• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    NACITALKA: děti platí jízdné od 6ti do 15ti let, jestli jezdíte 2x měsíčně, určitě jen jízdenky. Opencard (ci kupony, nevímjak to ted funguje se vydavaji az pro Juniory od 15 a pak dospelé.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    NACITALKA: pardon jezdime dvakrat tydne :]
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Potrebuji poradit, mam problem se vyznat v mnoha odpovedich a otazkach, tak se na mne nezlobte prosim, mam tedy dve deti, 5 a 8 let, tramvaji jezdime tak dvakrat mesicne tam a zpet, kupuju si jizdenku pres mobil, a ted se vubec nevyznam v tom odkdy a jak deti plati, s opencard mam uz vubec chaos v hlave a dle propoctu by to bylo dvakrat drazsi... muze mi nekdo jednoduse rict jestli mi staci kupovat zatim jizdenku jen pro mne? Dik.
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    Ahoj, je tu pro děti Lampionový průvod :))

MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    dnes Diddi :)

zítra sovičky, ale pak už bych potřebovala zase nějakou inspiraci :) Bohužel včera večer jela na pohotovost i dcera, tak to bude dlouhý týden :(

MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    TULENI: to je poprvé :D
    CAFENPC
    CAFENPC --- ---
    sobota a neděle pro děti v Café Na půl cesty:
    od soboty také začínají pravidelná dětská odpoledne (2x do měsíce)
    2.11. sobota 15:00 Dětské odpoledne - divadlo - Pohádkový kolíček - "O rybářovi a jeho ženě"
    pohádka o tom, že kdo chce víc, nemívá častokrát nic, výtvarná dílna bude potvrzena. představení pro děti od 4 let

3.11. neděle 15:00 MAMATATA: benefiční dětské odpoledne proti anticiganismu
    Odpolední pártoška pro děti i rodiče. Na programu je bazárek oblečení, kreativní dílny pro děti každého věku a dražba uměleckých artefaktů i nezapomenutelných zážitků. Pro nejmenší děti bude zajištěn dětský koutek a když bude hezky, začutáme si venku s míčem nebo budeme foukat obří bubliny. Rozpálíme veganský gril a budou taky dorty, nebo polívka. A o pouštěčku se postará Bonus! Výtěžkem chceme vyjádřit podporu jedné rodině s dětmi.

více info: [ café na půl cesty - ať jsi matka, nebo skin v kavárně jsi vždycky in ]
    TULENI
    TULENI --- ---
    MARKYTKAK: nevidim titanic! :)))
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    MARKYTKAK: zní dobře, díky za tip!
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    tak jsme vyzkoušeli puffy paint a určitě doporučuji! Děti se rády zapojí už do výroby a ten proces v mikrovlnce je naprosto uchvátil! tolik obrázků snad ještě nikdy nenamalovaly :D

MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    barvy děti foukaly poprvé a docela je to bavilo. Pak ještě dostaly bramborová razítka, ale to je klasika, foto nudné :)

MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    a ještě něco od nás, když už se nedá trávit každý den venku :)

MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    plán byl hezký víkend, odjezd na prázdniny na jih. Místo toho mám unudlené děti, jedno s horečkami, angínou a ATB. Tak se našel čas na náš nový zvěřinec :)

ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    ADD: taky jsem nakoupila v Kiku
    ADD
    ADD --- ---
    NACITALKA: V papírnictvích, výtvarných potřebách, v KIKu. Nekupuj první předražené, dají se sehnat velmi levně (třeba v tom Kiku je jich, myslím, celý pytlík různých velikostí za 20 Kč).
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    ALCATOR: Úžasné zpestření "DDD
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    3D bludiště
    Krabice (zde cca 150x200x400 mm krabice od bot), papír, tlustá fixa)

Na krabici nalepíme ze všech stran čistý papír (zde použity 2 flipchartové listy) a nakreslíme bludiště přecházející z jedné strany na druhou (před samotnou kresbou zdí jsem si udělal "pravidelně" rozmístěné tečky, abych měl referenční síť). Do různých míst umístíme značky pro začátek a konec (červené a zelené písmenko). Hráč se pak snaží projít od startu po cíl, přičemž se vždy dívá jen na jednu stranu.

ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    Foukací bludiště
    Dřevěná deska 500x500x10 mm (2 eura - Baumax), Zbytkové/nepoužívané dřevěné hranoly nebo kostky, Sekundové lepidlo, pingpongový nebo jiný lehký míček (tento konkrétní je ze hry Dragi).

Cílem je projít bludištěm z jednoho konce na druhý pomocí foukání (první varianta) nebo naklánění celé desky (druhá varianta).
    Pro menší dítě je možné zavést systém "Checkpointů", kdy si může míček vrátit na konkrétní už dosaženou pozici.
    Lze hrát na čas nebo na počet fouknutí.

Alternativně lze rozmístit několik míst ve slepých ramenech, která musí míček navštívit (tato místa lze označit pomocí např. křupek a při dosažení křupku sníst.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam