• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MORPED: To je moc dobrý nápad, to s klukama budu dělat doma :) Beztak pořád někde něco sbírají...

UGARATUGA: To my taky děláme. A dělají to i ve školce. Teď budou mít dílničky s rodiči a chtěla jsem vymyslet něco vyloženě chlapského, co by mohli dělat s mužem a zapojili by se i ostatní tatínkové. Tyhle lepicí, barvící a navlíkací aktivity mohou dělat s učitelkami každý den. Na jarních dílnách s mužem stloukali 2 ptačí budky, řezali pilou, vrtali vrtačkou, zatloukali hřebíky a uhlazovali šmirglpapírem. Proto jsem myslela na něco v podobném duchu, spojeného s podzimem.
    UGARATUGA
    UGARATUGA --- ---
    presne to delame. obtiskavame, vytvarime zviratka a tak.. vzdycky poslouzej sisky, kastany, listi, kura, vetvicky a k tomu barvicky lepidlo,paratka, spejle a papir.
    Ja jako kluk jsem si vzdycky vyrobil v lese luk a sip :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    BEBERA: A opečená brambora či jablko není výsledek? Já bych to jako rodič viděla raději než kila výkresů, se kterýma moc nevím, co mám dělat... U jabka je to jasný, sní se a nemusí se posvátně skladovat ;-)
    MORPED
    MORPED --- ---
    BEBERA: co treba obtiskat prepulene jabka,listy,kuru...cokoliv a pak v tom hledat treba zvirata apod...muzou to treba dokreslit. Nebo ty obtisknute veci na papiru muzou slouzit jako kuze dinosaura apod.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    UGARATUGA: Ty lodičky jsou celkem fajn nápad, díky. A co ještě děláte, "co les dá" prosím? Mě totiž napadají jen takové ty klasické školkové aktivity nasbírám něco, nalepím to na papír, napíchám to na špejle nebo to navleču na provázky, všechno co mohou dělat s učitelkami.

Jinak přišla jsem s pečením brambor a jablek na ohni a prý ne, rodiče prý chtějí výsledky (ať je to, co je to).
    VERONNIKA
    VERONNIKA --- ---
    Zdravím, není mezi Vámi někdo kdo se věnuje výtvarným workshopům pro děti?
    UGARATUGA
    UGARATUGA --- ---
    na podzim používáme co les dá, nejvíc nás baví pirátské lodičky z oříšků :)

a něco na inspiraci: http://www.architectureartdesigns.com/22-most-fun-diy-games-for-kids/
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Nemáte prosím tip na nějakou podzimní chlapskou aktivitu vhodnou pro školkové dílničky? Jinak to bude zas jen lepení a malování... Dík
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    super díky holky
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TSOH: děkuju ti.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    RYBKA: teď už je mu deset pryč a validátor ukazuje, že to je ok a že má všechno platný... ve třístovkách i ve vlacích ho taky nechají jet, to je podstatný, technický detaily, jak toho dosáhli, neřeším ;)

rozhodně ale do deseti let stačí jakýkoli průkaz (pas, občanka, členská ze Sokola, pokud na ní je fotka...), od deseti je předepsaný, čím se lze prokazovat, není to tak volný jako do deseti
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    BALAENA: Ještě že má ta naše na fotce zavřenou pusu, jinak by na tom za 4 roky byla stejně ;-)
    A fajn, že vám to automaticky prodloužili, taky bych se bála, že budu muset doplácet...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    RYBKA: dítě má Opencard pořízenou těsně před šestými narozeninami, tehdy stálo nahrání kuponu "dítě" dvacku a platil do deseti let, od deseti se platilo. pak to změnili na patnáct, kupon podražil na těch 120, tak jsem jen tiše hvízdla, ale po kontrole ve validátoru se ukázalo, že za tu dvacku platí úplně stejně a bude mu platit až do těch patnácti - zřejmě v systému všechny data platnosti nastavený podle narozenin o pět let posunuli

takže můj desetiletý muž jezdí po Praze s průkazem s fotkou ze školky, kde mu chybějí přední zuby :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    RYBKA: Pardon, je na tom napsáno dokonce průkaz dítě 6-15 let.
    BALAENA: Opencard nemusí mít vůbec, mám dojem, že se od ní už dost upouští. Jinak nahrát tenhle papírový doklad na kartu stojí o stovku víc...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    RYBKA: jj do deseti let stačí jakýkoli doklad s fotkou a datem narození, mezi 10 a 15 je potřeba Opencard s nahraným kuponem "dítě" - tu je možné mít už od těch šesti, ale ještě není povinná
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    KOPRETKA: naše vozí zalaminovanou barevnou kopii pasu, zatím s tím nebyl problém
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    KOPRETKA: Přineseš tam fotku dítěte a nějaký jeho doklad (pas/rodný list), na počkání ti vydají kartičku skoro u každého okýnka, kde se prodávají časové kupony, někde na stránkách dpp mají seznam těch míst (my byli na Míráku). Může vozit i pas (já ztrátu pasu nechtěla riskovat) nebo nějaký jiný doklad, kde je fotka a datum narození - třeba průkazka z nějaké sportovní organizace. Dítě tím prokáže, že mu není 10, a jezdí zadarmo. Pochopila jsem, že platí do těch 10 let.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    Ahojda, zkusím se poptat tady.
    Dítě má 7 roků a potřebuji pro ní udělat nějaký doklad na MHD.
    Mohl by jste mi někdo poradit kam zajít a co je potřeba. Docela na to spěchám, musí jí mít už ve čtvrtek.
    Co jsem se dočetla, tak bych jí pořídila tu papírovou průkazku (20,-), ale víc z těch jejich stránek moudrá nejsem. Nebo opravdu stačí pas? a může být okopírovaný? Sama jsem měla lítačku ještě před Opencard, takže ted vůbec nevím jak mám postupovat.
    A pochopila jsem tedy, že když mám tu lítačku za 20,- tak pak to dítě už nic víc neplatí? a na jak dlouho platí?

Díky
    TSOH
    TSOH --- ---
    BEBERA: no mrkni zda nebude moc zbroušená skluznice (i kdyz u tech detských lyží by asi nemela byt, ale pokud to budou treba lyže z nejake půjčovny ..... ). Proste aby lyže měly hrany co se daji nabrousit... pak si nechat seridit vazani s ohledem na měření tibie děcka (holenní kost)...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Když už jsme u lyží, na co si dát pozor při nákupu takhle malých dětských lyží, vázání a bot? Mám třeba něco konkrétního požadovat nebo by lyže naopak něco konkrétního mít neměly? Dík
    TSOH
    TSOH --- ---
    SADY:
    LUCYA:
    dik...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam