• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JAMINAASIAN ART GALLERY
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    Meiji-jingu shrine, Tokyo.
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    tož duben se přidubil, tak nějaké ty ornamenty sem...neska jsem byla konečně na výstavě japan plakátů, tak začnu japonskou náladou:)

http://www.japanese-clip-art.com/kamon.html
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    JAKOUBEK:KASUMI: neni zač, rado se stalo.-) tzv jů ár welkámm:-D
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    JAMINA: No to je presne ono. Cekal jsem, ze by se v japonsku mohlo delat vic ornamentu na telo. ale asi to ma co do cineni s urcitou revoltou v dane skupine spolecnosti, ktera se nechava tetovat. chtej se asi odlisovat, jako vsude jinde ve svete, a tak se inspiruji prespolnimi motivy, jako evropsti tateri rybickami a samuraji. :) ale toho ornamentu by mohlo byt vic :/
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    JAMINA: dekuju moc! aspon je od ceho se odpichnout. :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    nemate nekdo pict obyc kaligrafie se sakurami nebo necim podobnym plis?
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    KEMENTARI: kde by se daly sehnat mně ted nenapadá:-(
    možná nějaký reprodukce prodávají ve větších galeriích či ku příležitosti výstavy na to téma. Anebo v nějakým asijským obchodě či čajovně, ale konkrétně ted nevím:-/
    JInak kámoška to vyřešila tak, že si našla nějaký pěkný tisky v dobrým rozlišení na netu, a vytiskla na tiskárně, a pěkně zarámovala..vypadalo to docela dobře:)
    KILP
    KILP --- ---
    KILP
    KILP --- ---
    KILP
    KILP --- ---
    Jakoubek: to bys musel hloubs do historie, figuralni veci nejsou uplne to nejstarsi (napr. kniry zen Ainu) vic infa v poste
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    JAKOUBEK: tak jsi mne inspiroval k průzkumné cestě, docela mne překvapilo, že převažujou americky vypadající tetování a lebky atd, no ale asi už to patří k vlně nadšení Japonců pro vše Americké a Evropské...
    ale pár ornamentálních kousků jsem našla:

http://w-gate.jp/topmovie.html

JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    drazi (sou)milci asijskeho umeni. nenarazil nektery z vas nekdy, i cirou nahodou, na japonske tetovani, ktere pracuje pouze s ornamentem? nikoliv tedy s figuralnimi motivy? zrovna delam na diplomce a zjistil jsem, ze japonsko, asi jako jedine, nepouziva pri tetovani ornamentalni vzory, coz me docela prekvapilo, protoze v ostatnich oblastech uziteho umeni (textilni tvorba, obalove materily, keramika, nabytek apod.) je ornament vyuzivan opravdu velmi hojne. Za pripadne nazory, postrehy a tipy velmi dekuji.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    Něco takového bych fakt chtěla domů. Nevíte, že by se tyhle tisky daly někde sehnat, třeba jako plakáty?
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    Chen Yuqiang - born 1938

"Lovers Reflection", "Quiet Pond"
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    Hao Boyi - born 1938
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    o čínských tiscích: http://www.artelino.com/articles/chinese_prints.asp

Liu Chunhai

JAMINA