• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    FOXOVA: no s tím nespaním se docela ted obávám u Matyho,přes prázdniny je ve školce jen dopo a vždycky pak jdeme něco dělat,takže nespí a nevěřím,že ve školce začne a vlastně ani nevím,jestli chci!Takhle je před půl9 tuhý a to máme za sebou i večerní čtení a zpívání,pak usne do 5-ti minut!S odpoledním spánkem to pak večer bývalo dost obtížnější!Takhle spíme do půl8 .. co víc si přát? :)
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    KOPRETKA: mnojo mas nespavce, ale ona z toho vyroste. ja na holky taky musim zakricet ze uz je pozde at koukaj hnipat, kdyz je skoro 9 a slysim je zvanit. Totez v poledne . Nekompromisne do postele a odpocivat. vetsinou bez hracek at aspon lezej. vetsinou se ukoukaj.
    uz ti chodi do skolky? jestli jeste ne, tak bud v klidu, tam vetsinou ty deti spej vsichni. I ti nespavci.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    FOXOVA: hele budou jí 4. a ona vydrží v klidu klidně i dvě tři hodky, jakože když je něco novýho, tak se prostě i takovoudle dobu dokáže soustředit(praktická cvičení, skládat písnemnka do slov, puzzle). ale prostě tady v našem případě se ta hyper projevuje spíš tím neutaháním. od roka nespí poobědě a ted jsme už dva roky v režimu že dřív jak po deváte neusne a po 7 bývá vzhůru. furt běhá, skáče a jedinej kdo je večír utahaná sem já a nebejt jí že jde spát až tak pozdě tak v sedm zalehávám do postele..
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    KOPRETKA: kolik ji je, co ja vim tak jsou uz i nektere zusky, ktere berou i predskolni deti, jinak materska centra. Zalezi taky na lokalite.... ad hyperaktivita - ten dramatak bych videla jako idealni - caste stridani cinnoosti, potrebuje spis zklidnit nez unavit :))
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    FOXOVA: tak my to taky nějak nehrotíme a rozhodně z ní nechci vychovávat nějakou vrcholovou sportovkyni. jen prostě zatím sem nenašla jinej způsob jak její hyperaktivitu zkrotit. ještě mě napadli nějaké herecké přípravky (páč vona taková herečka trošičku je) páč tam se trénuje všechno, pohyb, pamět, zpěv. ale nenašla sem nic pro tak malý děti..(

    no a na balkoně máme papriku, rajčata, lilek(ten bohužel nejde), jahody a různý bylinky..) co se týček kytek, tak s těma nám to vůbec nejde, takže jedem jen do zeleniny..
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    KOPRETKA: diky za zakusenost. co se tyce sportu, dala bych si majzla. Ja jako dite chodila od 3 let na balet. hazela jsem salta a pod. Od cca 2 tridy jsme zacala mit problemy s kyclema....

    ad balkon *- ten musi byt, planju jim tam dat maly piskoviste, a zasazet truhliky s rostlinama. myslim, ze ta strarsi dcera si bude hur na mesto v tomhle smeru zvykat. tak at ma aspon trochu pocit prirody.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    a tady ještě něco z naší zahrádečky (tedy spíš z balkonu)..)




    FOXOVA: no tak zahradu sme si nahradili balkonkem, kde pěstujeme zeleninu a čtem si a vegetíme na sluníčku. jinak v tomhle je ta praha hodně pitomá.. jestli sou zvyklí běhat po venku, tak budou doma po chvíli na zabití (vlastní zkušenost), takže jedem balet a hodně velké procházky. permice do bazénu je taky dost o utahání, ale at se snažím sebevíc, tak tomu pobíhání okolo baráku celý den se nic nevyrovná. (viz to třebas vidím i na porcích a četnosti jídla, tady v praze a v krkonoších u baráku.) ale je to daný tím, že my školku sehnali až od letoška, takže počítám že tam se taky trošku zabaví a utahá. plus k tomu baletu,bych ještě chtěla pořešit nějakou výuku na hudební nástroj a nějaký vytrvalostní sport, třebas dálkový běch se nám jeví jako hodně dobrá volba.)
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    já si tady dovolím jeden takový malý fotoreport z dětského a odpočinkového koutku na letošním Povaleči.takže kdo by chtěl příští rok si přijet vyrobit peněženku, vázičku (a vymyslím určo něco nového) tak vás budem očekávat tradičně na céčku..)

    https://picasaweb.google.com/emisak17/2012_08_povalec?authuser=0&authkey=Gv1sRgCLK7oLn_usezzAE&feat=directlink#
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    ale spis by me zajimalo, jake cinnosti s detma proste deláte. zda po navratu ze skolky jeste jdete na hriste, nebo rovnou domu....
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    mno ja pevne doufam, ze ji stema hypotékama udrzime..
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    FOXOVA: aha tak když to bude pozvolný přechod mezi chatou a prahou či víkendová chata navždy tak bych to ani neřešila. to už dětem vysvětlíš, že pátek se blíží a pojede se na zahradu. bude stačit měsíc dva a bude to na pohodu :o)
    my chatu nemáme :o/
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    tak my planujem na chalupe byt dal od jara do podzima, kazdy vikend a prazdniny. Jako zamestnanec ve školství bych tohle všechno mela mit ve stejnou dobu co moje holky. Protoze budu pracovat par km od jejich školky. Pochybuju, ze mi je vezmou jen tak do skolky v praze, takze dokud ta starsi nepujde do 1 tridy, je to spis o ty chalupe. S tim ze pres zimu urcite praha. Ale proste potrebuju aby deti dostaly prazské vzdelání a zivotní skolu.... venkov je nádhera ale proste potrebuju dat detem rozhled, kterej tady je velmi omezenej az nulovej.

    ted mam pohodicku. Holky vystrcim ven a do okna zarvou ze maj hlad, tak jim neco dam, slupnou na zahrade, nakrmej u toho pejsky a kocicky a je klid :)))
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    FOXOVA: to si vůbec nedokážu představit :o(. my dospělí jsme se před 6lety přestěhovali z rod.domu do bytu. tu tragédii ani nebudu popisovat a to jsme dospělí :o/. podle mě se rodič stane totálním otrokem když nepřipustí aby si děti po praze chodili na kroužky a hřiště sami. budu na tebe moc myslet a držet pěsti!
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    FOXOVA: jo klidně. nejsem pražák a na poštovní balík kašlu. zatim dcera bojkotovala veškeré mé kreativní tvoření a tak zatím budu radši plácat čas na domácí činnosti.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    FOXOVA: je to fulltime job bych rekla, ted jsme se naopak prestehovali do domu se zahradou a konecne mam jakz takz klid ;]
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    Chtela bych se zeptat planujeme v brzke dobe stehovani z chalupy do prahy. Moje holky 5/3 jsou zvyklé byt jak to jde venku na zahrade. Starsi po príchodu ze skolky az do vecera je tam. od jara do podzimu jsou venku porad vcetne jídla. pres zimu stavej snehulaka a nebo se blatej na zahrade. vubec si neumim predstavit tyhle deti zabavit v byte.
    Jake s nimi delate aktivity, jak narocne jim udelat program aby i rodice doma neco stihli a deti se nenudily, pripadne nervaly. Navstevujou nejake krouzky a jak casto? dik
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    NENICA: hele, kdyz by VERONIKA22 nechtela, ja bych je vyuzila na praci s detma v druzine :)
    NENICA
    NENICA --- ---
    VERONIKA22: jako neabstinent ti můžu říct že dnes málo vidím klasický korek. většinou jsou už příměsi nějakého plastu. ale pokud máš zájem možná bych ti něco málo korků sehnat mohla :)
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    FUNTL: moznost pianina neexistuje, ale kvalitni xylofon je fajn napad, kouknu:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam