• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JAMINAASIAN ART GALLERY
    PENDREK
    PENDREK --- ---
    MIRACLE: to muzeum navstivte urcite, jestli vas zajima asijske umeni obecne. urcite tam stravite alespon pul dne.
    MIRACLE
    MIRACLE --- ---
    PENDREK: tak díky za info, třeba bude nějaká jiná výstava až tam budeme :o)
    PENDREK
    PENDREK --- ---
    MIRACLE: ted na to koukam, je to vlastne jen do 4. srpna:) takze si z toho nic nedelejte, ty davy za to nestoji;)
    MIRACLE
    MIRACLE --- ---
    PENDREK: já tam jedu až v říjnu :( to už to tama si nebude :(
    PENDREK
    PENDREK --- ---
    jestli nekdo jedete do parize, pred 2 tydny jsem v parizskem musee guimet navstivil vzstavu HOKUSAI affolé de son art. Edmond de Goncourt à Norbert Lagane. , je to krasny, ale pripravte se na davy navstevniku. clovek tam stoji frontu prakticky u kazdeho obrazku.
    MIRACLE
    MIRACLE --- ---
    BUXIE: tam se mi to taky líbilo, ale zkazila mi to kamarádka (ne až tak svou vinou) - ztratila někde u renesance sim kartu a když jsem došli k mým oblíbeným, na které jsem se těšila celou prohlídku - impresionistům, tak to zjistila a pak jsme ji půl hodiny hledaly :o(((
    Musím tam jít znovu až pojedu do Londýna :o)

a abych nebyla OT -

Asian China Amulet Turquoise Buddhism Kwan-yin Buddha Statue
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    MIRACLE: no to mi povidej, stoji to za den dva prohlidek....jdu tam vzdycky kdyz jsem v Londyne. Pak jeste Narodni Galerie :)
    MIRACLE
    MIRACLE --- ---
    BUXIE: v britském muzeu se mi moc líbilo - nejvíc asi Egypt, ale ty Asijské věci byly taky moc pěkné.
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    Par kousku z Britskeho narodniho muzea

Stoneware figure of an assistant to the Judge of Hell (Room 33: free-standing statue)
    Ming dynasty, c. 1522-1620

Ten judges preside over Chinese Buddhist 'Hell', which resembles a courtroom where souls present themselves to account for the good and bad deeds they performed in life - a process which can take up to three years. This scholarly official holds a document recording the names of evil-does and their misdemeanours under his left arm. His fierce stare, with green face and hands, is highly effective. To the right, a statue possibly from the same group depicts another judge's assistant, this time holding a book recording the names of those who have performed good deeds: note how much thinner it is.

Given by the National Art Collections Fund, Oscar Raphael and other subscribers.
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    Kuan Yin (觀音 Guān Yīn) je bodhisattvou milosrdenství a soucitu.
    Je zobrazována v jejích 36 různých podobách, nejčastěji jedoucí na oblaku, nebo mořské vlně a rozlévající vody soucitu na svět a v podobě s tisíci očí a rukou, která se váže na jednu z jejích dřívějších inkarnací - Miao Shan

Jména bodhisattvy Kuan Yin v dalších jazycích:
    Japonština: Kannon, Kanzeon, 観音, 観世音
    Korejština: Kwanseum, Kwanseum Bosal, Kwanum
    Vietnamština: Quan Am, Quan Thé Am
    Thajština: Guan Im
    Čínština: Kuan Yin, Kwan Yin, Guan Yin, Kwun Yum, Koon Yam
    Sanskrt: Avalokitešvara
    Tibetština Čänräzig
    Čeština: Kuan Jin
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    JAMINA: dneska jsem se dočetla vtipnou legendu o této události.

Uzume - prastará japonská šamanská bohyně vylákala sluneční bohyni Amaterasu z jeskyně, v níž se skrývala. Dosáhla toho žertovným výsměchem při šamanském rituálu. Uvázala si rukávce nad lokty provazci vlasů a kolem zápěstí zvonečky, a tančila na převrácené bečce před touto nebeskou jeskyní. Chodidly si podupávala do rytmu, načež si odhalila ňadra, a potom i genitálie směrem ke slunci. Tento striptýz se odehrál tak komicky, že myrády bohů a bohyň se začaly smát a tleskat - a tenhle řehot konečně způsobil, že zvědavé slunce vyšlo z jeskyně a opět ohřálo zemi.

Další pojednání o tomto mýtu v angličině zde: http://www.economicexpert.com/a/Ama:no:Uzume.htm
    Amaterasu Goddess of the Sun, Uzume Goddess of Mirth and Dance http://www.goddessgift.com/goddess-myths/japanese_goddess_amaterasu.htm

Uzume
    AGOG
    AGOG --- ---
    SUNRISE: Coz mist, spis by me zajimalo podle jakeho modelu ty lisky delaly, ze jsou si tak podobne. Jestli opisovali od sebe navzajem ci to jsou prace jedne socharske dilny.
    AGOG
    AGOG --- ---
    MIRACLE: Musis zalistovat dolu :)
    MIRACLE
    MIRACLE --- ---
    JAMINA: jj, to mě asi taky ne. :o)
    Mám jednu knihu - Mýty a Legendy (vlci, draci a bájná zvířata) a tam je vyobrazen jako takový rudý had (osmihlavý) ten vypadá děsivěji.

Třeba tady

a a nebo pak tady trochu novodoběji

a za velikost se tedy už neomlouvám :o))
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    MIRACLE: za velikost se neomlouvej, tady je naopak vítaná.) Aspoň člověk vidí i detaily.

Mně se líbí, jak na tom prvním obrázku má Yamata na hlavách milé a vysmáté výrazy, takový démon by mě ani moc neděsil:)
    MIRACLE
    MIRACLE --- ---
    AGOG: ta moje liška držela v tlamě klíč, ta na tom obrázku, cos poslal odkaz drží svitek, ale jinak stejný princip :)

JAMINA: dole pod obrázkem je psáno, že Susanoo bojuje s osmihlavým hadem - mohl by to být Yamata no Orochi - jeden s démonů Japonska.

nebo - ještě jednou Susanoo a Yamata no orochi :o)

omlouvám se za velikost
    SUNRISE
    SUNRISE --- ---
    AGOG: takových míst je v Japonsku spousta..
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    Susanoo - bůh moře a bouřek

Tsukioka YOSHITOSHI : “A Brief History of Japan”- shows Susanoo no Mikoto killing the 8 – headed serpent at Hirokawa in Izumo Province.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam