• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    KAERO
    KAERO --- ---
    ZELGARIS: a jeste GWP:
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    Ahoj. Potreboval bych jeste jeden tento set za body https://www.lego.com/cs-cz/reward/treasure-chest-b6u4dh5iz4 - je ale omezen jen 1 kus na ucet. Je tu prosim nekdo, kdo o nej nema zajem a mohl by jej pro me vzit? Nabizim 500 Kc + postovne. Diky 🙂
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Dánsko je jediná země, kde Lego není cool. Nový model předělávám do zblbnutí, říká český designér
    https://youtu.be/Nfz5uFCwc7w?si=V2Yyl6XeyVmbJUg6
    KAERO
    KAERO --- ---
    Nove jde do Pick a Brick nahrat seznam soucastek, aby to clovek nemusel sam prohledavat.
    https://www.lego.com/en-us/pick-and-build/pick-a-brick?icmp=PAB_All_Pieces

Ale fakt nepochopim, proc to bere jen formaty CSV a JSON, a nemuzu nahrat XML ktere vypadne z bricklinku/stud.io.
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    MOMENT: Ano, originál LEGO výhybky stojí za prd. Plní funkci hračky, ale serióznější kolejiště z nich kvůli dvojitému obloučku postavit nejde.

Problém těch tištěných kolejí je, že nevypadají moc hezky. Barva sedí, ale pořád je to jen tisk, takže na první pohled viditelné a cuplíky nejsou moc kompatibilní s LEGO kostkami. Pár jsem jich objednal, ale nakonec začal používat spíš ty z Aliexpressu, protože ty na první pohled tak rozeznatelné nejsou (u nich je rozdíl jen v chybějícím logu). Chce to počkat na nějakou akci a objednávat ve větším množství, pak se dá sehnat třeba 50 rovných kusů za v přepočtu 600,- nebo upravené (kratší) výhybky za cca 100-150,-
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    Ahoj! Prosím vás, rád bych koupil synovi další lego koleje jako rozšíření, ale rozčiluje nás tvar originální výhybky. Nechce se mi nakupovat na aliexpressu atd., protože je to stejně už tak drahé, že mi to přijde zbytečné a zároveň jsem našel jednu českou stránku, kde prodávají koleje tištěné. Taky to něco stojí, ale zdá se mi to smysluplnější. Stejně se ale chci zeptat ještě tady. Je možné, že z vašich odpovědí budeme těžit všichni, kdo mají lego trains v lásce:

1) kde kupujete vaše koleje?
    2) umíte někdo a přímo tisknete koleje?
    3) kde kupujete díly na vagóny, tedy podvozky, kolečka, spřáhla atd.?

Děkuji :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: pasy jsem nezkousel, a jo, to bude pruda. Pruziny jsou proste v nejake delce (msylim ze je udelana aby to byl celociselny nasobek vzddalenosti lego cudliku), takze zavesy jsou tak aby odpovidaly pruzine. Pruda jsou taky hadice, natahnout je tak jak clovek zrovna potrebuje, ale jde to.
    No ale digitalni model vubec nemusi mit vsechno dokonale. na obrazku stejne nikdo nebude resit, ze ten pas neni spravne proveseny jako v gravitaci. U mnoho modelu na Ideas i Bricklink designer program je prvni obrazek nejaky pekny render, a dalsi fotka opravdoveho modelu, casto z jinak barevnych kosticek, ale jde videt ze to je funkcne ozkouseny model. Nebo tam je odkaz na youtube video ukazujici opravdovou funkcnost pohyblivych casti.
    Ja osobne bych treba nechtel model ktery autor ani nezkusil v realu postavit, i kdyby to byl jen domecek.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KAERO: one jotiž v tom lego stud.iu dost problém dělat jakýkoliv hejbající se věci
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Když jsem se prokousal publikací LEGO
    Rodinný příběh nejslavnější hračky na světě
    , kterou mimochodem doporučuji (já ji poslechl hlavně jako audioknihu, ale vlastním i knihu a ebook), tak jsem došel k závěru, že všechny ty slavné zásady prosadil hlavně jeho syn Godfred, starý Ole takový antimilitantní aktivista nebyl (na druhou stranu mě příjemně překvapilo, že za války pomáhal pašovat vybavení pro odboj).
    KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: jo, strileni je zabavne, to nepopiram. Jen asi vidim ty hodnoty a hranice ponekud nakolmo k tomu co se obvykle strhne za medialni/aktivisticky pokrik.

S temi starymi zbranemi jsi me prekvapil, jsem myslel ze stary Christiansen se drzel pravidla vubec zadne zbrane. Viz obrazek, vsechno lego. Nejsem odbornik na zbrane, ale fascinuje me ze ta horni pistole pripomina slavny nemecky Walther PPK, coz mi prijde ze zacit ji vyrabet v r. 1945 mohlo byt nevhodne. Ale zase to je takovy skoro archetyp pistole.

The LEGO Company’s Forgotten Gun Toys | Brick Replicas
    https://brickreplicas.com/the-lego-companys-forgotten-gun-toys/

EMMET
    EMMET --- ---
    ADDALBERT: Zaklínač je plný otevřené sexuality a Geralt dlouho platil ve fantasy za archetyp proutníka... Tohle je pro LEGO mnohem větší problém než násilí nebo nejednoznačnost dobra a zla.
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Chápu... Na druhou stranu, kdyby střílení nebylo zábavné, neexistovaly by značky jako NERF, neexistovaly by laser games, paintball nebo airsoft. Dokonce i v dřevěné době byl jeden z nejúspěšnějších produktů LEGO gumičková pistole - měla tam i nějaký průvodní text, že skutečné zbrané nejsou sranda.

Je to věčný konflikt hodnot se kterým LEGO bojuje už od doby, co představili rytíře s luky a meči.
    ADDALBERT
    ADDALBERT --- ---
    Ja nechapu jinozlu vec. Hrozne bych si pral lego set Witcher(nevim, jak to ma megablok s livenci). Roky to vypadalo, ze to nepujde, prtoze Wild hunt je 18+. Kdyz jsem ale vudel Dunu a figurky, vcetne Harkonnena, tak si rikam, ze by ani tohle nemusel byt problem.
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Kolem Ospreye bylo pozdvižení proto, že díky licenci by se dalo legálně prohlásit, že koupí LEGO stavebnice je financován zbrojní průmysl.
    Epic zbraně a ni válečnou tehniku nevyrábí...
    KAERO
    KAERO --- ---
    Ja vim ze uz jsme to resili, ale proste porad se s tim uplne vnitrne neumim srovnat - tak nejak porad nechapu proc bylo tak velke pozdvizeni kolem Ospreye, ale neni pozdvizeni treba kolem tohoto noveho setu 77072:

VIDA
    VIDA --- ---
    Jako každej rok touhle dobou sem v Billundu, tak sem šla zkontrolovat LEGO house. Myslím, že nová je část s challenge, kdy vás vyzvou něco postavit, pak to vložíte do do boxu a nascanuje se to a pošle na velkej screen. U toho je hezká interakce, která bavila i mě jako dospělou. Až tak, že sem si to nevyfotila.

EMMET
    EMMET --- ---
    SPIKE411: Tak jsem přihodil svůj hlas. Tohle je něco, co bych si opravdu rád pořídil a zároveň moc nevěřím tomu, že by to LEGO realizovalo, i kdyby se to dostalo do výběru.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    A working Turing Machine hits Lego Ideas • The Register
    https://www.theregister.com/2024/10/05/lego_ideas_turing_machine/
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    BATY: Jen jsem lehce mrkla a našla:
    https://deti.bazos.cz/inzerat/191528828/lego-76897-speed-champions.php
    Netuším jestli je aktuální, ale vystavené je to 24.9 🤷🏻‍♀️
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam