• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    BEBERA: jo, s těma jsme taky začli!.) akorát jsem teda koukala, nafukovací balonek 4 kč, jsem myslela tak 30-50 halířů.))
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    BEBERA: 6! To jsem měla znát! Co já se navztekala... vždy dovnitř zaleze takové černé oslizlo...
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    BEBERA: ale tam jsou skvělé nápady!!
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    EUCHENIE: Už jsem naštěstí zapomněla, jak jsme na velikonoce vyráběli na nafouklých baloncích vajíčka z hedvábného papíru a škrobu, takže zvažuju, že bychom se s dětmi někdy pustili do těch provázkových koulí...

Ale díky tvému odkazu jsem se dostala na další - http://g.cz/19-praktickych-vychytavek-diky-kterym-bude-rodicovstvi-skoro-brnkacka/ - a jsem nadšena z nápadu č. 2 a 3 :)
    EPHE
    EPHE --- ---
    Srdečně zveme na nedělní benefit pro Jáchymka!
    Více info https://www.facebook.com/events/395488533938980/?ref_dashboard_filter=upcoming
    Prosím o sdílení!
    TULENI
    TULENI --- ---
    Ráda bych vás pozvala tento víkend na Holešovický Fashion Market (v holesovicke trznici hala cislo 40.)
    v sobotu a v nedeli je od 10:30 divadlo pro deti ktere je zdarma a hned vedle je nas stanek s detskym koutkem, preposilam pozvanku z FB. Rada vas uvidim a poznam :) hlaste se - s heslem Nyx udeluju 5% slevu :)
    https://www.facebook.com/pages/Alter-Native-Shop/217701884985387

Jako jedni z mala budeme mit stanek (Alter-Native) primo v hlavni hale muzete u nas odlozit a zabavit sve ratolesti v detskym koutku, po cele tri dny si deti budou moci vyrobit u nas vanocni pranicko za symbolickych 20 kc na material, nebudou chybet hracky pro nejmensi, zavesena hacka pro odlozeni miminek s moznosti vymenit ji na stojanu za vetsi houpacku pro maminky ktere potrebuji v klidu nakojit sva miminka Tesime se na vas a vase deti!

Najdete u nas vse co pro vas s laskou chystame - od cepicek a novych nakrcniku, pletenych originalnich mekouckych cepicek, pres mimisci a detske bavlnene a fleecove kalhoty, softshellove kalhoty, sukynky a saticky pro holcicky i dospele, originalni mikiny a kabatky pro deti, turecke kalhoty pro tehotne i netehotne, detske tasticky a tasky na kocarky, po originalni sperky z knofliku a maticek, krabicky a sperkovnice na poklady, polstare jako omalovanky a dalsi spoustu drobnosti!

Jak přáníčko vzníká a že to zvládnou i Vaše děti se můžete přesvědčit kliknutím na tento odkaz: https://dl.dropboxusercontent.com/u/50689853/pranicka.gif
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    G.cz » 21 dalších vlastnoručně vykouzlených vánočních dekorací, které jen tak někdo nemá
    http://g.cz/cp-x-vlastnorucne-vykouzlenych-vanocnich-dekoraci-ktere-jen-tak-nekdo-nema-dil-ii/
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Škola Pecka slaví 1. narozeniny!!

Mrkněte, jak se u nás daří dětem i dospělým :)
    Škola Pecka slaví 1. narozeniny!! | photo slideshow
    http://slide.ly/view/5986ebfaaa382ed8b62ff2db3cd2bcfb?utm_source=Fb_ORG_Share
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    PETATA: vypadají fakt dobře a odpadlo by mi vyrábění forem, juchu!
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZARZAROSA: tak to jsi profík, to mám štěstí, že jsem narazila zrovna na tebe :) Našla jsem Lukopren, dokonce i videa, kde je pěkně popsáno, jak postupovat a kterou chemikálii kdy použít, super !!!
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    NACITALKA: já taky :) a PETATA: tvořítko na led je taky dobrej nápad:)
    jinak, jsem fakt spíš domácí amatér. Jednou jsem na brigádě pracovala v umělecké slévárně a tam jsem vyráběla ty lukoprenové formy. Postup byl ale trochu složitější, protože finální produkt měla být kovová slitina či bronz. Takže se to dělalo metodou ztraceného vosku, no a ty voskové věci se právě odlévaly do lukoprenové formy a dobře se s tím pracovalo.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    PETATA: mrknu se,dik
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    NACITALKA: díky,nakonec jsem taky objevila silikonové formy na odlévání,na německých webech dokonce úplné ideální tvar o rozměru 5x3 cm. Jen tech ryb potřebuji vyrobit spoustu, a proto tu taham rozumy ze Zarzarosy ohledně forem, protože bych v prvním kroku potřebovala nejdřív namnožit ty a potom do nich aspoň na dvakrát odlit odlitky. Ryb tam přijde spousta a rozdělávat tolikrát sadtu a čekat na vyzvednutí,tak mi jebne...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZARZAROSA: moc díky za rady
    PETATA
    PETATA --- ---
    BEBERA: nedokazu si predstavit, jak jsou ty rybicky velke, ale vypadaji jak z Ikeackeho silikonoveho tvoritka na led
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    jo a vymazávat třeba indulonou, nebo hodně mýdlem. Kdybys chtěla něco kupovat, tak parafín. ale indulona či mýdlo stačí.
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    BEBERA: no... podle oka. rozhodně ne 1:1 Třeba tak půl kelímku do půl litru sádry? a formu, když ji budeš mít napůl a dobře ji vymažeš, tak nemusíš rozbíjet. A koukni ještě na ten lukopren, to nebylo nic těžkého, inspirativní je googlit obrázky po heslem dvoudílná lukoprenová forma. na tom odlévání do formy je ediná nevýhoda, že musíš rozdělávat sádru na kakždý kousek zvlášť.. nebo mít tech formiček víc.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BALAENA: Dík, tu tuším máme...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZARZAROSA: Děkuju. Nepamatuješ se náhodou, kolik toho Herkula jste do ní dávali? Když se sádrová forma vymastí, budou ty ryby z toho vypadávat, nebo musím ormu stejně rozbít?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ZARZAROSA: imho by byla lepší štukatérská, dlouho se s ní dá pracovat a pak hodně rychle ztuhne
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    BEBERA: já v tomto amatér, ale vzpomínám si, že aby sádra hezky držela a byla krásná bíla, míchali jsme do ní herkules. Formu můžeš udělat taky ze sádry: nejdřív rybu, třeba z modelíny, odlít na půlky a pak do té sádrové formy odlívat. Musí se to předtím jen vymazat něčím mastným. Já měla formu z lukoprenu, ale kde to teď sehnat nevím. Výtvarné potřeby ale možná poradí. Jinak myslím, že sádra stačí ta mormální. Ještě mne teda napadlo, jestli by nebylo lepší udělat všechny ryby z moduritu... sice větší piplačka, ale zase originální kusy :) zjednodušit se to dá tak, že to uděláš nějakým vykrajovátkem do tlustší plochy...ano, nebudou to pak sice břichaté rybky, ale účel by to mohlo plnit stejný. u stropu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam