• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JAMINAASIAN ART GALLERY
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    Lotus Temple, Dilli
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    dávka klasiky,)
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    Tak jsem se rozhodla, že tentokrát nechám 1 téma na 2 měsíce...léto prostě není vhodné k vysedávání u PC, ale ochudit díky tomu také pekné téma jakým je Architektura, mi příjde škoda,) navíc se sem aspon mohou dávat fotky z letošních cest, už se těším na kámoščiny fotky, která teď cestuje po Indii a Nepálu...
    ale klidně sem dávejte cokoli, témata jsou jen malým inspiračním vodítkem pro zdání nějakého řádu a systému,))
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    Tisícileté tváře z pohoří Namsan – Kim Tä-sik

Místo: Zámek Zbraslav

16.06.2007 - 15.10.2007
    Pohoří Namsan – Jižní hory - jeho architektonické a sochařské památky byly v roce 2000 vyhlášeny světovým kulturním dědictvím. Autor se věnoval fotografování buddhistických památek, zvláště skalních reliéfů.
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    Umění Koreje

Místo: Zámek Zbraslav

16.06.2007 - 17.05.2009

Národní galerie v Praze přivítala nabídku Národního muzea v Soulu zapůjčit do Prahy na dva roky ucelenou kolekci sedmdesáti prvotřídních artefaktů, dokumentujících svébytnost, krásu a jedinečnost korejského umění. Stálá expozice asijského umění na Zbraslavském zámku se tak rozšíří o dva nové sály, ve kterých se setkáme s historií vynikající korejské keramiky, seladonů, porcelánu, výrobků z kovů, dřeva, textilu, ale okrajově také s korejskou malbou a sochařstvím.
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    TIKVIK: v pohodě přistání, však ty témata na měsíce se nemusej přísně respektovat,) a proti cestování časem taky nic nemám:D
    TIKVIK
    TIKVIK --- ---
    Trochu predbehnu a pristavam v Lednu?
    Mensi report z vystavy Thermocline of Art. New Asian Waves v ZKM Karlsruhe. Bohuzel se mi par popisnejch cedulek mazlo, takze nektere kousky jsou neidentifikovane:(
    [ moderní ::: postmoderní ::: současné umění ]
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    SAREVOK: No vidis, ja jsem tam stravila asi 2 hodiny- hodku na ceste do mesta a hodku na ceste z mesta a hrala jsem si s fotackem. Tohle je jedna z tech peknych, ale ve dne jsou take moc fajn
    :)
    SAREVOK
    SAREVOK --- ---
    BUXIE: ty pagody vypadaji paradne, jak jsou nasvicene... proc nas sakra nikdy nenapadlo se projit Kunmingem v noci? :)
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    Chram u tri pagod v Dali

BUXIE
    BUXIE --- ---
    Romantika nocniho Lijiangu

BUXIE
    BUXIE --- ---

Pagoda mesice a slunce v Kunmingu
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    SAREVOK: imho počítá, navíc to parádně vystihuje, jak se číňani kolikrát s estetikou moc nepářou, prostě zkombinujou cokoliv a jakkoliv co je po ruce..,) se mi vybavila čínská restaurace,kde při vymalovávání stěn na meruňkovo se ani nenamáhali sundat obrazy, a prostě je obtáhli, občas i obarvili kus rámu...nebo jako dekorace plastový ovoce, z kerýho ani nesundali cenovky a kódy, prostě tam zůstaly na porád jako součást výzdoby:o)
    SAREVOK
    SAREVOK --- ---
    A jelikož mi Imageshack jede docela pomalu, tak pokračování příště...
    SAREVOK
    SAREVOK --- ---
    Taky zajímavý kus architektury, i když to neni přímo chrám (za určitých okolností to ale lze nazývat i takhle :))
    Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    SAREVOK
    SAREVOK --- ---
    Počítá se tohle za architekturu? Imho by se mohlo, prostě brána s novoročním nápisem, která tak trochu vybočuje z řady :)
    SAREVOK
    SAREVOK --- ---
    Jedna střední škola v Dali... ale všechny školy tu takhle nevypadají :)
    SAREVOK
    SAREVOK --- ---
    Opět Dali, pohoří Cangshan, chrám jehož jméno si nepamatuju...
    SAREVOK
    SAREVOK --- ---
    Nějaká brána někde v Dali (Yunnan... vše následující bude Yunnan)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam