• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JAMINAASIAN ART GALLERY
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    tak jsem tam byla..(plakaty)
    je to docela kratka expozice.. ale moc se mi libil kazufumi nagai tusim.. proste navrat ke klasice, nemuzu si pomoct :) skoda, ze nemeli nejake cenove prijatelene reprodukce..

uz mam doma nejaky kaligrafie, nedavno jsem koupila dva obrazky vietnamu trosku v japonskem stylu...tak by se mi to hodilo..mam volnyho mista dost :)

do langhanse pujdu asi az v prubehu kvetna

KAIRRA: byla jsem trochu zpruzena.. nekdo se na me vybodl, kdo tam mel jit se mnou..tak jsem na to nemela naladu.. no .. tak uz se stalo..
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    KASUMI: na to se chystam v nedeli :)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    na japonskem plakatu doporucuju shlednout nahore rozhovory s designery a hlavne pockat na toho posledniho :))
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    KASUMI: dík za tip, přidám na nástěnku,)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    a jeste se chystam na tohle
    Air Asia, 4.4. - 1.7. 2007
    http://www.langhansgalerie.cz/cz/exhibitions.php?tn=current&exid=98
    Přelet nad jihovýchodní Asií ve společnosti šestnácti fotografů je pohledem do historie portrétní a dokumentární fotografie a zrcadlem současného života v žánrech od výtvarného minimalismu po ironizování bollywoodské pop kultury.
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    KASUMI: jj, to je pěkná výstava, doporučuju,)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    na tohle se chystam v sobotu
    # Výstava
    JAPONSKÝ PLAKÁT DNES
    15. březen—6. květen 2007
    Výstavní sál UPM;
    TUVDEN_NIMA
    TUVDEN_NIMA --- ---
    JAMINA: jsem tu na rok na studium, ale za chvíli už jedu domu...
    podívám se po něčem v elektronický podobě.)
    JORERU
    JORERU --- ---
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    TUVDEN_NIMA: juu ,Ty se máš !!
    a co v Mongolsku děláš? stáž, práce nebo jen cestovatlesky/návštěva?
    pokud máš nějký fotky /nejen ornamentů, čehokoli kulturního i nekulturního a krajinového,-)/ , ráda zkouknu!
    TUVDEN_NIMA
    TUVDEN_NIMA --- ---
    JAMINA:to já jen že zrovna v Mongolsku jsem a tyhle symboly tu vidim na každym kroku. tak jsem měla radost.. :)
    vůbec jsem tu ornamentama často unesená a nedávno jsem si o nich (o těch mongolských) koupila i knížku.
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    TUVDEN_NIMA: TUVDEN_NIMA: jj, máš pravdu. Ostatně, to na těch stránkách i píšou, ale nechtělo se mi to označovat že to je pouze záležitost jedné země , když se ty ornamenty užívají i v zemích bývalého Ruska /Altaj, Tuva.../, prostě Vnitřní Asie...
    no ono celkově kolikrát lokalizovat nějaký kulturní znaky jen na konkrétní zemi dle formálních hranic se přesně nedá...
    Ale zrovna na těch stránkách - samý krásný věci tam jsou...někdy je mi líto, že se u nás takový věci moc "nenosí" ani nepoužívají v interiérech, docela bych uvítala barevnější svět plný krásných ornamentů...:)
    TUVDEN_NIMA
    TUVDEN_NIMA --- ---
    JAMINA: a tyhle jsou hodně používaný v mongolsku :)
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    Ornamenty na orientálních kobercích a jejich symbolika:
    http://etc.usf.edu/clipart/galleries/Arts/oriental_rugs.htm
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    Turkmenistan

Konye Urgench, Turanbeg Mausoleum.
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    Kyrgyzstan
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    Uzbekistán

Stěna medresy a koberce.
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    Altaj
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    JOLA: jojo, ty Kolamy/Rangoli jsou parádní, se přiznám že jsem na ně narazila poprvý. Porád se všude píše o mandalách a jantrách, ale o těchhle obrazcích jsem se něco dočetla až teď:) I když podstata je vlastně podobná, tak přecejenom mandaly mám spojený hlavně s tibetskýma mnichama, a je parádní vidět, že se něčemu takovýmu dle tradice věnujou i ženy, navíc některé denně a ve všedním životě :o)
    A Rangoli is a physical prayer, drawn on the ground to create a sacred space for the presence of a deity. Rangoli are created in the morning with rice flour, spices and flowers on clean swept ground.

JAKOUBEK: to jsem ráda ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam