenni_index_dry_oils_spf_50_wooden_spoon-p-28418.html

    BTW. docela se tam resi Titanium dioxide, ktery byva v techto prirodnich opalovacich, tak preposilam info :
    Nyní se již vícero let z výzkumů ví, že má při vdechnutí nanoforma této složky karcinogenní účinky, a že je titanová běloba od loňského roku již Evropskou komisí zakázána v potravinářském průmyslu. Tabu by měl být oxid titaničitý v dekorativní kosmetice, riziko vdechnutí zejména u pudrů a očních stínů je příliš velké.
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    diky vsem :)

    GRETKA: ten bohuzel to slozeni taky nema uplne pekny...

    LFE: jj, z tonovanych pouzivam Madaru SPF 30 a vyhovuje, ale rada bych i nejaky uplne bez kryti
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    HELLENKA: mam tenhle, neni bily, ale do ruzova. Klidne poslu svuj, na vyzkouseni. Ja jsem desna a neschopna se mazat, takze pouzit jen parkrat.
    Alteya opalovací pleťový krém SPF 30 50 ml :: WERECO
    https://www.wereco.store/p/alteya-opalovaci-pletovy-krem-spf-30-50-ml
    LFE
    LFE --- ---
    HELLENKA: Hehe, mam podobnou zkušenost se svým prvním a posledním SPF koupeném v biooo, o kterém mě prodavačka přesvědčila že dobrý a pak jsem s ním odjela na dovolenou do Peru a musela tam urychleně shánět něco jiného, kamarádka se semnou styděla vyjít na ulici :) Některé značky vyrábí ty krémy tónované do hněda, pokud by ti nevadilo mít na obličeji něco jako make-up. Mě ano a tímto jsem přírodní krémy na opalování pověsila na hřebík.


    GRETKA: To mě nemile překvapuje, protože bych štípání očí u přírodního krému zrovna nečekala. Pro mě nejvyšší priorita, takže ne, raději klobouk :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam