• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    SPIKE411: to sice ne, ale u vyrobni a prodejni firmy je tam velmi tesna prima umernost. Zisky jsou rozebrane tady, tech mezirocnich 10% je tam stejne.
    Kostky jsou věčné. Lego mělo loni rekordní zisky | Forbes
    https://forbes.cz/kostky-jsou-vecne-lego-melo-loni-rekordni-zisky/
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    KVIIIK: Revenue není zisk.
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    EMMET: Designéři se snaží, ceč můžou, ale konečné slovo má finanční oddělení, kterému je kvalita u zadku.
    Jiný příklad toho, co píšeš, je třeba Orient Express. Pravděpodobně na poslední chvíli ze setu odebrali power hub a motor, ale cenu setu nechali v původní výši. Argumentovali tím, že "tenhle model nejde motorizovat", aby o týden později bylo na netu deset návodů od fanoušků, jak to udělat naprosto jednoduše. Jasně, motorizace mají své mouchy, protože je ten model přeci jen dost masivní, takže by dávalo smysl, že se ji nakonec rozhodli tam nedat, ale mohli na základě toho snížit cenu.

Tenhle obrázek bohužel mluví za vše: zisky na úkor zákazníkům.

KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: i kdyby to bylo spatnym vyvojovym procesem, porad je chyba ze to vcas nezarizli a slo to do vyroby.
    Posledni dobou mam pocit ze u Technic setu daji vic na vzhled nez na funkce. Zrovna tenhle lip vypada nez funguje.
    Vubec by mi nevadilo kdyby se vratili k technic setum ktere maji super funkce a jen ramcovou stavbu. Neboli slavny 8880 mel 1300 dilku a vsechny funkce jako treba Lambo Sian s 3500 dilky.
    I kdyz je mozne ze vzhled je to co prodava. Nevim.

HONCKA: vsak sariel tam zapocital i inflaci kdyz to porovnaval s ostatnimi sety. A inflaci to neni.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    EMMET: díky, taky by mě zajímalo, že když to srovnám např s mining excavatorem, co jsem kupoval synátorovi před nějakými 6 lety, tak stál polovinu a měl skoro 2x tolik dílků, ale inflace je svině
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Dlouhodobě se mluví o tom, že cena je to první, co se u setu určí. Podle toho se přiděluje množství možných nových, přebarvených či potištěných dílků.
    To je důvod, proč někdy set obsahuje množství vedlejších staveb - designéři se snaží využít přidělených rámců, aby za zákazníkovy peníze dorucili co nejvíce, když se ukáže, že hlavní stavba je menší než se čekalo.

Čas od času se ale stane, že výsledná stavba je výrazně menší než se čekalo (to se stalo třeba u stolního fotbálku, který aby splnil kritéria na pevnost, tak zmenšili na ne tolik tradiční miniverzi, což vyvolalo dost kontroverzí). A změnit cenové zařazení je prý hrozně těžké a málokdy se povede

Mám trochu pocit, že e to se mohlo stát tady, protože z hlediska provedení je hlavní problém zoufalá pomalost funkcí, ale jinak je to celkem dobře zpracované. Ale cena absolutně neodpovídá obsahu a mám pocit, že se očekávalo, že to bude neco jako byly Liebherry nebo ten superbuldozer CAT.

To není obhajoba ceny, spíš možné vysvětlení, jakým procesem mohlo dojít k takto předražené stavebnici.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Koukam ze nove rypadlo vsichni strhali. Sariel to vzal taky drsne a rovnou mluvi o zdimani zakazniku:
    LEGO 42215 Volvo EC500 Hybrid - IN-DEPTH REVIEW
    https://youtu.be/nX7jLkCC5C4?si=4-ZpXsJFa2wFAJBQ&t=1056
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    HADIAK: trvalo to len 4 mejly a 2 mesiace ale konecne to fixli :)

https://www.lego.com/sk-sk/product/the-milky-way-galaxy-31212
    KAERO
    KAERO --- ---
    PHOBOS99: hm, prosel jsem cele Eurobricks a nic jsem nenasel...
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    KAERO: podle mě se ti snaží naznačit, že skutečně někde tahle verze je, jen to nechce dělat příliš okatě
    KAERO
    KAERO --- ---
    KAERO: a druhy email z podpory:
    "Větou - "Je taky možné ,že novější verze této aplikace bude dostupná na některé z našich fanouškovských stránek" jsem myslel to ,že se nám u některých aplikací stalo ,že se kód dostal k veřejnosti ,a tím pádem jej naši fanoušci mohli upravit a vydat novější verzi své aplikace."

Takze mam doufat, ze jim uniknou zdrojaky? Komicke :)
    BONGI
    BONGI --- ---
    KAERO: MOC software. :D
    KAERO
    KAERO --- ---
    KAERO: tak z podpory odpovedeli ze se muzu jit klouzat, necekane.
    Ale v emailu byla podivna veta:
    "Je taky možné ,že novější verze této aplikace bude dostupná na některé z našich fanouškovských stránek - u těchto stránek bohužel nemůžeme zaručit její funkčnost."

To jako ze nejaky fanousek se muze hrabat v jejich softwaru? Nechapu.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Od 27. 7. do 2. 8. prý
    Tréninkové středisko na planetě Kamino 40765 | Star Wars™ | Oficiální obchod LEGO® CZ
    https://www.lego.com/cs-cz/product/kamino-training-facility-40765
    jako bonus k
    https://www.lego.com/cs-cz/product/jango-fett-s-firespray-class-starship-75409

via
    LEGO rozdává zdarma k nákupu exkluzivní set Star Wars: Tréninkové středisko na planetě Kamino. Musíte si ale pospíšit! – Letem světem Applem
    https://www.letemsvetemapplem.eu/2025/07/28/lego-rozdava-zdarma-k-nakupu-exkluzivni-set-star-wars-treninkove-stredisko-na-planete-kamino-musite-si-ale-pospisit/
    KAERO
    KAERO --- ---
    Zkusim. Mezitim jsem napsal email na podporu LEGA, co mam jako ze delat. Beztak me odkazou tam kam slunce nesviti, ale aspon si nekdo nekde napise carku ze byl problem.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    KAERO: zkus to APK boostu nainstalovat ručně, nebo z nějakého jiného zdroje (F-Droid?). Některé aplikace, sic nejsou oficiálně podporované, na novějších Androidech pořád fungují.
    KAERO
    KAERO --- ---
    JANFROG: no kdybych neco kupoval tak uz koupim nejaky starsi mobil nebo tablet rovnou s androidem od vyroby. Precejen to by bylo drbani se za levym uchem pravou rukou :)
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    KAERO: Jasne, no. Kdyby to jelo, muzes zkusit poridit nejakej starsi, mensi tableto-laptop (takova ta vec co ma dotykovej display a da se uplne ohnout aby to bylo placate a melo to display venku, jestli vis co myslim).
    KAERO
    KAERO --- ---
    JANFROG: mnojo, asi bych to mel taky zkusit. Budu muset preinstalovat na novejsi LTS a zkusit waydroid, protoze mi ted wayland na notebooku v Ubuntu LTS 22.04 nejede. Ale neni to uplne skvele reseni i kdyby to jelo, precejen ten program je delany pro smatlafouny a detem se to na tabletu dobre delalo. Mozna nejaky emulator starych androidu pro nove androidy, jestli ma nekdo zkusenost?
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    KAERO: Waydroid se starsi verzi Androidu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam