• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    MAKU: a co dělá tvůj muž? :)
    MAKU
    MAKU --- ---
    IBERIA: jé, tak to je fajn :-)
    LAURA: hmmm, to by asi fakt moc nefungovalo
    LAURA
    LAURA --- ---
    MAKU: To vypada moc zajimave, skoro jsem ji objednala, ale pak mi doslo ze v nasi cesko-americke domacnosti takove hry nepripadaji v uvahu :(
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    MAKU: my ji prave mame a hrajeme uz dlouho, tak jsem byla zvedava. At se prodava dal.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MAKU: FOXOVA: To vypadá FAKT dobře... Díky za odkaz... :-)
    MAKU
    MAKU --- ---
    FOXOVA: jj :)
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    MAKU: http://www.zahour.cz/ tohle? to vypada zajimave.:))
    MAKU
    MAKU --- ---
    IBERIA: slovní/desková hra Žahour - manžel vymyslel, společně jsme to realizovali a párkrát nechali dovyrobit, už se pár let prodává a snad to ještě chvilku vydrží.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    MAKU: co mate s Zahourem?
    MAKU
    MAKU --- ---
    SEVERINE: Množství času při výrobě a cena materiálu... nevěřím, že by to za hračku někdo byl ochoten zaplatit. (Já se pak schválně zeptám, kolik by vyšel jen ten materiál - Pavel to měl spočítané, ale já si to nepamatuju.)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    MAKU: tak to je prima, že žahour jede .. asi máš pravdu s tou čínou, ale to by pak nebylo ono .. a co přes nějakej fler třeba? podle mě tu jsou lidi, co by za to dali odpovídající částku ..
    MAKU
    MAKU --- ---
    SEVERINE: tak o tom pochybuju - třeba zrovna tohle by bylo výrobně tak drahé (pokud by to někdo nedělal lacino v Číně z plastu), že by to nikdo nekupoval.

Btw ale Žahoura stále necháváme dovyrábět a prodává se, tak nějak přivýdělek přes hraní vlastně máme :)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    MAKU: podle mě by ste si mohli dát solidní přivýdělek - myslím že by od vás některá z firem vyrábějící hračky sem tam nějakej ten patent vzala - co vy na to?
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    nakonec jsem puzle jsem vzdala a udělali jsme letadla a to bylo hned o něčem jinem :)

MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    take jsem zkoušela puzzle, ktere tu proběhlo, ale moc se mi to nedařilo. No, ale na chvíli je to zabavilo, to zas jo :)

MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    tak jsme zase bublali :) tentokrát stereo :)

NIENNA
    NIENNA --- ---
    MAKU: Krásný!!!!! Asi knihu koupím rovnou...i když je to předčasné... :-D

MARKYTKAK: No právě!!! Jsem si myslela, že mě s tím pošle do háje zeleného rovnou...ale tohle je alespoˇn něco....:-)
    MAKU
    MAKU --- ---
    MARKYTKAK: jj, je to tam vysvětleno jednoduše a pochopitelně :-) V tý edici jsou i další pěkný knížky, ale ty nám zatím Ježíšek schoval doskříně, až T. trochu povyroste.

MARKYTKAK: no, byla to z mé strany odfláklá rychlovka, na to že jsem grafička je to dost bída :o)
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    MAKU: to je paráda! to snad budu muset koupit, doufam, že je tam i vysvětlení proč tomu tak je :)))) nemyslim tedy konkretne slanou vodu, ale jak se znam, mohla bych snadno vyhořet. Jeste, ze jsou ty internety :)

jezisek prinesl malou encyklopedii, tak ji snad brzy otevreme:)

NIENNA: ooo,t ak to je uspech, muj muz to rovnou zavrhel. Ma toho dost v praci a doma o tom nechce ani slyset :)))) ale je to skoda, synovi by se to moc libilo
    MAKU: tohle mam porad v zivé paměti. Mela bys byt na sebe naopak hrda. Me se to líbí až k závisti ;)
    MAKU
    MAKU --- ---
    Tip na jednoduchý pokus "Plovoucí vejce" - Ježuch nám přinesl tuhle knížku: http://www.filmarena.cz/kniha-voda-a-svetlo-zabavne-pokusy-pro-zvidave-deti, následující pokus je podle ní:

1. 2 sklenice s vodou a 2 vejce. Vejce zatím neplavou.

2. Do jedné sklenice přidat 9 lžiček soli.

Vejce ve slané vodě plave.

3. T. chtěl, aby plavalo i druhé vejce, takže pokus pokračoval - vejce jde na chvilku ven a zkusíme udělat ještě vejce "skoroplavací" :o), nakonec jsme přidali i třetí skleničku a vejce a nadšení syna je myslím docela vidět :)

Taky jsme ty sklenky pak zvážili na kuchyňské váze a povídali si o tom, proč to vejce v té slané vodě vlastně plave, že i člověku se líp plave ve slané než sladké vodě a tak.

ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    FOXOVA: já jsem řekla, že montáží starého pískoviště po bratraních a sestřenicích dávám čas do března, pak kupuju nové ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam