• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    KAI: Jde ti o světadíly nebo o průřez? My jsme doma vyrobili globus z polystyrenové koule z hobby obchodu, kterou jsme polepili kousky modrého a zeleného krepáku. Nečekaný bonus - koule ve velké velikosti jsou rozříznuté na půl a duté, takže jsme ji i vyložili červeně jakože magma.
    KAI
    KAI --- ---
    ROZTE: ha, alternativa efektu rozkrojení!!

KAI
    KAI --- ---
    Díky moc všem za nápady!!
    Ještě mě napadla nějaká samo tvrdnoucí modelína, modrá se zelenou...ještě googlím obrázky a je toho mraky :))
    KAI
    KAI --- ---
    ROZTE: to ses úplně rozvášnila!! :))) No, má to být na max dvě hodiny, stačí i míň, aby u toho děcka vydržela a pak si ještě třeba chvíli jen tak hrála (v herničce). A máme omezený budget a prostor a vůbec, takže hledám nějakou méně divokou cestu :))
    ROZTE
    ROZTE --- ---
    KAI: Jen nápad, realizaci nemám promyšlenou...Kdyby se vzala papírová lepicí páska / izolepa a začalo by se nějakým tvrdým jádrem, třeba kovouvou kuličkou/koulí (varianta kulatá krabička která by se naplnila něčím co je v jádru / nebo železné něco jen omotat izolepou) která by se postupně omotávala a do jednotlivých vrstev by se přidávalo to co je v jednotlivých vrstvách planety (nevím přesně co tam je...) představuju si nějaké kameny, hlína, tekuté horniny/magma třeba obarvenou vodou v igeliťáku (teoreticky by se nechala vytvořit i sopka; pro skupinu 3-6 asi moc složité..) rostliny nakonec lidi, zvířata...(2d nakreslené na papír, ta vrstva je tenká), Na vodu použít prostě modrou vodovku, kterou by se ta lepící páska papírová obarvila... Pokud by se použila ta papírová páska, tak na vzduch by se nechala použít průhledná izolepa (mraky z papíru...)nahoru třeba družice a nakonec černá vrstva jako vesmírná tma...

Master piece by bylo to pak rozříznou a vidět ty jednotlivé vrstvy (to už vůbec nemám promyšlené), ale líbí se mi ten nápad :)
    Neumím si představit, jak by se řezaly kameny :D ale kdyby byl místo skutečnách kamenů třeba pomačkaný papír (čtvrtka na pevnější horniny a pauzák na nějaké měkčí...) tak by to asi šlo...

Teoreticky by ty jednotlivé vrstvy šli udělat i v měřítku +/- podle počtu obmotání páskou dokola nebo podle vrstvy toho namačkaného papíru..

Jééé..uplně to vidím :)

ADD
    ADD --- ---
    KAI: Kup si v Kiku míč za 25 Kč. Něčím to předem natři, protože na samotné gumě to bude blbě držet, tak ať to vyzkoušíš doma a s dětmi už tam máš nějaký použitelný podklad. (Pokud tam nechceš světadíly třeba lepit, to by problém být neměl.)
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    KAI: kvetinarsky polystyrenovy aranzovaci koule?
    KAI
    KAI --- ---
    Neměl byste někdo nápad, jak by se dala vyrobit planeta Země s dětmi 3-6 let na dvouhodinovém workshopu? Hned mě napadl balónek a kašírování, ale tam každá vrstva lepidla a papíru musí přes noc schnout.
    MEZZANA
    MEZZANA --- ---
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    a kdybyste chtěli vynýst Moranu a byli blízko Prahy 8, doražte
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    ahoj vespolek, treba vas bude zajimat! jarni rovnodennost , oslava jara a lidi sympatizujici s domskolactvim, kteri tahnou svou skolku...
    Slavnosti :: Lesni-kvitka
    https://lesni-kvitka.webnode.cz/slavnosti/

ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Doporučte mi prosím nějakou knížku o jednoduchém vaření pro pětiletou holčičku. Vygooglovala jsem zatím tohle: https://www.megaknihy.cz/...-beletrie/168836-laskoncina-kucharka-pro-male-kuchtiky.html?search_pos=1 a https://www.megaknihy.cz/nezarazene/185223-laskoncina-kucharka-rychle-mnamky.html?search_pos=2 Máte to někdo doma? Je to dobré? Nebo existuje na podobné téma něco lepšího?
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    Ahoj, poptávám deskové hry jakéhokoliv typu pro 4-6 let. Buďto Praha - osobní odběr nebo poštou. Diky
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    MADIETTA: Jsi dobra!!
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Moje děti (13, 10) už bohužel ze společného tvoření vyrostly - respektive tvoří už dávno jiné věci, jeden programuje vlastní hry včetně grafiky, druhý se vrhl na legorobotiku. :D Takže teď už se můžu výtvarně realizovat zase jenom sama. Tak jsem pro ně aspoň letos v létě vyráběla pohlednice na skautský tábor s jejich oblíbenými tématy. Formát A5, kresleno akvarelovýma pastelkama.

NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    MILAZAJICEK: ok :) zítra to změním!
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    NACITALKA: Ahoj, já bych to vzal. Zrovna jsem uvažoval o založení podobné diskuze. Pětiletá dcera miluje "robení" a klukovi je rok a půl, takže perspektivu mám :)
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Ráda bych předala správcovství, už nic nestíhám :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam