• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYNUKE JAMAICA boj za svatou vec. .... muj paááájšl je kyselýýýý.... mam hlad, zasraný huleníí....
    NELLI
    NELLI --- ---
    von jestli nebude problém v tom, že do Crossu spíš chodí zfetovanej výkvět holešovickýho nádraží, než slušní aktivisté proti reže ;)
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    treba ho mlati antifa ze si ji bere do huby.)
    ARCHITEKK
    ARCHITEKK --- ---
    no souvislost muze bejt leda v tom, ze kdyz ze sebe nekdo udela na internetech tulpase, upouta pozornost i vselijakych individui.
    NELLI
    NELLI --- ---
    KH_B: ne, četl jsem pozorně, uniká mi spojitost s tímhle klubem. Přišel sis sem postěžovat nebo co jako?
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    par aktualit: vcera na me pri praci s hrebikem a kladivem brutalne zautocilo kladivo, predpokladam ze je vyrobeno na jamajce a je to zlounsky pomahac fundamentalistickych regeckaru v cr.
    atentat byl ohlasen na policii, kladivko bylo po pravu zatceno.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    KH_B: a co to cpes sem? tady je to o poklidne nenavisti, mlatit hipika je nosit vodu domore, pockej si na listek s datem odsunu...

a kdo ti prosimte hrozi utokem? je myslel ze antifou horzis jen ty me, sver se nam!
    jinak asi zacni zrat prasky na hlavu a treba ty halucinace prejdou.
    KH_B
    KH_B --- ---
    čti znova
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    KH_B: A nezdá se ti občas, že si o tobě nebo o Jamajce lidi šeptaj a sledujou tě když se nedíváš?
    NELLI
    NELLI --- ---
    uniká mi spojitost
    KH_B
    KH_B --- ---
    pár aktualit:

V pátek, v jednom nejmenovaným klubu, někdo vzal sprejem polovinu plakátů, co visela na záchodě. Mimojiný třeba plakát na podporu Týdne proti válkám nebo třeba plakát na (6 let starou) Gardenzitty freeparty. Proč? Objevila se na něm africká trikolora. Pachatel byl spatřen a jen díky tomu později donucen přijít na stejný místo vysvětlit svůj čin. Roztřesenym hlasem školáčka, kterej byl přichycenej, jak si čte bravíčko pod lavicí, nám začal překotně (a zmateně) vysvětlovat, jak se prý vymezuje proti "monokulturám", jak bojuje proti reggae a proti klubu Cross (!). Poradili jsme mu, ať příště "bojuje" na svym vlastním záchodě, případně na záchodech v Crossu, nebojí-li se ochranky, a proti monokulturám jde protestovat třeba před McDonald's. Rozhodně ne k nám na záchod... Na otázku proč přestříkal zrovna to, co přeskříkal, jenom koktavě odpovídal, že nechce, abychom k němu byli nepřátelský, protože on přece na naše akce tak rád chodí a jakože "RESPEKT! - rozumíš". Na otázku proč to vlastně dělal, odpovídal: "kamarád mi něco povídal no a já jsem měl pocit, že bych to měl jako nák řešit (!), rozumíte my, ne?". Ne, nerozumíme.

Resumé? Byl hloupej a ještě navíc navedenej... Ke svýmu činu se nepřiznal, nepodepsal se po něj a nebejt náhodou spatřenej, tak by si moh' připadat třeba jako batman. Maskovaný "bojovník" se svojí vlastní, malou paranoiou...

Krátce na to jsem se ze dvou stran dozvěděl, že mi kdosi hrozí fyzickym útokem. (Rád bych přidal smajlíka...)

Včera mě někdo v Crossu napadl. Zaútočil na mě zezadu, když jsem sám procházel chodbou dole ve sklepě. Chytil mě zezadu za krk a začal škrtit. Zmizel než dorazila ochranka. Nemyslím si, že by to byl další "bojovník proti reggae", ALE KDO SI MA BEJT XAKRU JISTEJ?? Včera bylo v Crossu reggae...

NESTOJIM O TAKOVYHLE "RECESE".
    ANI JA, ANI MOJI BLIZCI.
    NEJIM MASO - NECHAPU VAŠE VTIPY...
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    LUKASHIVA: az tak jo?((
    a to ja bych si zasla pro neco- nemas tam nejakej maaar?))
    exekutorum dej dite- na to sou vysoky naklady a miziva navratnost

XENOBIOTICS
    XENOBIOTICS --- ---
    ENKATT: ako si to krasne napisala !!!
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    No samozrejme ze tohle je jen jeden z pohledu na soucasnou Afriku. Na druhou stranu jsem strihal par africkejch cestopisu, ze kterych se cerny kontinent jevil skutecne jako zahrada Eden, obyvana chudymi, trpicimi avsak o to srdecnejsimi lidmi.
    Posledni stal za to. Particka prazskejch zbohatliku nasoukana ve trech offroadech na "extreme tour" jejiz smyslem bylo dovezt jidlo na pul roku do jedny z chudejch africkejch skolek. Vysolarkovany metrousi si na profi kamery dokola tocili hrabajici pneumatiky, prujezdy brody, jizdy na velbloudech. Potom vylozili u jedny skolky trisk
    ta kilo konzerv, nudli a dehidrovanejch polotovaru, par fotek s vdecnejma africankama, chlapsky placani se po zadech a z nejblizsiho letise prvni tridou zpatky domu. :)

ENKATT: Tak to samozrejme vyznit nemelo, ba naopak. Esi si chces neco vodnyst tak si pospes - 19. mam doma exekutory. ;P
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    hele ot zni jako kdybych za ten krach mohla ja)))
    jop uz jen z jeho slohu bylo jasny ze je neco v neporadku
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    Napadlo mne se s vami podelit o par "zajimavejch" informaci. Impulsem k tomu byla dnesni cesta tramvaji, kde jsem si vyslechl rozhovor dvojice, kterou pro nedostatek vhodneho vyraziva nazval bych "batikovany slunickari". Charakteristikou ( i kdyz nechci aby to vyznelo prvoplanove hanlive) "studentsky naplaveniny" co v nasem metropolitnim babylonu spadli do vyrivky vychodoevropskyho urban rasta.
    Prevazne mluvila ona a tak sem si vyslechl jeji smele plany cesty do Afriky, od ktere si slibovala pochopeni pokladu cerne duse Zionu. Krasa.

Shodou okolnosti jsem minulych par mesicu stravil stavenim babylonske veze filantropie, postavene mimojine na podpore projektu Green Lungs, ktery je zkratce o zachrane destnych pralesu na uzemi Konga, postavene mimojine na vcelku originalni myslence obnoveni lesnickeho odvetvi (ktere tam za dob kolonialismu velmi dobre prosperovalo) v regionu, dodani technologii a knowhow mistnim lidem, coz by melo mit za cil snizeni neefektivni tezby dreva z pralesu. Nebot coz je celkem zajimavy, 90% tezenych drevin lze v mistnim podnebi uspesne pestovat.
    Pul roky prace kolem nasi podpory tohodle bezesporu originalniho projektu skoncil diky naprosty nekompetentnosti jednoho cloveka naprostym krachem, v mym pripade hlavne financnim ze kteryho se budu vzpamatovavat jeste dost dlouho. Cau Frantisko.
    Co bylo ale zajimavy bylo nekolik setkani s jistym clovekem (cechem), ktery v Kongu stravil takrka 30 let zivota jako vladni hospodarsky poradce a kooperator ruznych projektu jako Green Lungs. Hodiny jeho vypraveni o tehle zemi a Africe vubec bylo vazne zradlo. Sem tam usmevny, vetsinou ale dost mrazivy. Nejdriv jsem cekal od nej klasicky plkani plny povrchniho altruismu, preci jen od cloveka zijici snahou zlepsit zivotni podminky v nejchudsim koutu sveta, ovsem 30 let v Africe z nej udelalo veseleho cynika.

Jeho vlastnimi slovy "co v africe neudela/nezavede beloch, to tam neni". Vypravel napriklad jak uprostred kedne z cest do druheho nejvetsiho mesta zacal pred 20 lety rust strom. Coz jak vsichni pochopi neni uplne idealni situace co se silnicniho provozu tyce. Ten strom tam stale stoji. Slunickova srdce jiz asi vzdychaji nad ukazkou hlubokeho respektu k matce prirode a celemu stvoreni jenz presahuje nasi mysl. Setrvani toho stromu uprostred komunikace je ovsem o neco pragmatictejsi. Demokraticka republika Kongo funguje vicemene cela podle sbirky zakonu ktera tam zustala jeste z dob kolonie. A tahle sbirka zakonu neobsahuje informace co delat, kdyz uprostred cesty zacne rust strom. A tak strom roste dal, za svuj zivot ma na svedomi nekolikero lidskych zivotu, ale neni nikdo kdo by byl schopen rozhodnout o jeho odstraneni. Tenhle priklad je pred pro celou Afriku priznacnej.

Dalsi vtipna story z druheho koutu Konga je o tom jak oteviral pilu. S velkou slavou privezli ze svedska takovou tu kravu na opracovavani kmenu, coz byl pro danej region skutecne vymodlena zalezitost a pro zemi pomalu statni svatek. 3 dny oslav spousteni nove pily, zaskoleni personalu a huraa do pracovniho procesu. 2 mesice fungovalo vsechno jak melo. Do hlavniho mesta jednou tydne putovali dodavky dreva ktery se dal zpracovavalo nebo slo primo na export. A najednou stop. Jeden tejden nic. Druhej tejden nic. Protoze telefonni spojeni bylo jeste pred 10 lety v Africe zalezitosti velky mest, kdyz po dvou tydnech nedorazila dodavka dreva ani zprava co se deje, vypravili se na misto zjistit co se deje. Prijeli na pilu, kterou nasli komplet opustenou, nikde ani zivacka. Po nekolika hodinach shaneni pracovniku a obhlidce situace byl znam duvod tohoto stavu. Vlivem pouzivani se ztupil rezaci pas, tudiz zarizeni prestalo pracovat. Coz personal pily pochopil jako konec. Takze se vsichni sbalili, vypadli a dal nic neresili.

O neco mene vtipna byla prihoda kdy se dotycny jeste s dvema holandskymi humanitarnimi pracovniky prichomejtl k velmi osklivy autonehode. Nakladak v africe tak jak ho vsichni zname zdokumentu, zalostne pretizenej a obsypanej hroznama pasazeru, se kterym se utrhl kraj silnice, s nasledkem valeni sudu ze svahu. Kazdej si asi dokaze predstavit jak to muselo vypadat... Holandsti humanitarni pracovnici okamzite pozadovali aby ridic jel k troskam pod kopcem, coz vypravec kategoricky zamitl a zakazal jim vystupovat z auta, zatimco sam vysilackou volal do nejblizsiho mesta. Za par minut pribehla prvni skupinka obyvatel z nedaleke vesnice, ktera si vsimla ze ten ten velkej oblak prachu co za sebou nakladak viril najednou zmizel, nasledovana vetsim davem. V ceskych podminkach by asi clovek ocekaval dav cumilu plus nekolik duchapritomnych poskytujicich prvni pomoc. Jinej kraj jinej mrav rika se, misto lekarnicek ze v rukou pribehnuvsich zjevili klacky a hole kterejma zacali nemilosrdne dobijet prezivsi pasazery zatimco zbytek vesnice pohotove raboval obsah nakladu.

To byli asi ty nesignifikantnejsi prihody. Zbytek je uz klasika jak ji zname z medii. Aids na kazdym kroku, ktere se nejcasteji leci pohlavnim stykem s pannou, hroziva hygienicka situace (nas clovek to resil tim ze radovy obyvatel se k nemu nesmel priblizit bliz ja na metr s duraznym zakazem jakehokoliv dotykani jeho osobnich veci), doktrori co pacienty vysetrujou metrovou "tyci na opice", naprosta neucta k lidskymu zivotu, etnicke cistky atd. K tomu vsemu dodaval ze predstava o tom jak v afice maji vsichni hlad je znacne zcestna. Jsou to preci jen subtropy/tropy, takze krom mist kde zrovna zuri hladomor (valecny zony), se nestava ze by clovek nemel co do huby. Nejhorsi dopady co se zivotospravy tyce maji pry zase katastrofalni hygienicky navyky, coz se projevuje zamorenosti populace strevnimi parazity apod.

Tak snad jen zbejva poprat slecne stastnou cestu do srdce cernyho kontinentu, tot kolebky civilizace a "zeme zaslibene".

TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---
    :)
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    ja sem docela odolna. a pokud to neni bob marley tak i nektery reggae snesu a ragga mam dokonce velmi rada .predevsim pak pokud je trosku zprzneny a obsahuje distortion

no ono to nemuselo dopadnout tak zle kdybych se nesnazila toho morgana prebit vetism mnozstvim tuzemaku ( tusim ze pocet se blizi deseti, nastesti ne vsechny byly velky)

ale jak rikam , ochotne se nejakeho velkeho srazu planovanim te nuklearni taskarice zucastnim

KADZE
    KADZE --- ---
    no ja nevim.dejme tomu poslech reze mjuzik od usvitu do soumraku.to by mohlo byt dostacujici :))

jinak,mas pit rum z barbadosu.to by se ti nic takoveho rozhodne nestalo .)
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    nemlaila = nemlatila
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    no to by me zajimalo co si predstavujes pod vyrazem "exemplarni trest"
    jinak sem myslim nic zlyho neudelala, nikoho jsem nemlaila neurazela ( to je s podivem) vzbudila sem se ve sve posteli a ani tam vedle me nelezel zadny nechteny brejk
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam