• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    GIOMIKY: děcka baví i šroubovací lis ( taky se prodává)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Mam v planu vytvorit s dcerkou detsky herbar. Staci sesit, pruklepak, lepidlo, pruhledna lepici paska, pastelky.
    Na prochazce se sbiraji kyticky, listy.
    Ty se potom ve vetsi a tezsi knize vylisuji.
    Do sesitu se po vylisovani prilepi pruhlednou lepici paskou a stranka se prikreje pruklepakem, ktery se na horni strane prilepi ke strance tak, aby sel odhrnovat.
    Pastelkami se rostlina popise.
    Tip.: v nekterych knihkupectvich maji prazdnou, nepopsanou knihu. Mozna lepsi varianta, nez sesit.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    BEBERA: na Ládví v papírnictví jo, naopak v obchodě s výtvarnýma potřebama mi nabídli jen hnědý baličák, o kterým píšeš
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SEVERINE: To se prodává normálně v papírnictví? Vždy jsem viděla jen ten nahnědlý "balící" papír...
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Dovolím si z domácího rybníčku - aneb nejoblíbenější první stavebnice!

NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    NACITALKA: Co jsem to proboha napsala! :))
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: voskování = voskovky

barvy, samozřejmě

YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    PETRUSKA: nechala jsem v bauhausu uříznout na míru sololit, kreslíme fixami a gel voskování z Lidlu. smyvam mopem (kromě fialové, ta nejde)
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Křídy existují i nesuché! :) (smívatelné a nepráší, barvy syté)

např.:
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    PETRUSKA: Ještě mě napadla tabulová barva + křídy. Také se dá koupit magnetická barva, tak je ale dost drahá. Zároveň by v kombinaci s tou tabulovkou splnila účel nástěnky, kde může i malé dítko tvořit...
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    PETRUSKA: no, dvouleta to zkouší i jinam. my ho tam dali proto, že tam stejně čárali - ať už špinavejma rukama, nebo cestou se štetcem k vodovodu. papír je z jedný strany jakoby lehce povoskovanej. prodává se v rolích (1x1,5), gramáž něco mezi normálním papírem a čtvrtkou. k malování maj http://rafa.cz/7-magicke-trojboke-voskovky - dělá se s tím dobře pozadí. tím se nic propíchnout nedá.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    SEVERINE: Nejakej silnej papír? Nepropichnou ho? Syn titiz s pastelkama rad "boda" do kartonu..a pochopili, ze sem se malovat smi a jinam na zed ne? Toho se trochu bojim..
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    my máme na chodbě papír 3 metry dlouhý a metr vysoký (pro volnou tvorbu) - nakonec mezi dvěma lištami - a je to oblíbené (a prvňák po malování na něj začal mít celkem hezké písmo, což vzhledem k tomu, že původně silně připomínalo škrabopis jeho otce, je dost podivuhodné)
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    NACITALKA: To vypada fajn, kouknu po te tapete..o tabuki na kresleni uz jsem taky premyslela, ale nechci s kridama doma prasit. Maluje si venku a jeste se mu moc neda vysvetlit, ze s kridama do postele ne :)
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    KACHNIK: S tim bych pockala, az bude trosku vetsi..jeste mu nejsou ani tri. Ale jo, to by mohlo byt fajn.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    KACHNIK: Nebo předem nakresli rámečky, které pak dítko může vyplnit dle libosti, a kam nedosáhne pověsíš díla ze školky, ty se mohou měnit časem (mám doma po dvou dětech už asi 3000 výtvorů a to jim je teprv 10 a 8)...

Např.

V Ikee měli kdysi tapetu s rámečky...

Aby to mělo tedy nějakou strukturu a nepůsobilo to po čase jako špinavá zeď...
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    PETRUSKA: A co takhle barvy a povolení k volné tvorbě? Až vás to omrzí nástěnku dáte přes veledílo...
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Sháním na půjčení pro syna (148cm, 38 noha) AIRSOFTOVÉ oblečení od 23.7.-30.7., nevíte o někom kdo by měl? Děkuji!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam