• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    GALE
    GALE --- ---
    QUORRA: Po čem výrazně voní? Po kokosech?
    KATKA119
    KATKA119 --- ---
    ahoj, jaký olej byste doporučily místo tělového mléka?
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    NIKKITA: jo, teď mám Alnaturu, mají taky masky. Jinak Alverde jsem používala taky, rozdíl asi nevidím
    HOLYJOLI
    HOLYJOLI --- ---
    KEMENTARI: "bezbarvá henna" v sobe neobsahuje hennu, ale cassi, která nebarví, takže se nemusíš bát, pokud bych zkoušela, tak čistě z toho důvodu, že se vždycky najde nějaké procento lidí, kterému konečky vysuší
    za sebe doporučuji pravidelné používání kondicionéru na půl smíchaného s dobře vymývatelným olejem (tedy ne třeba olivovým nebo slunečnicovým)
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    KEMENTARI: vubec bych se toho nebala, myslim, ze naopak to tvou prirozenou barvu jeste zvyrazni, predevsim co se lesku tyce, ale zkouska na konecky je jistota :-)
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    NIKKITA: dovnitr vlasu se toho moc nedostane, kdyz je mrtvy a nelze ho vyzivit. Vyzivne slozky se muzou dostat max. do korinku a vlasove pokozky, u vlasu samotneho lze jen uhladit a vylepsit jeho strukturu, takze pak vypada hladsi, timpadem i zdravejsi.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MARGARITKA: No říkám, že je to divný, myšleno ironicky :) O bezbarvé henně jsem přemýšlela, ale odrůstá mi zrzavý přeliv, a docela ráda bych, aby se to postupně přirozeně vymývalo, tu hennu si tam dám až to bude odrostlý nebo skoro vymytý. Sice pozoruju, že ty vlasy jsou teď hebčí, přeci jen, ale vím že těsně po umytí skoro nešly rozčesat a přišly mi ještě za mokra ještě oslabenější. Jinak nemám příliš suché vlasy, jen ty konečky, co jsem si kdysi barvila, to trochu poznamenalo, ale vlastní vlasy mam poměrně hustý, a co si je myju šamponem jen s jedním tenzidem, tak se i míň mastěj.

    WOCKOO: Není to spíš od Alverde? Nebo Alnatura dělá masky na vlasy? Mě právě napadlo spíš si pořídit masku a něco do ní přimíchat... Je fakt že ty vlasy jsou na omak vážně příjemnější, ale zajímalo by mě, kolik z toho, co jsem si na tu hlavu napatlala, se dostalo skutečně dovnitř toho vlasu :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KEMENTARI: nie nefarbi. mam svetlohnede vlasy a nic mi to neurobilo. neviem teda ako na blond. skus si to dat na konecky a pockat, co to urobi no. :)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    MARGARITKA: Ta bezbarvá hena opravdu vůbec nebarví? Ani nemění nádech nebo odlesky? Mám přírodní popelavou blond a strašně nerada bych si ji něčím obarvila...
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    NIKKITA: já to poslední dobou dělám tak, že vezmu vlasovou masku od Alnatury, do ní přidám různé oleje (olivový, ricinový, hroznový, arganový), nechám pod igelitem a čepicí aspoň 2 hodiny. Potom umeju jenom opatrně mýdlem a s tím většinou vydržím i druhý den bez dalšího umytí.
    Můj názor je, že ty olejové masky na vlasech nejsou nějak moc vidět, když se smejou, ale účinky určitě mají. Já třeba mám polodlouhé hodně jemné, ale zase docela zdravé vlasy. Tím jak jsou jemné, tak plihnou, s tím moc nenadělám. Ale třeba když jsem si o víkendu dávala olejovou masku a potom v týdnu byla u kadeřnice, tak ta mi ty vlasy chválila a říkala, že jí připadají takové "tvárnější" a vyživenější než jindy... takže nějaký efekt tam asi bude
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    NIKKITA: to se dalo docela cekat, ze olej nevymejes horkou vodou ne? :) (obrazne receno). Ja to resim tak, ze si jendou za uhersky rok dam na dopoledne bezbarvou hennu (po te mam vlasy nekolik dni jako z reklamy) a jinak po kazdem, nekdy kazdem druhem myti pouzivam kondicioner a obcas ho prostridam s merunkovou maskou od Alverde (necham taky jen 2 - 3 min.) a bohate to staci, nepozoruju zadne negativni zmeny (ani v lete od more, ani po zime, vzdycky mne bavi titulky casopisu, ktere nam hlasaji, jak mame vsechno po sezone znicene a namozene a s jejich kouzelnym receptem budeme zase krasne a zdrave:) a necitim potrebu si davat pravidelne masku na kde co... ale mne se vlasy masti celkem rychle, u suchych ci kudrnatych to bude uplne neco jineho...
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Holky jaká je podle vás nejlepší maska na vlasy? Ideálně na dlouhý vlasy a suchý konečky... Já si teď o víkendu udělala extra olejovou masku (mix několika olejů, kokosák, jogurt, měsíčkovej odvar - tak nějak co mi přišlo pod ruku v lednici a zdálo se mi to zdravý), nechala jsem to na hlavě tak dvě hodiny, no a pak jsem si musela ty vlasy umejt tak třikrát aby nebyly mastný (divný, že jo :)) Vlasy mám sice přeci jen o něco lesklejší, ale připadá mi kontraproduktivní si něčim napatlat vlasy a pak si je zas mydlit ostošest aby vypadaly víceméně skoro stejně jak předtím. Napadlo mě i zkusit tu novou masku od Alverde s avokádem (přeci jen avokádo neni v zimě nejlevnější a taky chvíli dozrává, navíc praktické balení že), abych to nemusela potom tolik vymejvat, ale zas se mi nechce si kupovat další kosmetiku, když si jí přeci jen můžu vyrobit. Jak to děláte vy? Dík.
    OXIS
    OXIS --- ---
    Nevíte, jestli to seženu v nějakém kamenném obchodu v Praze? http://www.medicatus.cz/lecebna-kosmetika/ozonid-o-three-2
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    TAMARIX: Áha, díky, u těch tamponků to bude nejspíš to samý :)
    GREENFAIRY
    GREENFAIRY --- ---
    jsem nadšená z peelingový masky s mátou od Lavery.. asi by nebylo složitý vyrobit si jí doma, ale ta vůně! :)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    NIKKITA: Jestli myslíš Ebelin nature, tak mám doma akorát pytlík vaty a na tom píšou "Die ebelin Bio-Watte ist chlorfrei gebleicht und frei von Duftstoffen.", takže bez chloru a parfémace. Tampónky to budou mít jistě stejný, ale radši na to ještě mrkni v krámu. ;-)
    BIOAMALKA
    BIOAMALKA --- ---
    QUORRA: čistící krém od Dr.Hauschka je vynikající, ale musí se používat opravdu 2-krát denně a pory a tečky jsou do 2 týdnů pryč
    HOLYJOLI
    HOLYJOLI --- ---
    QUORRA: na černé tečky mi pomáhá peeling, třeba ten meruňkový od alverde (pokud se máme držet v rámci přírodní kosmetiky), nic nezkazíš ani napařováním s bylinkami nebo éterickými oleji
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Holky všem vážně vřele doporučuju Cold cream od Weledy, když už ne na tuhle, tak na příští zimu, naprosto zázračně mi vyžehlil ksicht tak, že nepotřebuju nic jinýho, jen večer smýt houbou, ráno napatlat a tadá. Udělá obličej jako dětskou prdelku a lišej ani nic podobnýho mě nepotkalo. Vždycky jsem měla celou zimu děsně popraskanej nos, letos ani stopy. Jedna s hvězdičkou.
    A zelený Hautcreme (Skinfood) taktéž od nich je taky skvělý - na ruce, nohy, prostě všecko.
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    LIMONADA: používám Intimu od Karla Hádka - bylinný hydrofilní olej, ta je skvělá a pro chlapy mají Intimuse, muž je naprosto spokojen.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam