• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    RYNA: mně se nejvíc líbí ta kytice z trávy a lučního kvítí. fakt pěkný
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    RYNA: Krásné, smekám!
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RYNA: teda to je nádhera!
    RYNA
    RYNA --- ---
    Takhle nakonec dopadla trpasličí hostina v našich polních podmínkách, zkusili jsme masové kuličky i měšce z palačinek a všechno bylo super, takže ještě jednou díky za tipy. (U dětí stejně zvítězily palačinkové jednohubky s nutelou, ale tu zkrátka jen tak něco nepřebije).
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    V pátek 15.5. opět čtu s dětmi pro děti! Vstupné dobrovolné avšak rezervace nutná :)
    Podrobnosti v události: https://www.facebook.com/events/1632955396937776/
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    MIORIEL: uz vidim, jak to jedí moje děti (přidala bych další náhradní oblečení)...:D
    u nás oblíbené tortily - tortily kupujeme, omáčka ze zeleniny, fazolí, kukuřice, případně masa, zakysaná smetana a zabalit jako ve fastfoodu:)
    sladké muffiny, jsou u nás oblíbené. (konkrétně děláme-děti skoro samy dělají tyto: http://www.albert.cz/recepty/velikonocni-muffiny )
    Pak puding, ten se dá taky hezky nazdobit.
    MIORIEL
    MIORIEL --- ---
    Palacinky se pripadne daji v klidu upect doma a nahrat v troube. Nebo i za studena jsou super:) my jsme to v detstvi milovali a zustalo mi to:D (i kdyz neni cim se chlubit)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    RYNA: nedávno sem Nacitalka dávala odkaz na web o vaření s dětmi a pro děti - http://www.natalirek.cz/ Mně se tam pro děti líbí třeba bramborové muffiny a minilasagne..

Palačinky jsou pro mě osobně spíš v kategorii "náročnější", vzhledem k tomu, že je budeš smažit pro 10 dětí.
    Finančně neruinující a dětmi oblíbená je pizza - těsto jen mouka, voda, droždí a olivový olej, den před odjezdem uděláš několik bochníků těsta v robotu, necháš odležet, na místě jen rozválíš placky a děti už se postarají o zbytek. Hobití hostina to není, ale aspoň se zapojí všechny děti :) A masové kuličky jsou moc dobré v rajčatové omáčce na těstovinách.

Je hezké, jak se chystáš. My byli nedávno o víkendu s 9 dětmi a jídlo bylo co nejrychlejší a nejsnadnější - na obědy těstoviny s rajčatovou omáčkou a rizoto, buchta z domova na svačinu a na večeře chleba nebo zbytky. Ovoce a zeleninu jsme krájely průběžně, jak to děti pucovaly.
    RYNA
    RYNA --- ---
    MIORIEL: teda to je boží! díky moc, určitě zkusím, vypadá to krásně a tematicky se nám to hodí!
    nakonec jsem se asi nechala nalákat masovými kuličkami viz KAIRRA: , takže asi budou v nějaké verzi zapečené na bagetce s mozzarelou, pak špízy z palačinek sladkých a slaných (jak tak na to koukám, asi budou ve slané verzi měšce) a pak různé ovocné a zeleninové jednohubky s nějakými dipy. na víc asi nebude čas a síla (a už vůbec ne finance), ale stejně to těm dětem skoro závidím :)
    ještě jednou díky moc vám oběma.
    MIORIEL
    MIORIEL --- ---
    MIORIEL
    MIORIEL --- ---
    RYNA: a muzete tam pect(treba palacinky) nebo jrn neco rychleho? Dobre jsou spizy at ovocne ci zeleninove. Pak jsme delali palacinkove mesce(do palacinky dat zakysanou smetanu ci cokoliv jineho, spojit nahore jako mesec a zavazat listeckem jarni cibulky)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    ANNAWA: dělám: půl kila mleté maso (je pravda že tučnější drží líp), sůl a koření (oblíbené jsou s tymiánem), vajíčko (nebo dvě vajíčka a trocha strouhanky, když to nejde koulet). Pak je spíš tak mačkám než koulím, dát na plech, cca 180° a trošku podlejt vodou, čas podle velikosti.. Nebo někdy je zarestuju na másle na pánvi a pak vařím ve vodě s protlakem :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KAIRRA: a nějaký recept na ty kuličky? Aby držely pohromadě a tak, díky.
    RYNA
    RYNA --- ---
    KAIRRA: děkuju! vaříme na místě a suroviny táhneme všechny s sebou, takže bych se ráda vyhla třeba masu (i když by kuličky byly super, je mi jasný, jak by se po nich zaprášilo). Nápad s kytkama z louky je úplně super!
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    RYNA: nevím jestli budete vařit tam, nebo ještě doma. ale nám se coby výletové dobře přenosné jídlo osvědčily: mini masové kuličky (děláme je zdravě z libového masa s troubě), šneci z listového těsta (s náplní sýr, špenát, rajčata+olivy,.. nebo nasladko s tvarohem nebo vanilkovým pudinkem a skořicí), samozřejmě různé buchty a koláče, ovoce, zelenina - to se dá na místě nazdobit třeba jedlými květinami z louky :)
    RYNA
    RYNA --- ---
    Snad tu nebudu moc OT, ale neměl byste prosím někdo tip na různé partypochutiny pro děti? Vyrážíme na prodloužený víkend s 10 dětmi na výpravu (do chaty s dobře vybavenou kuchyní) a jedním z témat víkendové hry je i trpasličí hostina (inspirovaná hobitem).
    Nemáte prosím někdo nápady na nenáročné, ale veselé (a v ideálním případě i zdravé) recepty pro děti?
    Všechno jídlo povezeme na zádech z Prahy na Šumavu, takže si zase nemůžu moc vyskakovat s ingrediencemi (a rozpočet taky není kdovíjaký), ale kdybyste třeba někdo znal ze zkušenosti něco, co dětem určitě chutná, případně mohl doporučit nějaký dobrý blog, budu vděčná. Děkuju!
    MIORIEL
    MIORIEL --- ---
    Ahoj holky, ted posledni dobou jsem narazela na dost zajimavych napadu na tvoreni s detmi a pro deti, takze jsem zalozila blog, kam ty moje pokusy a nejake zajimave napady budu davat. Zatim planuju publikovat 2x tydne, pac neni tolikcasu. Tak pokud budete mit chut, prijdte se podivat.
    DIY4kids Aneb Jak přežít (a užít) mateřskou
    DIY4kids Aneb Jak přežít (a užít) mateřskou
    http://diy-4-kids.blogspot.cz
    ALIEN_KA
    ALIEN_KA --- ---
    NACITALKA: asi prevazne sladkosti a kdyz dohromady na vsechny pasy nasbiras snad 33 nalepek, tak jdete do slosovani o zajezd a tablety, nebo tak nejak, my meli min, takze ani presne nevim, to bude na webovkach.
    ani nam neslo o nalepky, ale aby se deti bavily a zabavily:-)))
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    ALIEN_KA: A ty odměny jsou jaké?
    ALIEN_KA
    ALIEN_KA --- ---
    MARKYSHA: abych odpověděla, tak vyplatí, stejně úkoly plníš s nima a čim víc splněných úkolů, tím víc odměn:-)
    ALIEN_KA
    ALIEN_KA --- ---
    MARKYSHA: imho od tri se muzou naprosto s prehledem ucastnit temer vsech ukolu.
    my tam byli temer 4 hodiny a kluci byli nadseni a nestihli jsme zdaleka vse.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Takže se vyplatí koupit i pro dospělé? A od kolika let to má cenu?ALIEN_KA:
    ALIEN_KA
    ALIEN_KA --- ---
    DUHOVÝ PARK - Dětský zážitkový areál
    http://www.duhovypark.cz

včera navštíveno a ačkoliv jsem tam šla nejdřív dost z donucení, nakonec jsem si taky hrála jako malé dítě:-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam