• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    TRISSIE: Což pak o to, vařit není problém :) To dělám s dětmi odmalička, ale ještě se tolik nekontrolují co se týče kapání, stříkání, patlání ingrediencí a následného úklidu po sobě, když se poddají vášni! Stačí obyčejný nůž od marmelády a hned vidím kde všude byl odložen v procesu mazání si něčeho... i když pomalu, ale jistě se to lepší... ale když vaří oba tak je to tak baví, že s tím vymýšlí samozřejmě všechno možné... ale tak počítám s tím.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NACITALKA: vzhledem k mému datu narození a době vyjití této kuchařky, šlehačku už jsem v té době uměla ušlehat i bez dozoru :-)

jako, od tříleťáka to nečekám, ale opravdu doufám, že v první třídě moje děti budou schopné bez dozoru nějakých základních operací v kuchyni.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    TRISSIE: mno... :))) pokud by šlehačka byla ve spreji a čokoláda ve formě "topinku", tedy již tekutá a v lahvi... ale jinak si dovedu představit, jak by to mohlo dopadnout, pokud by to děti dělaly bez dohledu...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZARZAROSA: já zkoušela jen ty sušenky a potom banánový dort - na postupu, kdy jedno patro koupeného korpusu pomažeš přesnídávkou, druhé oslazenou šlehačkou s rozmačkaným banánem. a celé to poliješ čokoládou, není moc co zkazit :-)
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    TRISSIE: my zkusily všechno a tak půlka nevycházela. Třeba palačinky, jestli si vzpomínáš, vyloženě činnost pro šestiletý holky :D máma tenkrát málem omdlela!
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    LEPEK: sousedka se tady těch nepečených věcí matlaných ve školce dvaceti špinavými tlapičkami hrozně štítí. Když mi pak sugestivně líčila, jak jsou ve školce každou chvíli roupy, taky bych se těch kuliček nedotkla...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: U takových srovnání vždycky jeden žasne, co všechno už ti lidé ochutnali, že mají takové zkušenosti...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZARZAROSA: fakt tyhle? Ne ty dukátky? Ono tam byly sušenky dvoje, tyhle nepečené a pak jedny, co, dle jedné z recenzí, co jsem našla na netu, měly po upečení chuť a konzistenci ztuhlého kanagonu :-)
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    TRISSIE: to jsme taky dělaly se ségrou, když jsme byly malé. A nikdy se to nepovedlo! Chacha.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Hurááááá!!!!

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LEPEK: co čarodějnické kuličky Magiky von Čáry z Kuchařky Kačera Donalda? :-)
    recept je třeba tady: http://recepty.vareni.cz/carodejnicke-kokosove-kulicky/ (ale pozor, v receptu je chyba, na kterou upozorňují komentáře).

Dělávali jsme je, když jsem byla malá... budu muset zjistit, co se s tou kuchařkou stalo.
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    LEPEK: mě napadá nějaký ovocný pohár, nebo miska s ochuceným tvarohem, proklákat piškotama a zase další vrstvou tvarohu (cokoláda/vanilka) a nějaké kousky ovoce na konec např banán.
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    NACITALKA: díky za tipy, no spíše o cukrářské řemeslo :)
    a vlastně mi došlo, že dětem chci nechat zažít tu přípravu hmoty, ze které budou tvořit.
    Vyberu nějaké nepečené kuličky a donesu dětem nějaké papírové košíčky a budou si je moci do nich hezky dát..
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    LEPEK: To mne teď jen spontánně napadá zrní a loj a upatlat pro ptáčky krmení, ale to asi není jedlé pro děti, ale marcipán je fajn, mají i přírodně barvené jako modelínové balení od Kovandových http://www.kovandovi.cz/...shop.product_details&flypage=flypage-tbl.tpl&product_id=50&category_id=80
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    ahoj, máte někdo prosím radu, co by si mohli děti skoro sami uplácat sladkého/cukrářského k jídlu?

děti jsou od 3-4,5 let, mělo by to být něco snadného, ne na dlouhou práci
    bude to v lesní školce, takže to chce děti ne úplně zapatlat a ulepit ;)
    nepéct

myšlenka je taková:
    společně bychom přidávali, míchali ingredience ve společných mísách (byly by cca 3 skupinky po 4 dětech)
    a pak by děti kouleli nebo vykrajovali nebo něco nějaké koule, tvary či něco

napadli mě kokosové koule se salkem atd, ale to je patlanice i pro mě.
    pak mě napadl marcipán přírodní a s kakaem a z něho modelovat hříbky, ale to je docela drahý a není vhodný zrovna marcipán společně vyrábět...

pak mě napadli agarové "amarouny" to by vlastně docela šlo, ale musím vyzkoušet, jak dlouho to tuhne..

Napadá vás ještě něco jinačího ?

díky
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Dnes jsem vymyslela, že bych 5letému dítěti vytiskla tečkovaný písmem různá slova a ono by je alespoň obtahovalo aby se lépe naučilo psát různé tvary písmenek.
    Pokud by to také někoho zaujalo tak zde je odkaz na tečkované fonty ke stažení http://www.1001freefonts.com/dotted-fonts.php
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    PŘIPOJTE SE! (PROSÍM SDÍLEJTE!)

SPEAK-LEAP-ENGLISH - konverzační angličtina pro děti hledá posily! I Němčina pro děti uvítá ještě dva žáčky
    Nabíráme i nové zájemce na další kolo Malého Matfyzáka!

(a šušká se v kuloárech o Malém Podnikateli!)

Detaily kroužků naleznete zde: http://www.skolapecka.cz/kurzy.html

BEBERA
    BEBERA --- ---
    Jsem teď nadšená z knížek pokusů. Se čtyřletým používáme tuhle http://www.cbdb.cz/...i-knizka-pokusy-zabavny-pruvodce-pro-zacinajici-badatele-my-first-science-book a jsme oba nadšení. Ještě máme z knihovny půjčenou tuhle http://www.kosmas.cz/knihy/138239/velka-kniha-pokusu/ , tam je těch pokusů víc a některé už jsou pro trošku starší, ale jinak taky super! Syna to strašně baví, pořád teď dělá pokusy a projekty, sám si je vymýšlí a realizuje (občas teda koniny, ale když to bere vážně, proč ne)...
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Ještě bych vás, nebo spíš vaše dítka ráda pozvala sem! Hlašte se na ten mail!
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    NACITALKA: Ten palec je za ty výtvory, ne za smutnou situaci s foťákama :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam