Ahoj, potřebuju poradit a doufám, že se za chvilku neobjevím ve Vegetě :) Máme mít rodinnou oslavu na zahradě. Bude slavit naše M.(4), a dvě neteře (5,3). Moje máma se ptala co bychom si představili za dárek. Naše dítko si přeje hula hop obruče. Narozeniny jsme doma už oslavili. Tohle jsme nekupovali, protože si dárky zarezervovala babička. Teď jsem se dozvěděla, že všechny tři holky dostanou nějakou mluvící a zpívající fejk Barbie, protože si ji nejstarší neteř přeje. Jsem neskutečně vytočená. Absolutně s fenoménem těchto panenek a vůbec se zvukovými hračkami nesouhlasím. Madla o ni nikdy ani neslyšela a nemá potřebu něco takového vlastnit. Samozřejmě do té doby než ji uměle vyvolají potřebu tím, že jí dostane. Jak byste řešily situaci vy? Babička se nafoukla, když jsem vyslovila absolutní nesouhlas. Argumentuje s tím, že M. bude smutná když obě holky panenku dostanou a ona dostane obruče. Nejspíš má pravdu. Sestře jsem řekla ať dají panenku holkám oni doma a na zahradě u našich ať dostanou něco jiného. V tu chvíli jsem byla nejhorší matka na světě. Nemůže prý mít jen dřevěné vzdělávací hračky. To bylo opravdu značně nadnesené, ale je pravda, že nechci dávat dětem věci z Číny, pochybným původem a nějakým způsobem neetické. To ovšem ale všichni vědí, protože mám děti tři a nejstaršímu je jedenáct. Přijde mi hrozně zbytečné dítě něčím takovým zahltit, když to není její toužebné přání. To bych asi i oko přimhouřila... Co ale teď? Btw pohlo mi i to, že jsem to sem jen napsala :)